Thursday, October 24, 2013

Suami pemalas jugak ke?

Soksek2 by Aida & Riana at 8:01 PM
Reactions: 
Salam Jumaat dearie,

Bestnya dh jumaat. Mcm takde keja sgt kt opis pg ni. tgu bos reply weekly report. So BW jap. Terbaca entry Aty Fared pasal suami pemalas. Btl cakap aty, lelaki ni bukan pemalas, tp kurang rajin jek. Kalau dtg rajinnya, mmg kalah la wife mop umah. Habis semua carpet di angkatnya. Tp nak tgu rajin tu sampai, maybe 3 bulan sekali kot.

Husband i jenis hari2 ko bebel kt dia suh buat pun takpe. tp kalau nk harap tbe2 dia buat, mmg tak laaaaa. kecuali memasak. part2 masak mmg dia rajin sikit. tp lepas dia masak, dapur mcm kapal karam. tu kadang2 i malas nk suh dia masak. Dah amik rempah semua, mmg ats kabinet je lh dia letak. Takdenya nk smpn balik dlm freeze.

Buang sampah n lap kipas mmg keja dia. Tp tu lah, kena ckp setiap kali nk kena buang sampah. kdang2 malas nk ckp, g je buang sndiri. time2 tu lh baru dia nk buang jgk. kalau tak, smpi muntah la sampah tu ke bawah.

Dulu masa mula2 kawen mcm bengang jgk. Apesal la pemalas sgt laki ak ni hoiii..tp lama2 dh biasa dh. Mmg kena slow talk and train hari2. Ye lah dia dh 26 tahun hidup dgn cara dia. tbe2 kita dtg, keluar SOP baru. mmg nk naik hangin jek la masing2 mula2 dulu.. ni mcm dh ok sikit la. dia dh tau nk longgok baju kt mana. kalau tak, mcm aty ckp la. kt situ bukak bj, kat situ jgk la dia tglkan.

kalau g outstation lg lah. padahal dh pesan dh tu, nti basuh bj tau. sikit jek. nti sy blik, tak la byk sgt nk basuh, dgn baju kotor sy lg. mmg dia basuh baju. tp time i dh smpi umah tu, mesin tu ada lg 20 min nak siap. kesimpulannya, i jgk la kena jemur, angkat n lipat. maybe sbb tak pesan, bie, nti basuh baju, jemur, angkat n lipat tau. pesan suh basuh, dia basuh je la kan. hahahah

Suami suami. mcm2 kerenah. Nasib baik la rajin tolong masak. Kalau tak, lg migrain dibuatnya. kadang2 nk positifkan diri, anggapnya buat keje sambil bersenam. keluar peluh. tak payah senam lg. dia pun takde la membebel kalau i tak lipat baju seminggu ke, umah penuh kain n pearl ke. Tu pun dh cukup bagus. give and take jek.


bab ni mmg rajin sgt2

3 girls dh soksek2 together:

Lydiana Jr on October 24, 2013 at 8:35 PM said...

hubby L pn helpful hehe tp xpernah try masak..xreti katenye haha

LisaLisut on October 24, 2013 at 9:52 PM said...

Betullll stuju wpn kdg2 geram. Husband i kene bgtau br dia buat sbb ank bongsu kan. Semua benda org buatkan utk dia. Dia xde mslh nk buat semua benda kecuali satu - masak. Dia surrender awal2. Hahaha. Dia ckp dr suh dia msk baik dia g beli tapau kt luar. Sigh. So smpi bila2 pn i xdpt rs air tgn dia. Stkt megi dgn air kordial or kopi jela dpt rs kot hahaha

Iza Fiza on October 25, 2013 at 6:45 AM said...

hehe..sama la nasib kita..patotlah pompuan dilahirkan suka membebel kan.hehe.

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates