Thursday, January 31, 2013

Border lace RM30/meter - Double layer

Soksek2 by Aida & Riana at 4:30 PM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post

* Sticky post


Salam Dear.

Border Lace in the house

Price:

  1. 1 meter - RM30 (Double layer) - Exclude postage
  2. 3 meter and above - Free postage
  3. 5 meter and above - Free 1 layer border lace*
* Warna free border lace tertakluk kepada stok


BL Gold

BL Red

BL Purple

BL Royal Blue

BL Blue Teal

BL Baby Pink

BL 3D Black
RM35 / meter

BL 3D Purple
RM35 / meter


BL Metallic White
BL Silver


BL Shocking Pink

BL Dusty Pink

BL Teal


BL Orange

Meh2 order cepat. 1st come 1st serve

Interested?
email me at fainie_riz@yahoo.com
whatsapp/sms at 0123490114

Tuesday, January 29, 2013

Kena Rompak!!

Soksek2 by Aida & Riana at 12:49 AM
Reactions: 
6 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam uols

Last week tgk primadona, cite pasal jenayah terhadap wanita kot. Mmg lately ni mcm2 sgt jenayah yg terjadi. nak g Giant pun dh takut. Kalau dulu, selambe jek berlenggang kangkung sorg2, tbe2 dh smpi Giant la, tesco la, jusco la. Gerun jgk kalau dh kena ragut. kalau setakat ragut jek boleh tahan lg, kalau dicedearkan, ha, lg la tak sanggup I. Bak kata sorg kawan I, kalau boleh, baldi, hanger sume pun nak beli o9 jek. takut nak keluar. Luckily la skang ni pun shopping o9 dah byk kan. So takde la rasa tepu sgt tak bersoping. Kalau dh shopaholic, ape gaya soping pun tak kesah kan. Yg penting Kite SHOPPING. I loike.

Nak share tips sikit. I kalau keluar shopping sorang2, Hphone and kunci kereta mesti kat dlm poket seluar (Jarang sgt2 pki sekirt. tak reti.). So kalau kena ragut pun atleast handbag and wallet jek yg kena. still ada hp nak contact sape2 and kunci kereta nk g police station ke kan. Handbag murahan, so tak ralat sgt hilang kan. hahaha. Kalau Coach msti nanges teresak2 kat situ jgk.

Then, I jarang bawak cash money lebih dr RM300. Firstly sbb nak elak kan drpd berbelanja ikut nafsu. Second sbb tak de la ralat sgt kalau hilang pun kan. Kalau i betul2 nak spend, I tau I ada budget utk tu, I akan belanja guna credit card dulu. Nanti blik, transfer la balik ke dalam credit card tu kan. Untung2 dpt tambah point pastu redeem gift. Lg bagus kalau ada debit card

3rd thing, make sure uols ada maybank2u or CIMBclicks or whatever o9 Internet banking. Hamboi2, Zalora, Topgirl punya website boleh subscribe ye. o9 banking tak sempat register pulaks. No No No. Wajib ada. Kalau ada o9 banking, tak payah la keluarkan duit byk2, g byr credit card, byr duit rumah, byr duit kereta. Bahaya. Contohnye la, duit kete RM700 Public bank, Duit Rumah RM1000 Bank Islam, Duit creditcard RM200 CIMB, Saving ASB, tabung haji lg. Dah berapa dh tu. Bawak cash money keliling 1 bandar nak cash deposit duit tu. So better register semua kat o9 banking. Transfer diff bank pun br kena caj RM2 jek. Ape la sgt RM2 kalau nk dibandingkan dgn keselamatan sndiri kan. Ye, dulu mmg I transfer manual semua duit2 tu. Sekali keluar 3k ok. Dr pusat bandar, ke air biru, ke masai. Sape yg duk Pasir Gudang tu tau la bank2 tu kan.

Just take precaution actions before anything happen. It's not about money, but about yourselves darling. Kadang2 bila dh emergency mcm tu, kita ni bertindak luar kawal. So kena sentiasa sedia, jgn seronok sgt, prihatin dgn keadaan sekeliling.

Owh lg 1, hubby I selalu pesan, kalau berhenti kat traffic light or stuck dlm jammed, jarak sikit dr kereta depan, so kalau moto pecahkan cermin kereta, cepat2 himpit jek moto tu bg dia jatuh.

















Tuesday, January 22, 2013

Semakin Jarang

Soksek2 by Aida & Riana at 1:30 AM
Reactions: 
4 girls dh soksek2 together Links to this post
Ye, semakin jarang mengupdate blog ni sbb takde ape yg menarik nak disharekan. Dulu byk cerita pasal preparation kawen, then preparation rumah baru. sekarang, life going so normal. Yg preggy, blh la nak coret2kan pengalaman manis kat sini. yg dh ada baby, blh la upload pic baby and share the development. I pembaca tegar blog2 kamu, blog aty, blog wawa donutz, blog KR, Blog my Khalish, blog mommy qasyaf. Suka tgk ank2 uols membesar. We all masih menanti. 1 tahun 3 bulan

1 tahun 3 bulan. kadang2 mcm dh terbiasa berdua sampai terlupa nak berusaha. Bila teringat dan terdetik rasa sedih, baru buat research lg, IUI, suntikan hormon, itu ini. Sila cubit diri sendiri yg tidak konsisten. Bukan tak nak ank, tp smpi satu2 masa tu mcm dh pasrah, taknak pk, taknak stress. Just positive think that Allah give us time to spend together. Mode: Usaha dan tawakal

Takpe kami redha. Pengalaman org lain buat kami kuat. ada yg dh 7 thun, 8 thun, 10 thun. Takpe usaha lg.

2013, byk bnda yg ditarget. The biggest one: New car. Yeay! coming soon. Baby Suria akn dihantar ke negeri asalnya. Balik Melaka la ye. Mommy dh nak ada new baby in the house. Lisa, ur words influence so much. Hahaha Tq dear.

Right now, I work hard on Adria Cottage. our new business and new addiction. Hubby pun rajin tolong. tolong asingkan manik jek la yg dia suka.

5.30pm. dah, jom balik




Thursday, January 17, 2013

Promosi Design Header RM15 MyKhalish.com

Soksek2 by Aida & Riana at 1:13 AM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam dearie,

Teringin nak header blog yg cantik? This is the time. MyKhalish ada buat promo and sesi pengenalan gitu. This is one of my fay blog. Bukan bodek ye Memi. Ini kenyataan dr silent reader. huhuuu



For those yg interested, blh visit their blog


Tuesday, January 8, 2013

Buy 1 meter Border lace & FREE 1 layer. TODAY only!

Soksek2 by Aida & Riana at 7:45 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post

Morning everybody. I nak buat Wednesday promo.

Beli mana2 border lace (min 1m), n u will get FREE 1 layer border lace.

This promo valid from 9am - 9pm today!
Payment must be done b4 9pm today
Delivery tomorrow
Color utk free border lace, bgantung kpd stok

Yeay, spread d news bebeh!

email me at fainie_riz@yahoo.com
sms/whatsapp: 0123490114
 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates