Friday, June 21, 2013

Minor renovation dan 5S

Soksek2 by Aida & Riana at 1:20 AM
Reactions: 
Salam Jumaat,

Jerebu. Yes, tempat kami mencatatkan rekod kedua tertinggi. Pasir Gudang. Memang hazab la rasanye. pg2 dh sakit tekak. keluar kereta mata dah pedih2. Jawabnya dok office jek la sepanjang hari. Lagi best, kitorg tgh renovate rumah. Mmg wrong timing sgt2. Super duper berhabuk.

Kitorg repair courtyard sikit. Rumah tu ada open area tgh2 rumah. Kira blh buat taman la gitu. Tp kitorg buat tempat main game, so dh suruh tukang yg buat rumah hr tu tutup. Tp bijak sgt keje nye kan, main nak senang jek..tutup dgn asbestos jek, pastu pasang siling. haruslah bila hujan lebat, bocor area courtyard tu. mula2 dulu gagah la lap, mop. sudahnya tadah je dgn carpet. nanti kering sendiri konsepnya. giler pemalaskan.

Mmg aim sblm puasa nk setllekan courtyard tu. Bulan puasa confirm tak larat dh nak ngemas semua. Dah alang2 buat situ, suruh tukang tu buat hall divider skali. naik batu jek. Asalnya nak pakai kayu2 tu. Tp mcm tak prktikal pulak. Sbb still nampak dapur kan. Then buat cornice sikit. Hari tu money constraint. Tak dapat nak buat. Ni still in progress. Finishing part.

So far, tukang kali ni better than before. Org indon. before this malay. Konon nak tolong melayu malaysia la. tp dh buat mcm tutttttttttt, mmg tak jadi la nak rekomenkan kt orang. Tukang sekarang ni, lepas buat, dia siap sapu n mop sekali. I balik keje mmg tak payah nak serabut lap2 umah semua. Barang dia pun tersusun jek. Harga pun tak mahal sgt. Ni num wak buat rumah tu: 0197639332. Dia area JB, Pasir Gudang, Masai, Seri Alam area2 situ lah. Bgtau jek kawan Iskandar.

Ni hall asal. So kitorg pasang cornice yg ada box kat tengah tu. kuning kaw umah senah. Hahahha. Ni nak tukar color dah.


hari pertama diorg buat. 2 hari je dah siap buat cornice.


Picture2 lain, belum snap lg. tgu lepas siap semua ye.

So sepanjang renovate rumah ni, i pinjam my mom. Suh dok umah I, tolong tgu kt umah. Kitorg keje, kang habis pulak barang kena angkut. mommy i ni, rajin dia mmg lain mcm sikit. tahap, rehat time tido jek la. time2 lain, mmg tak sudah2 buat keje. 1st hour dia smpi (bukan 1st day tau) dia kemaskan peti ais. tak la bersepah pun peti ais i tu. Tp dia tetap nak susunkan balik. Dia balik nti, mmg i tak jumpa belacan la. hahahha. Pastu g kms kabinet dapur, dan tak ketinggalan jgk, almari baju kitorg. Dah mmg tak boleh nak halang dh ni. Slalu kalau my mom dtg, I tutup pintu bilik. Ni hall tgh renovate, so mmg stationed dlm bilik la kan. I blik keje, TADAAAAAAAAAA............





Teratur sgt kan. Br last week I think I need chest drawer sbb almari dh tak muat. sekali mak I kemas, la, blh masuk byk lg rupanya. Hahahah. She is well organized person. Kagum! kenapalah anak dia ni tak mewarisi sifat2 murni mak nye. tepuk dahi

This weekend my mom dh nak balik...hmmm sedih la. Dh seminggu dia kt sini. Pg breakfast dh siap. Balik keje dh siap dinner. Baju ada yg basuh, yang lipat. Heaven on earth hokey.

Ok, kalau uols nak beli border lace, klik Border lace. sms or wasup me: 0123490114


2 girls dh soksek2 together:

Riana on June 21, 2013 at 2:07 AM said...

Peh..laju giler ko senah membebel..hakhak

Ann Ishak on June 21, 2013 at 2:40 AM said...

memang terbaek la kalau mak ada kan...paling best masakan mak, mesti best punya

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates