Monday, April 4, 2011

Bridal House..Deposit Sudaaaa!!!

Soksek2 by Aida & Riana at 7:54 AM
Reactions: 
Lepas g pameran pengantin tu, maka 2 bridal house berkenan di hati..first is Idaman Impian Muar..Pelamin ala English tu..Pakej die RM2850;

Pelamin (up-to-date)
Sepasang baju bersanding
Baju nikah perempuan
Hiasan bilik tido/ meja makan
5 helai baju persalinan
make-up 1x

As i mentioned before, diorg blh lbh kurang..in my case, i request to tak nak pki baju persalinan, so diorg bg tukar fresh flower hand-bouquet..Staff diorg pun baik2

Next bridal house yg bertuah dpt i yg cerewet ni; Dliya Anggun..Pelamin tema Gearden tu..Harga pakej RM2300..Ape yg i boleh dapt?

Sepasang baju sanding malam
Sepasang baju sanding siang
5 persalinan perempuan
Pelamin rumah (ada pelamin Pillar tau)
Alas nikah (ala2 ottoman..cantik)
2x solekan
Aksesori
Pintu gerbang +RM100

* Harga ni tak termasuk caj lori

The owner sgt superb best..Pn Jamaliah..disebabkan color yg i nak takde, maka diorg bersetuju nak buatkan baju baru dgn harga seperti diatas..masa nikah nti, Mr. Hunter nye samping takde, so i nak pinjam, then mommy i kata, oi, ingt ada share ke nak pinjam2..sewa lah..hahahah kena sound dgn mak sndiri..tp owner butik tu kata, takpe lah, pinjam la..takde org pki pun..best2..dpt kerusi baru yg mcm entry i yg lepas tu..Tempat merenjis yg tinggi tu..Payung yg dah mmg cantik, dh siap tmbh manik2 keliling nye..so tak payah DIY..

Maka dgn sukacita nye. i pun terus deposit kat Dliya Anggun..Settle 1 hal..Lgpun diorg dekat..senang nk discuss itu ini sume..tempah baju nikah sume pun kat diorg nti..lega..yg major2 sume dh setlle..

Next month nk g deposit untuk bertandang pulak..Dh finalize nh..tgl nk deposit je..utk bertandang, amik pakej bujet2 jer...

9 girls dh soksek2 together:

lovelyadibah on April 4, 2011 at 9:01 AM said...

wah!best2:)

LisaLisut on April 4, 2011 at 6:36 PM said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa murahhhhhhh dpt mcm2 pulak tu!!!! bestnya melakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

AnEs on April 4, 2011 at 7:55 PM said...

yeay! aida da book butik!mmg betul pun..dekat tak dekat kene amek kira..senang nk bincang2 kan..

lisa,jom join kami kawen kat melaka..haha

fainie_riz on April 4, 2011 at 8:23 PM said...

Adibah: mmg lega laa..klu tak, mommy i tu asik2 tanya bile nk book mak andam.
Lisa: mmg murah..tp nk cari yg berkenan di hati tu, pergh nanges tau..nsbaik jumpe..tak sia2 g pameran pengantin hr tu
Anes: Tu la, kalau ada tertinggal2 barang pun sng nk p amik nti..lg sng kalau diorg dh biasa dgn area rumah kite tu..
Haah Lisa, jom join kitorg skali kat sini..memeriahkan majlis (",)

Adawiyah A.Halim on April 13, 2011 at 8:22 PM said...

bnyk nye dpt..syok la...

fainie_riz on April 13, 2011 at 8:32 PM said...

Ada: huhuhu mmg syok..hopefully diorg ok la..sbb i tak prnh jumpe bad comment n good comment pasal diorg..berserah..=)

adila13430 on April 23, 2011 at 9:01 AM said...

wahh.. awk amin dliya anggun yer..
kte amik kt mentari kreatif..
tp rse cam nk tgk if dliya ade bju songket penuh yg cntik2.
hoho...

:)

Anonymous said...

tp kt ne ye lokasi dliya anggun tu..?sy berminat la..hihihi..:)

fainie_riz on October 12, 2011 at 9:07 PM said...

hi anon: dliya ni btul2 opposite sekolah malim..sederet dgn Italy bakers..tepi jalan jek

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates