Sunday, June 7, 2015

New life

Soksek2 by Aida & Riana at 6:22 AM
Reactions: 
Salam. Lama sgt tak update blog. New life yg sgt2 bz. I'm fulltime housewife now. Yeehaaaa mmg heaven tak terkata, pnt pun tak terkata. We are running our biz seriously right now. Alhamdulillah dgn rezeki Allah. 

Since last year company dh start restructure semua dept. Then korean dah start mengacau kerja I, dgn Instruction yg berserabut, bos bg arahan lain, yg korean suruh buat lain, stress sgt masa tu. Atfirst I just nak unpaid leave 1 month je. After 2 days i decide nak resign terus. Walaupun dalam hati tu cust sgt kan, takut ekonomi goyang, tp tawakkal jek. Family n husband bg fully support. Lega. Ni dah almost 3 months dok umah. 

The best thing bile dh resign ni, blh g holiday tanpa pk cuti. Ha3. Just kena make sure kerja semua siap, order semua siap pos, done. Last weekend weols buat suprise utk ibu. Plan for a vacation without she knowing anything. Kitorg gerak 2 kereta. Ibu naik dgn weols. Dh pakat dgn adik, suruh gerak lambat sikit, packingkan baju ibu. Mula2 weols g kl. g lawyat, then singgah our booth kat AEON Wangsa maju, lepas tu konon nak gerak balik. Tp weols sume drive to genting. Saja nak amik angin sejuk sikit. Yg ibu ni blh tak perasan kitorg tgh drive ke genting. Dah sampai atas, baru la ibu perasan. Nak celebrate bday ibu kat sana sebenrnya.




Mmg takde apa2 pun atas tu. outdoor theme park tgh renovate. Saja je nak gathering ramai2. Lama jgk kitorg balik melaka. Sgt2 la hepi bila tgk parent hepi. Bawak diorg jalan2 makan2. Sementara diorg masih sihat, boleh berjalan, bawak diorg jalan puas2. 

Ok, jap lg nak balik umah mentua pulak. Dh lama jgk tak balik ni. Dah feeling mcm si tanggang dh ni



4 girls dh soksek2 together:

Aeen on June 14, 2015 at 6:09 PM said...

wahh..dah jadi fulltime housewife...bestnya...kite pun coming soon gak nk jadi fulltime housewife ni...eheh

Dhiera nadhirah on June 22, 2015 at 1:55 AM said...

surprise pada ibu. so sweet

Dewi Aja on December 20, 2015 at 12:30 AM said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja on July 3, 2016 at 5:15 AM said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates