Thursday, September 20, 2012

Post laju prepaid envelope dan ubat gegat

Soksek2 by Aida & Riana at 1:19 AM
Reactions: 

Hi Darls,
Td lunch balik rumah kejap..masuk2 rumah, pergh apesal bau ubat gegat ni..pastu sessi soal jawab suami isteri;

Wife: bie, rumah kite bau ubt gegat la
Hubby: Haah, bie beli ubt gegat letak kt bilik air
Wife: Knp? Byk lipas ke?
Hubby: Taklah, td bie cari glade yg slalu syg beli tu takde, so bie beli la yg tu jek.

OhMyHubby..Niat kamu nak tolong beli air-freshener rumah mmg sgt dialu2kan.  Tp knp beli ubt gegat yg baunye mcm kedai hardware ni. Hadoi-ai..Love u la, esk syg g soping beli air-freshener byk2 wt stock supaya kita tak kehabisan bekalan ye..

Ok, back to the story..I slalu mengalami masalah malas nk ke post office utk courier kan veil. Sbb, pusat Bandar pasir gudang tu parking limited, org suka parking kete ikut suka2 maka menyusahkan, post office utk post laju sgt la kecik-kalau ramai org, pergh, mmg nk pengsan la.

Sekali semalam i g post office, i Nampak ni;


Smpi kaunter Tanya, dik, kalau akak beli envelope ni then pass kt posmen yg dtg amik surat kt opis jek boleh? Dia jawab boleh, so i terus borong. Sng cite, dh tak payah g post office. Beza harga 5 sen jek dr yg i selalu curier. T pi dh tak payah bayar tiket parking and bergerak ke post office..Mmg besh.

Harga packet ni RM6, hanya utk semenanjung and berat not more than 500g. Mmg sesuai utk kegunaan penghantaran veil i. Siap ada bubble wrap kt dlm tu. I loike.

1 girls dh soksek2 together:

Riana on September 20, 2012 at 5:55 AM said...

bole pos kuih muih kat i kl xlarat nak mkn kat umah..hahaha

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates