Sunday, September 23, 2012

Dream Veil Contest V2.0

Soksek2 by Aida & Riana at 6:30 PM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post


Dear All Bride2Be.

Sempena penubuhan Adriacottage FB fanpage, kami berbesar hati untuk membuat 1 lagi contest untuk menghargai dan meraikan semua bride2 yang ada. Everybody deserves to have stunning wedding ceremony. So keep on your passion, your effort and your love into the preparation.



Ok, nak join contest ni senang je. Jom tgk syarat-syarat penyertaan & hadiah

Syarat-syarat penyertaan; 
  1. Hanya untuk bride Disember 2012 – Disember 2013 sahaja
  2. Sila like FB fan page http://www.facebook.com/AdriaCottage dan share dgn 2 org bakal pengantin
  3. Sila follow blog kami http://adriacottage.blogspot.com dan tag 2 org bakal pengantin
  4. Post 1 picture veil idaman anda and describe it in 2 words. (No need essay)
  5. Dan akhir sekali tinggalkan link blog anda pada komen di bawah.

Yang takde blog tak boleh join ke? Eh boleh la darlings. You may email me at fainie_riz@yahoo.com
Tarikh tutup contest ialah 26 Oct 2012 (Saje pilih date raya haji. Huhuhuu)

Hadiah-hadiahnya;

  1. Tempat pertama  – 1 exclusive veil  as per your request.
  2. Tempat kedua – 1 hadiah misteri dari kami (Wedding stuff jgk)


1
Yeay, kali ni AdriaCottage bagi 2 hadiah. So everybody have chance to win.

Thursday, September 20, 2012

Post laju prepaid envelope dan ubat gegat

Soksek2 by Aida & Riana at 1:19 AM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post

Hi Darls,
Td lunch balik rumah kejap..masuk2 rumah, pergh apesal bau ubat gegat ni..pastu sessi soal jawab suami isteri;

Wife: bie, rumah kite bau ubt gegat la
Hubby: Haah, bie beli ubt gegat letak kt bilik air
Wife: Knp? Byk lipas ke?
Hubby: Taklah, td bie cari glade yg slalu syg beli tu takde, so bie beli la yg tu jek.

OhMyHubby..Niat kamu nak tolong beli air-freshener rumah mmg sgt dialu2kan.  Tp knp beli ubt gegat yg baunye mcm kedai hardware ni. Hadoi-ai..Love u la, esk syg g soping beli air-freshener byk2 wt stock supaya kita tak kehabisan bekalan ye..

Ok, back to the story..I slalu mengalami masalah malas nk ke post office utk courier kan veil. Sbb, pusat Bandar pasir gudang tu parking limited, org suka parking kete ikut suka2 maka menyusahkan, post office utk post laju sgt la kecik-kalau ramai org, pergh, mmg nk pengsan la.

Sekali semalam i g post office, i Nampak ni;


Smpi kaunter Tanya, dik, kalau akak beli envelope ni then pass kt posmen yg dtg amik surat kt opis jek boleh? Dia jawab boleh, so i terus borong. Sng cite, dh tak payah g post office. Beza harga 5 sen jek dr yg i selalu curier. T pi dh tak payah bayar tiket parking and bergerak ke post office..Mmg besh.

Harga packet ni RM6, hanya utk semenanjung and berat not more than 500g. Mmg sesuai utk kegunaan penghantaran veil i. Siap ada bubble wrap kt dlm tu. I loike.

Tuesday, September 18, 2012

New veil and Tips to choose your veil

Soksek2 by Aida & Riana at 11:29 PM
Reactions: 
4 girls dh soksek2 together Links to this post


Salam dear,
Ok, this is our latest veil order from my friend. Selamat Pengantin Baru in advance ye dear.

Hip cut

Fully beaded and pearly

Ok, hari ni I nak share sikit about veil selection. Dari segi material and labuh. I tau, bride kadang2 (tp selalunye lah) rambang nafsu tak tahu nak pilih veil labuh ke, veil pendek ke. From my point of view, veil pendek nmpk elegant + simple. So sesuai utk akad nikah. Veil labuh pulak nmpk sgt la glamour u. Look gorgeous sgt kalau pakai masa reception. Ni ukuran veil standard;

Veil measurement

Ok, bila dah pilih size veil yg berkenan, pilih jenis kain pulak. Antara jenis2 yg ada, net, chiffon and tulle. I tak pernah buat guna tulle. Normally I guna net or chiffon jek. Net mmg evergreen style. Then sekarang design ada macam2 jugakkan ada patch lace keliling veil, ada 3D flower, fully beaded/crumble beads. What-so-eber pun, just stick with your concept.

Enjoy your preparation everybody

Tuesday, September 11, 2012

1st Wedding Anniversary and Lace Jakarta

Soksek2 by Aida & Riana at 8:28 PM
Reactions: 
7 girls dh soksek2 together Links to this post


Morning all..

Yes we are approaching our 1st anniversary in 3 weeks. Oh no, dh setahun, eh baru setahun jek. Setahun tu mcm kejap jek berlalu. Tak terasa pun dh setahun. We are happy living together walaupun selalu sentap2. Smpi ada 1 masa tu I rasa, “eh!! what the heaven la I dok serumah dgn lelaki ni.”. Husband i mmg sgt kuat menyakat. Kadang2 kalau dia tak de bahan nk nyakat, dia saja buat tak layan i, tak nak cakap dgn I..Smpi I terasa, Eh, aku ada buat salah. Then i pun mula la gembeng genang2 air mata memikirkan nasib seorg isteri. Lepastu mula la dia gelakkan I. Argghhh mmg tensi..Penat jek feeling2.

Husband tak cerewet bab makan. Yg penting jgn termasin, jgn goreng ayam tak masak, jgn tak boleh makan. Tu jek. Bab menu tu mmg dia tak kisah. Ape2 pun boleh makan. Bab mengemas mmg malas sungguh. Kena cakap baru buat. Kang suruh2 suami derhaka pulak kan. Tp dia kata takpe, suruh jek. Bab memasak, mmg rajin sungguh menolong isteri. Terima kasih byk2. Bab main game mmg tak blh bla ni. Asik main game jek smpi I pernah rasa nk hempas tepon dia tak pun nak uninstall game dia tu. Ada ke sepanjang perjalanan dr JB ke pasir Gudang dia asik bebel pasal askar gemuk pakai baju la, askar gemuk ada perisai la, mmg hangin jek I. Tp terpaksa la redha sbb time I menjahit veil, suami mmg takkan dilayan sementara waktu. I love u so much tau bie. You are so awesome and hensem. Love Love Love (Ada ke dia mintak I scrambler utk hadiah anniversary. Meroyan betul)

My husband in action;

Sehari sebelum raya. Lepas fitting terus taknak bukak

Beriya nak punjabi suit. (Main game)

Terperosok tepi sofa (Main game lg)

Masak pulak

Tak tau nak kata ape dh ni

Kadang2 turut jadi model veil I. Hahahah


Our Anniversary is on 8 Oct and I need to fly to Jakarta for Business Trip. Kesedihan dalam kegembiraan. Sedih sbb tak dapat celebrate. Genbira sbb dapat restock Lace2 Hoyeaahhh. So sape yg nak tempah veil tu, boleh la tempah sekarang ye. Sbb bile I dpt beli material murah dari sana, I akan charge veil sgt2 la murah. Mostly less than RM100. Lepas tu dapat patch lace yg cantik2 pulak tu. So sila2 lah drop me an email ye.
Start meeting hr Isnin, so Ahad pg2 I dh amik flight. Lepas supir anta utk cek-in, terus la I ke tanah abang. Then habis meeting hari Rabu, I terus ke Mayestik pulak. Oh so heaven la soping kat sana. Kalau setakat pumps-heel tu, RM30 jek duit Malaysia. Boleh la kalau nak buat sanding sekali. Sbb tak la comfortable sgt utk daily use. Sekadar cantik jek.

So, to anybody yg nak tempah veil dah boleh tempah sekarang. Yang mengidam2 kan lace cantik, wait for me yeay. I will buy few pieces.

Wednesday, September 5, 2012

Kebaya Fully Beaded

Soksek2 by Aida & Riana at 5:54 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post

Salam dear,
Firstly nak wish selamat pengantin baru kpd semua yg baru mendirikan rumah tangga dan bakal mendirikan rumah tangga. Sebulan dua ni mmg dh start byk wedding. Alhamdulillah rezeki membuat veil dan hantaran pun ada la sikit2 untuk AdriaCottage.

Here we have few Kebaya Indonesia. Sila lah cuci2 mata dan kalau berkenan cepat2 la email i ye.

Kebaya Hitam. Fully beaded. Size will fix M-XL
Harga RM100 + Free muslimah corset


Full view

Close-up the beads

Tangan

Bahagian belakang

Kebaya Oren. Fully beaded. Size will fix M-L
Harga RM90 (Ada defect sikit. 1 butang gone)

Close-up

Overall view

Back view

Tangan
Kebaya Pink. Fully beaded. Size will fix M-XL
Harga RM100 + Free muslimah corset



Full view

Close-up

Tangan

Back view

Hujung kebaya

Kalau berminat, let me know ye.

Tuesday, September 4, 2012

Wordless Wednesday - Veil

Soksek2 by Aida & Riana at 5:39 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Almost complete. Order by Siti

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates