Wednesday, July 3, 2013

Tak bosan ke berdua je?

Soksek2 by Aida & Riana at 2:17 AM
Reactions: 
Salam,

Nak menulis kat blog ni, tp takde cerita nak diceritakan. Dulu cerita pasal wedding kan..Lepas tu verangan kononnya will be mommy soon, so BW mom2be nya blog, write something about it. But after  1 year 9 mths, takde tanda2 nk jadi mommy, lost kejap. tak tau nk BW pasal apa, nk tulis pasal apa. Then 1 fine day, terdetik nak buat research pasal IUI. From that la i found blog2 TTC - Try to conceive wifey. Wah, semangat weh. Bila kita baca ada ramai yg senasib dgn kita, tak la lose sgt kan. If not, terasa kerdil sgt diri ni. Wpun golongan TTC ni minority je, but they support each other. Sama mcm b2b, mom2be jgk kan. we are more comfortable when we are in our species. Comfort zone gitu

We plan to undergo IUI treatment. Maybe after raya. Ni tgh kumpul info, buat mental preparation, doa, mkn supplement. Hopefully merasa la kami menimang anakkan.

Last week ada kenduri kt rumah FIL. sblm balik sana, mmg dh prepare jawapan2 paling manis kalau org tnya pasal anak ni. kalau tanya ok lg. Tp kalau zass terus, tu yg rasa nak amik kunci keta, balik jek tu. Tp alhamdulillah, takde yg menanya. Sedikit kelegaan.

Kalau tanya tak bosan ke hidup berdua jek. So far, belum lg. Rasa bosan takde, yg ada cuma rasa nak ada ank jek. Lain konsepnya ye. Bukan kami tak nak ank. Nak sgt2. Tp sementara takde ank ni, we enjoy our life. Seriously enjoy. Anggap je Allah bg chance nk beromantik2 lama sikit kan. kalau dh ada ank, tido mlm tak cukup, ank sakit, lain pulak dugaannya.

Hubby i childish sikit. Ank bongsukan. Tahap merepek dia kadang2 luar biasa. Mmg blh menguji kesabaran. I bersyukur ada dia dlm hidup I. Gaduh tetap gaduh. Tp syg tu, melimpah ruah. Balik keje tu kadang2 mcm 15 hari outstation. Peluk2 cium2 sekuat hati. Ayt paling rutin;

wifey: eee syg nya kt bie
hubby: haah, sayangggggg jgk kt syg (intonasi kena bersungguh2 ye. sambil mata bertentang mata. hahaha)

Mlm td, kul 12 tgh mlm, dia buat merepek lg. Hubby nk g fishing hr ni. so mlm td dia prepare barang2 fishing dia. Then topeng muka dia takde. Hilang mana ntah. Punya la berusaha, dia g cari baju2 lama yg dh tak pakai. Skali jumpa short i yg stretchable. Ha, ni lah jd nya.



Smpi ke 12.30 mlm dok keja kan bnda ni. Kalau buat sndiri takpe jgk, nak bini dia ni jgk yg tolong guntingkan. Padahal sng jek. Dh siap sume, i g toilet. Blh dia tgu dpn pintu toilet, pki topeng tu, siap pki topi, berdiri ala2 mistik. Mmg terkejut beruk la. Favorite sgt2 la kalau terkejutkan org tu.

Next week dah Ramadhan. Serius tak sabar nk puasa. Dah terbau2 bazar ramadhan, sahur, terawih. Nikmatnya. Rindu sgt2.

















6 girls dh soksek2 together:

Syu, Syuhada on July 3, 2013 at 7:15 AM said...

sama la kte..walaupun baru je 7 bulan tapi nk anak sgt2..tp buat masa skang mmg enjoy la time yg ade dgn hsband lg2 ktorg pjj ;) pasal blog TTC pon dh start BW just in case..hehe..baca blog2 doc2 sakit puan best esp. dr. hamid arshat, dr.adilah, dr.zubaidi ;)eh, terpanjang pulak komen..sori ye..hehe :p

Aida & Riana on July 3, 2013 at 7:57 PM said...

Haah Syu, i pun suka jgk baca blog doc2 tu..Klinik doc hamid arshat, berbulan2 tu kena booking nk jumpa dia

aNis LeMoN aBu on July 3, 2013 at 8:11 PM said...

babe, i selalu ada kat my ttc blog sekarang. meh la drop by. kot-kot la ada ilham untuk ttc effort u nanti :)

http://babyworldourworld.blogspot.com/

kaklong on July 3, 2013 at 10:49 PM said...

eee...comel la awk ni...kak long pun dah setahun 4 bulan kawin..pun msh blm de tanda2 lg...ttc tu biase la, lumrahla kan org dh kawin kan..tp kami cuba bersangka baik pada ALLAH...inshaAllah...rezeki kita semua ye syg..aamiin

LisaLisut on July 4, 2013 at 12:32 AM said...

HUSBAND u ni xhabis2 dgn kelakar dia hahahaha. xpe fainie..smntra bdua ni la dpt g terawih sama2.. i xsmpt rasa pn. sbb memboyot sarat last year. huhuhu. thn ni xbole jgk sbb ade anak nk kene jaga. huhu. makanya.. enjoy while u can. dont ever give up.. :)

Hanys Jehari on July 4, 2013 at 4:22 AM said...

Sama la kita... Mmg nk anak. Tp kita bsngka baik...insha allah ada rezeki kita

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates