Sunday, June 7, 2015

New life

Soksek2 by Aida & Riana at 6:22 AM
Reactions: 
4 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam. Lama sgt tak update blog. New life yg sgt2 bz. I'm fulltime housewife now. Yeehaaaa mmg heaven tak terkata, pnt pun tak terkata. We are running our biz seriously right now. Alhamdulillah dgn rezeki Allah. 

Since last year company dh start restructure semua dept. Then korean dah start mengacau kerja I, dgn Instruction yg berserabut, bos bg arahan lain, yg korean suruh buat lain, stress sgt masa tu. Atfirst I just nak unpaid leave 1 month je. After 2 days i decide nak resign terus. Walaupun dalam hati tu cust sgt kan, takut ekonomi goyang, tp tawakkal jek. Family n husband bg fully support. Lega. Ni dah almost 3 months dok umah. 

The best thing bile dh resign ni, blh g holiday tanpa pk cuti. Ha3. Just kena make sure kerja semua siap, order semua siap pos, done. Last weekend weols buat suprise utk ibu. Plan for a vacation without she knowing anything. Kitorg gerak 2 kereta. Ibu naik dgn weols. Dh pakat dgn adik, suruh gerak lambat sikit, packingkan baju ibu. Mula2 weols g kl. g lawyat, then singgah our booth kat AEON Wangsa maju, lepas tu konon nak gerak balik. Tp weols sume drive to genting. Saja nak amik angin sejuk sikit. Yg ibu ni blh tak perasan kitorg tgh drive ke genting. Dah sampai atas, baru la ibu perasan. Nak celebrate bday ibu kat sana sebenrnya.




Mmg takde apa2 pun atas tu. outdoor theme park tgh renovate. Saja je nak gathering ramai2. Lama jgk kitorg balik melaka. Sgt2 la hepi bila tgk parent hepi. Bawak diorg jalan2 makan2. Sementara diorg masih sihat, boleh berjalan, bawak diorg jalan puas2. 

Ok, jap lg nak balik umah mentua pulak. Dh lama jgk tak balik ni. Dah feeling mcm si tanggang dh ni



Thursday, January 15, 2015

Bandung Trip 2015

Soksek2 by Aida & Riana at 1:20 AM
Reactions: 
163 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam uols,

Org slalu g holiday hujung2 tahunkan, tp disebabkan cuti kitorg dah nazak sgt hujung tahun, so kitorg g holiday awal2 tahun. Pergi bandung jek. 4 Hari 3 Malam, naik Airasia. Tiket beli 8 bulan yg lepas dgn harga, RM150 per person. Naik dari JB. Masa tu diorg tgh promo new route. So murah jek. Pergi berempat dgn hubby, bff, and his mom. My bff ni yg buat semua itinerary. Dia ni mmg details sgt orgnye. So semua bnda termasuk driver, tempat makan, tmpt soping, dia yg arrangekan. Kitorg follow jek.

Siapa nak itinerary tu, blh msg i ye. Malas nak tepek excel tu kt sini. Hehehhe. 1st day kitorg plan nak g tangkuban perahu. Tp supir kata, Tangkuban perahu tutup sebab gunung berapi tu aktif balik. So kitorg  terus g makan kat Kampung Daun. Environmentnye sgt la best. Makan kat pondok2 dalam hutan gitu. Sejuk sgt. Makanan sdp, tp mahal tahap gaban. Lunch 5 org RM176. Redha jek la. Pay for the view skali gitu. Tp mmg cantik la. Lepas makan kitorg g De’ Ranch. Mcm kampung cowboy, tempat reakreasi. 1st time naik kuda. Masing2 excited. Kt sini tempat riadah org tempatan la kirenye. Ada game utk kids, parent blh duduk makan2, ada face painting. Tempat ni sejuk. So best la. Then kitorg g floating market pulak. Pun tempat riadah jgk. Best la kat sini, byk tempat riadah dan cantik2. Dekat2 pulak tu. Kat sini ala2 mini zoo. Ada arnab, burung2, angsa, itik semua. Blh bagi binatang2 tu makan. Main reason kitorg dtg sini, nak minum ptg kuih2 tempatan. Diorg jual ats sampan. Nama pun floating market kan. Kat sini diorg pakai system coin, so kitorg tukar rup60,000. Konon tak nak tukar byk2, takut tak habis. Skali tak cukup. Byk sgt kuih yg sedap2. Even tempe cili pun sedap uols. Singkong, durian bakar, pisang cheese, sampai kenyang jgk la kitorg mkn utk tea time. Then depan floating market tu ada bukak new FO. Kitorg singgah tgk2 jek. Most of the place yg kitorg singgah, ada surau. So tak payah risau. Mlm pulak, kitorg g Terminal Tas and FO area tu. Hubby je beli bag n belt. I dah kepenatan, mcm tak selera tgk handbag sume. Kitorg tak check-in hotel pun lg ni. Mmg terus berjalan sampai malam.

Kampung Daun


Siap ada costume red indian

Sepanjang kat Bandung, Kitorg guna supir dari http://www.hayukka.net/ . Servis mmg tip top. Utk 4 hari kitorg bayar around RM320. Servis dr pagi sampai malam. Siap ada tour guide kt pasar baru. Angkatkan barang kitorg. Mmg berlenggang je la jalan.

Hotel pulak kitorg stay kat Raffleshom. Kalau tgk jalan masuk nk ke hotel ni, mcm ye tak ye jek. Tp interior n bilik, mmg best. Puas ht. 1 mlm RM80 jek. Booking kat agoda



2nd day, pagi2 kitorg pergi PESONA. Kat sini jual baju2 sulam bandung. My BFF tu kan biz kain baju. Tp I pun beli jgk, souvenir utk family semua. Cantik2 kain sulam dia. Lepas tu kitorg g pasar baru. Pihak Hayuka tu sediakan sorg assistant utk tunjuk2 kitorg kt mana nak beli brng murah semua. So just bagitau nk beli ape, nanti diorg bawak kan. Seharian kitorg kt sini. Sampai dah nak tutup Pasar baru, baru la kitorg balik. Lepas tu kitorg g Jalan Dago, shopping lg kt FO. Owh, before that singgah Toko 3 beli jeans and T-shirt. Kali ni hubby i yg shopping sakan. I tak beli ape2 pun lagi. Asyik dia jek yg membeli, Jeans, jacket, belt, beg, shirt, mmg complete semua la. Lepas habis shopping kitorg makan kat Iga bakar, Mas Giri. Sedap sgt. Rasa tak puas jek makan 1 plate. Tp sbb masing2 dh penat sgt, tak daya nak tambah2 dah. Air kt sini semua best2.



Pasar baru

3rd day, g kawah putih. Pg2 tu singgah Kartika Sari beli jajan2 utk mkn dlm kete. Dr bandung nak ke Kawah putih takes 2 hours. So kitorg beli bfast sikit, mkn dlm kete jek. Malas nak singgah2. Kitorg gerak kul 7pg. Macet. Time org nak g keje kn. Kat kartika sari ni, pisang salai cheese dia mmg sedap. Brownies kitorg tak beli kat sini. Beli kat Amanda. Bnda lain yg famos, Bika Ambon, Bagalen, sedap la. Sepanjang perjalanan ke Kawah putih, kitorg tido jek. I terjaga2 kejap, smpt la tgk view2 sawah, org tanam2 sayur. Ala2 cameron jgk la kat sini. Ada strawberry, ladang teh. Sampai je area kawah putih tu, mmg sejuk uols. Gigil. I tak bawak sweter pun, budget tahan sejuk. Last2 pakai stoking kat tgn. Kat sini nak masuk kena bayar, ala tak ingt pulak brapa. 50,000rup sorg kot. Then kereta  150,000rup. Mmg cantik betul tmpat ni. SubhanaAllah, kagum weols. Tp dpt dok kejap jek, sbb hujan selebat2nye. Padahal kt bawah tak hujan pun. Lepas tu supir bawak g ladang teh, amik2 gambar. Dia siap stopkan kat tmpt2 yg cntik utk snap gmbr. Camera dia pgg, amikkan gmbr kitorg dr bawah. Kitorg feeling retis sgt berposing. Sporting gile supir tu. Pastu g petik strawberry. 1kg RM22 jek. Kat Cameron mahal gile kalau petik sndiri. Kitorg ni seronok memetik jek. Last2 tak makan pun.  Kitorg singgah lunch kat Saung Gawir. Makan Nasi Liwet. Kat set nasi ni dh ada sayur, ayam, ulam2 sume. Ayam bakar dia punya la sedap. Makan sambil menikmati pemandangan yg indah. 1 bnda yg best kt bandung ni, tempat makan dia exclusive sgt. Cantik2 dan sedap2 ok. Semua restaurant ada theme n deko2 yg cntik. Mmg best la nk lepak2 lepas pnt berjalan. Balik dr kawah putih kitorg singgah rumah kain jalan KOPO. Shopping kain lg. Lepas tu g FO kat Jalan Riau/Dago. Kat Rumah Mode mahal2 belaka, kitorg singgah buang air jek. Hahaha. Blouse kat Grande FO cntik2 and yg penting ada size2 besar. Mlm last ni kitorg makan nasi padang area rumah Mode. 

Sejuk sgt kat sini







3 Hari mmg full sgt2 aktiviti. My bff ni mmg pandai buat itinerary. Tu sbb kitrg suka ajk dia g holiday. Balik bilik jek masing2 badan dah dedar. Hubby mcm nak demam, I dah start sakit2 perut. 3rd day jek kitorg balik bilik awl sikit. Nak packing2 barang. Mmg overdos sgt barang. Byk gile. Tp ngam2 la sorg 25kg.  Airport bandung sgt la kecik. Dgn barang kitorg yg menimbun tu, sgt la susah nak berangkut ke sana ke sini. Troli pun ada tak de jek.

Last day before balik, kitorg g Kartika sari lg, beli pisang salai cheese. Then g Amanda beli brownies. Beli awal2 takut expired. Brownies tu cepat berkulat. Sampai kat airport, mcm terlampau byk sgt pulak beg, so kena rearrange. Sbb tambah bronies n makanan2 tu byk sgt. Wrapping ikut Kg, senang nak check-in.

Kat airport dok arrange barang lagi.

Next destination, Ho chi minh pulak. Bulan 5 nanti.
 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates