Thursday, May 30, 2013

Pengunjung tegar Jakarta

Soksek2 by Aida & Riana at 2:19 AM
Reactions: 
Salam dearie,

Jap lg nak balik melaka, so mood keje haruslah kelaut kan. Esok cuti, yeehaaa! tak plan nak balik pun. Pg td tgh breakfast, hubby cakap, kita tgk fast n furious kt Melaka jek nanti. Wah, menyeringai isteri menyengih. Balik lunch terus packing baju semua.

Last month I g Jakarta lg. Memang I quite frequent travel to Jakarta. Yang dari asalnya just for meeting, terjebak dgn soping, then biz kecik2, and now biz skala medium. Still tak berani nk invest besar2 lg. kalau ikutkan, segala bnda yg dijual kat sana murah sgt2. Mmg boleh sgt nak buat duit. Bayangkan legging candy tu, kat sana br RM12 kot. Blouse pun around RM15 jek. Dress labuh RM23. Ok, mmg gile kalau g sana. I beli skirt yg flowy2 kt sini RM49. kat sana RM20 jek. G sana, bawak 2k, mewah sgt dh belanja

Ok, I g naik AirAsia. Terpaksa tak boikot AirAsia (tp i sgt2 simpati la dgn kes Malaysian yg kt Vietnam tu) sbb tu jek yg paling murah and berbaloi la i pergi nk cari barang biz kan. Konsepnya, utilities expenses kena paling minimum. Kalau g under company, Singapore airline I apply. Return Ticket RM200 sorang. Mahal sikit la compare dgn yg last time I g. Last time RM130 je kot. I pergi 2 hari 1 malam. Khamis pergi, Jumaat ptg balik. Mmg turun flight - shopping - check-in - shopping - balik tido - shopping - g airport. TP ok jek, tak de rushing sgt pun. Pg esoknya siap tergolek2 dlm bilik. buat keje dgn my mom mmg efficient. Takde istilah penat hokey. hari 1st, pulun smpi kaki tak jejak tanah. Tanah Abang tu sampai tutup, pastu masing2 cuak kat dlm tu

Destination, smpi jek airport amik teksi g Pasar baru terus. Pasar baru ada lace2 yg agak murah n cantik. Tp tak byk choice. I prefer Tanah Abang. Taxi 95,000rup. Blue Bird ye. Yg lain2, tak payah pandang kecuali kalau terdesak. 

Dari Pasar Baru, g Mangga 2, naik ojek jek, Sbb dekat dan susah dpt teksi. 20,000rup. Naik Ojek sila hati2, handbag jgn letak kt pintu, jgn tunjukkan sgt gelang cincin rantai sume. Serius senang jek nk kena copek. Kat Mangga dua I cari manik2, pearl sume tu. Mangga 2 ada 3 or 4 mall besar. ITC, WTC, pasar pg Mangga Dua, lg 1 tak ingt. Serabut sikit kat sini. Byk jual handbag, kasut, baju.




Naik Ojek ye. Senak perut, tegak bulu roma tgk diorg bwk

Lepas tu kitorang balik hotel. Kitorg stay kat hotel N1. Mmg ramai Malaysian dok sini. Harga 395,000rup including breakfast. Phone Num 00622153653908. Location depan muzium tekstile dan 10 min dr Tanah Abang. kalau nak jalan kaki pun boleh, nak naik Mikrolet (van kecik color biru) naik yg no 9. 2,000 rup jek. Kalau naik mikrolet No 8, dia lalu pasar pagi tanah abang. Actually kat pasar pagi ni lg murah dr Mall Hijau Tanah abang tu. Tp takde jual lace la. Jual t-shirt, telekung, mmg lebih murah la. Review on hotel, mmg ok. Ada money changer dekat2 situ, breakfast pun ok, staff pun peramah.

Tanah Abang, tak payah review lg lah kan, dh ramai yg review. Nak selamat sikit, shopping kat sini jek, selesa sikit la compare kt pasar. wpun mahal sikit dr kat pasar, tp ttp jauh lebih murah dr kt Malaysia. Layan pic sikit. Mmg tak terambik gambar la. tgn penuh segala barang. Kitorg shopping, pastu suruh org kedai hantar barang kt hotel. Tak larat kot nak bawak byk mcm tu.


View dari Hotel. Dekat je kan

Breakfast

Lace kat Tanah Abang

Hasil borongan

Telekung. Sila teka harga telekung ini (Beb yana tak boleh teka)


Ok, last but not least, nak buat simple giveaway. Siapa dapat teka harga telekung ni, I bg 1 meter border lace double layer. Tekaan hendaklah dalam rupiah. Cepat2, drop a comment

Ini border lace nya

7 girls dh soksek2 together:

eRzA on May 30, 2013 at 7:27 PM said...

nk try teka la..mane tau leh menang ke..ehehe..135,000rp??

Bake With Love on June 3, 2013 at 4:06 AM said...

35,000 rupiah? hihihihi

Fainie on June 3, 2013 at 8:36 PM said...

lagi3..tak betul tu

AtiE Yati on June 13, 2013 at 10:37 PM said...

rp 450,000? hehe

Aida & Riana on June 14, 2013 at 12:10 AM said...

mahal sgt tu...huhuuh

atie yati on June 14, 2013 at 1:56 AM said...

hehe.. rph 200,000?

DetIekaDaniel on August 19, 2013 at 11:14 PM said...

harga 200 ribu rupiah

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates