Friday, April 29, 2011

Bunga telur dh siap..yeay

Soksek2 by Aida & Riana at 10:08 PM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post
Hi sweetie..

marathon kenduri kawen..cuci mata tgk pelamin org, tgk banner org, kek kawen..

meh cuci mata tgk bunga telur i..


in progress..smpi luka2 tgn2

dh siap...
tp nk siapkn bukan sekelip mata..mmg terrible.  tp masa dh siap, puas ht sgt2..ni bunga telur utk khatam quran..yg utk bunga pahar, still in progress

Wednesday, April 27, 2011

Hunting for the SALE

Soksek2 by Aida & Riana at 9:22 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Cube cecite and teteka..SOGO n JUSCO, bile diorg tak buat sale? mmg sale memanjang kn..saje jek nk nk pancing ShopaDoopaholic ni..



Ni iklan SOGO ni, Summer negera mana pun i tak tau..hmm bgus ni, boleh mcompletekan barang2 hantaran..Lg 4 bulan..mcm tak caye jek..

Sunday, April 24, 2011

Kena Tangkap Khalwat

Soksek2 by Aida & Riana at 10:56 PM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post
Tajuk panas..sape kena tangkap khalwat? i la..kat dalam mimpi..gile real mimpi tu and so scary ok..condition rumah, bilik, hosmate, my fiancee sume mcm real..smpi i takleh nk nk bezakan betul2 ke mimpi..uish mintak la dijauhkan..bile tersedar tu, lega gile rasa..blum desperate sgt..hahhahaa..

Tutup cite tangkap khalwat dlm mimpi..last wekend i blik umah my FFIL to discuss on the wedding date..We all baru tau rupenye parent Mr. hunter ingatkan we all kawen bulan 8..padahal we all kawen 8hb 10..Diorg slh dgr masa first discussion...Pergh nasib baik sempat clarify..kalau tak maunye kawen bulan puasa kitorg...(ini boleh menyababkan desperate..hahaha)..

So majlis rumah lelaki seminggu selepas kat rumah i..We all nk g booking mak andam masa tu, tp mak die tak bg..mak die kata awl sgt n pelamin buat sndiri jek...OhMyPelamin..masa mak die ckp tu, i snyum jek la..dlm ht, memberontak ni..then i bisik kat Mr. Hunter: Bie, syg tak kesah fmily bie nk arrange sume nye, tp ingt, all my frens will come here so i nk everything must be cantek..Gile kejam ayt i masa tu..tp Mr. Hunter accept it and die rasa ape yg ckp tu mmg releven..then esknye die slowtalk dgn mak die tp mak die tetap nk buat pelamin sndiri..lama jgk la berdiscuss itu ini then lastly we all agree g tgk dulu bridal house then br decide nk buat sndiri or not..Mr. Hunter bg reason yg die tu ank bongsu so die nk pelamin yg grand yg bertemakan kesultanan melayu sbb nama die ISKANDAR..hmm terlebey sudaaa..i tak de la nk grand smpi mcm tu..cukup la sekadar ada pelamin yg cntik n up-to-date..redha jek la...tak leh cakap byk2, nti jd menantu derhaka..hohohoo

What-so-ever i'm very happy with u bie sbb mpertahankn keinginan syg nk amik bridal house jgk..thanks sbb phm syg (yg cerewet n demand)..

soksek2: Tunang i ni, time i ckp itu ini die mcm mls jek nk layan, mcm tk amik port jek..geram rasa..tp sbnrnye die absorb everything..masa discuss dgn family die, takde 1 point pun yg tertinggal and he manage it very well..terharu nye,,cyg kat bie..

Thursday, April 21, 2011

My first Braun Buffel handbag..

Soksek2 by Aida & Riana at 8:46 PM
Reactions: 
8 girls dh soksek2 together Links to this post
...is STILL in the waiting list

Oh No, so geram tgk Boutique Braun Buffel kat Jusco Tebrau..Baru perasan diorg dh ada outlet kat situ pdhal diorg dh bukak 4 bulan..kena g Jusco dgn lebih kerap ni..alasan nk p soping la tu..

Love the color

purse


Sgt kelaaassss butik die and byk sgt collection yg menarik kalbu..Byk lg new collection..nak nak nak..tp akibat bugjet constraint akibat nak kawin akibat tak mengumpul dr dulu akibat asik enjoy jek..maka terpaksa la dok dlm waiting list..See u next year jek la ea..meleleh air liuq time tido..Slurrrppp

Wednesday, April 20, 2011

Wednesday again..

Soksek2 by Aida & Riana at 1:51 AM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Rasa mcm nk pegang jarum jam supaya gerak perlahan2..

Update for this week activity;

Dh g amik wedding ring Mr. Hunter..cantik tp tak puas ht..sbb diorg engrave name i buruk giler..masa amik tu we all speechless smpi otak terjem kejap..we all tak suruh diorg repair pun..kedodol betul..balik umah nyesal tak sudah2..otak mula pk nk beli yg baru...g ni wat hdiah bday jek..serius migrain tgk cincin die tu..i dh smpn jauh2 dlm drawer..mintak2 dpt bonus lg next quarter..blh la i beli kn yg baru..amin....

Lepas baca entry Lela pasal pre-wed die, trus mintak contact number OP die for the pre-wed..then i pun msg2 RazLan kat FB and he entertain me very well..then i call him and discuss itu ini..the i trus book die utk shoot my pre-wed and bertandang skali..malas nk cari2 dah..lgpun die nye price sgt affordable..transportation caj nk ke Kota Tinggi yg super jauh tu pun die tak amik..Then seharian la verangan pasal Pre-wed..hahahah suke sgt2..tak sabar nk buat ni..Tema? Location? Outfit? sume dh terbayang dh..

Weekend ni balik umah FFIL nk discuss tarikh bertandang..Gilos la..OP dh book tarikh takde..hahahha

Friday, April 15, 2011

DIY TQ tag

Soksek2 by Aida & Riana at 8:26 PM
Reactions: 
10 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam..

Misi minggu ni, nak desgin TQ tag..design? pergh bunyi mcm hebat jek..pki photoshop sume pun tak reti..hhahaha..mmg buta software..

Few designs and please please please VOTE..design dgn vote tertinggi for sure la i akn bwk g printing

Design 1

Design 2

Design 3

Design 4

Which one yg pling cun?

Thursday, April 14, 2011

Surah Yassin Quotation

Soksek2 by Aida & Riana at 8:45 PM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam..

Hari Jumaat kembali lagi..sekejap je kan..ape jek yg smpt kite buat seminggu ni? for me, nothing on wedding preparation, too much on office work, normal routine at home..Lg 5 bulan jek..

Hari tu i plan nk letak Surah Yassin/ Al-mathurat as souvinear (plan jek, tp dh cancel dh) so i mintak quotation from this 2 company as other great blogger suggestions. Wanna share here;

1. Asyraff Trading


*Al-mathurat (s)

Customize;

Tukar Cover,Design,Color, Border + Artwork , stamping ( Red. Gold or Silver)

above 500pcs > Rm 4.90 < 500pcs > Rm3.90


Stamping: 

Stamping bahagan dalam Warna Red, Gold or Silver, Border + Artwork
above 500pcs >Rm 3.90 < 351pcs Rm3.30

Still boleh Nego and owner die sgt sopan santun (melalui ayt email..)

Asyraff Trading

2. Warna Inspirasi


300 yaasin-rm4/unit (basic hotstamping colour :gold/silver/red/green/blue)
300 yaasin- rm4.20/unit (special hotstamping colour:pink/purple/fuschia/turquoise/copper etc)

kerawang design-rm60 only (optional)




Warna Inspirasi

I rasa ramai B2B yg order dr diorg and the surah Yassin awesome cantik. Price also affordable.

Surah Yassin ni lebih sesuai utk majlis khatam Quran instead of bg souvinear..bile bg souvinear org kadang2 tak tau ape dlm die, so org letak sepah2..silap2 masuk kete letak kat kaki kan..

Utk my souvinear VIP bag cume ada edible stuff jek..takde souvinear sbb kotak kecek sgt..Noodle box jek..

ok dah 11.46..masa utk makan

p/s: Mr. Hunter sgt sweet lately..love him more and more..



Wednesday, April 13, 2011

Tips buat Bunga Dip --> Entry khas utk Anes

Soksek2 by Aida & Riana at 5:00 PM
Reactions: 
5 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam Peeps..

Sgt la kesibukan lately..Tak sempat nak post entry, tp masih sempat blogwalking..hihiii

Hari tu Anes ada post pasal DIY bunga DIP. I ada la sikit experiance on it..tp amature jek la..buat pun yg simple2 jek...Alhamdulillah utk bunga khatam Quran dah siap..pic takde sbb camera hbs bateri and charger tinggal kat hometown..sabar jek la....

Ok, few things i would like to share;

1. Masa campurkan thinner kat dlm dip liquid tu, pastikan kacau dgn sebati and kadang2 lepas kacau tu ada bubble2 terbentuk..kalau ada bubble, biarkn bubble tu hilang dulu br celup. thats mean, tutup blik dip liquid tu, then biarkn dlm 10 minit utk mhilangkan bubble..kalau ada bubble, surface kelopak bunga tu nti tak cantik
2. Masa nk mencelup, sengetkan sikit botol dip liquid tu. Supaya surface liquid tu tak mengeras..
3. Celup perlahan2. Kalau celup then tarik keluar laju2, tedency utk lapisan nipis terbentuk adalah tinggi..kalau nipis sgt, masa nk cantumkan sgt la susah..
4. Yg ni susah nk explainkan dlm ayt..masa mencelup kelopak tu, kita jgn bengkokkan kelopak tu. Biar die dlm keadaan straight jek..Celup terus bentuk kelopak yg kita dh buat tu..masa dh cantum tu br bengkokkan ikut suke kita..nk terkepak keluar or kedalam..tp kena buat dgn penuh kasih syg...hihihihi (paham tak agknye ayt ni?)
5. I tak pakai strenghtener sgt, so no much advice on this..cume i rasa strengthtener tu mbuatkn kelopak bunga i tu jd comot..

Ni je lah kot serba sedikit kesilapan ygy i buat masa i buat bunga dip..serius to say, mmg bbrapa kali give up..nsbaik adik i ada..die yg byk bg support..bile dh siap, mmg excited..dh byk2, tak nmpk pun cacat celanye tu..

Kepada Anes Caiyok2 ea..teruskan usaha

Thursday, April 7, 2011

Cepatnye masa berlalu

Soksek2 by Aida & Riana at 7:31 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam Jumaat,

Kejap je kan hari berlalu..baru je jumaat lepas kitorg blik Melaka..ni dh Jumaat balik..Tak smpat nk buat ape pun..keje kt opis ni melambak jek...tp malas la sgt2 nk buat..pastu tanda2 nk demam pun dh dtg ni..

Semalam masak rendang daging cili api..gigih kn blik keje msk rendang..hihiih..resepi rendang i senang jek..

Rendang daging cili api


1/2 kg daging
1 biji kelapa
2 biji bawang besar
4 biji bawang merah
4 biji bawang putih
15 batang cili api (nak pedas letak lg byk)
sepotong kunyit
2 batang serai
3 helai daun limau purut
gula dan garam sesedap rasa


Cara nk masak
Blender semua bahan yg bewarna hijau (font-nye) dan tumis. Tumis sehingga naik bau then masukkan santan pekat. Hiris daun limau purut dan masuk kan skali. Pastu masuk daging. Biarkn kuah tu kering sikit then tmbah gula and sedikit garam. Pastu rasa smpi sedap and tunggu kuah kering sikit

Gmbr mmg takde sbb tak de iPhone lg..hahaha alasan nk beli iPhone jek tu..tak tahan nk ada telefon pintar..supaya tak sesat bile ke mana2 (sbb ada GPS)..supaya blh surf tenet dgn besh nye..supaya seronok..tggu announcement bonus br blh g grab 1

Selamat berhujung minggu





Tuesday, April 5, 2011

Nak Tempah Surah Yassin kat mana ea

Soksek2 by Aida & Riana at 9:00 PM
Reactions: 
8 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam gurls..

Hari tu i ada terbukak blog sape ntah, yg ada bukak tempahan surah Yassin..I carik2 balik dh tak jumpe lak..Anybody knows? Please send me the blog address..

Please please please

Monday, April 4, 2011

Bridal House..Deposit Sudaaaa!!!

Soksek2 by Aida & Riana at 7:54 AM
Reactions: 
9 girls dh soksek2 together Links to this post
Lepas g pameran pengantin tu, maka 2 bridal house berkenan di hati..first is Idaman Impian Muar..Pelamin ala English tu..Pakej die RM2850;

Pelamin (up-to-date)
Sepasang baju bersanding
Baju nikah perempuan
Hiasan bilik tido/ meja makan
5 helai baju persalinan
make-up 1x

As i mentioned before, diorg blh lbh kurang..in my case, i request to tak nak pki baju persalinan, so diorg bg tukar fresh flower hand-bouquet..Staff diorg pun baik2

Next bridal house yg bertuah dpt i yg cerewet ni; Dliya Anggun..Pelamin tema Gearden tu..Harga pakej RM2300..Ape yg i boleh dapt?

Sepasang baju sanding malam
Sepasang baju sanding siang
5 persalinan perempuan
Pelamin rumah (ada pelamin Pillar tau)
Alas nikah (ala2 ottoman..cantik)
2x solekan
Aksesori
Pintu gerbang +RM100

* Harga ni tak termasuk caj lori

The owner sgt superb best..Pn Jamaliah..disebabkan color yg i nak takde, maka diorg bersetuju nak buatkan baju baru dgn harga seperti diatas..masa nikah nti, Mr. Hunter nye samping takde, so i nak pinjam, then mommy i kata, oi, ingt ada share ke nak pinjam2..sewa lah..hahahah kena sound dgn mak sndiri..tp owner butik tu kata, takpe lah, pinjam la..takde org pki pun..best2..dpt kerusi baru yg mcm entry i yg lepas tu..Tempat merenjis yg tinggi tu..Payung yg dah mmg cantik, dh siap tmbh manik2 keliling nye..so tak payah DIY..

Maka dgn sukacita nye. i pun terus deposit kat Dliya Anggun..Settle 1 hal..Lgpun diorg dekat..senang nk discuss itu ini sume..tempah baju nikah sume pun kat diorg nti..lega..yg major2 sume dh setlle..

Next month nk g deposit untuk bertandang pulak..Dh finalize nh..tgl nk deposit je..utk bertandang, amik pakej bujet2 jer...

Saturday, April 2, 2011

Review on Pameran Pengantin Melaka

Soksek2 by Aida & Riana at 6:55 AM
Reactions: 
5 girls dh soksek2 together Links to this post
Bersiaran dari Melaka..

Kalau dah balik Melaka tu, aktiviti mmg la pelbagai..seawal kul 10 pg (pg ke? sah2 bgun lmbt..hahah), our potential caterer dh smpi umah..MHI caterer..Mr. Remy and wife die yg dtg..lupa lak sapa nama wife die..Muda lg diorg ni..boleh di bawa berbincang..ape yg kitorg tak nak and ape yg kitorg nak boleh take-out and add-on..asalkan within the budget..dh discuss2 itu ini tmbh lauk, tukar cake, add underlayer sume, finally ibu decide, hire diorg jek..Dh deposit!!! yeay cancel out 1 items in the list..

Then trus bersiap g pameran pengantin kat Melaka Mall..


Idaman Impian, Muar
 Diorg nye baju mmg cantik..love it so much..kebetulan masa we all dtg, tgh ada peragaan pengantin..baju die WOW ok..Pelamin tu agk serabut sikit, tp the concept is acceptable for me. Lgpun die guna pillar panel..Price also affordable
Dliya anggun
 Butik ni dekat jek dgn umah i..tp selama ni tak perasan pun..Pakej diorg agk murah. for this type of pelamin, baru RM2.3 k..baju pun boleh tahan..tp esok nak g tgk kt butik koleksi2 yang lain pulak

Lumiere Concept
 This one the gorjes one..Pelamin tu fresh flower ok..sgt WOW WOW WOW and the concept sgt moden..even my Mom pun suke..tp utk pelamin tu jek harganya RM1800..diorg takde wedding package..they are working base on our budget. Tp serius pengsan tgk pelamin tu


Few of the pelamins yg i rasa cantik..Yg biasa2 tu i tak amik pic..makin byk survey, makin compuse..sapelah bridal house yg bertuah dpt i yg cerewet ni..mcm cacing kerawitsssss...



Us posing togethr2

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates