Thursday, May 13, 2010

Memoir Bday

Soksek2 by Aida & Riana at 9:19 PM
Reactions: 
Sambungan entry bDay

Dh 25 kali ak smbut bday..tak la sume bday ak ingt n tak la sume bday mgembirakan. Tp hari ni ak terasa nk review blik ape yg prnh terjadi spnjg ak smbut bday

Dr umur 0bln smpi 8thun serius shit ak tk ingt ape2..

Masa umr 9 thun, my mom organize a big bday party for my sis n i..the bestes thing, we have a big cake with BOOK design..very sweet..tp dh takde dh gmbr nye..masa tu mana ada fondant2 ni sume..so cream cake je lah..mmg pnuh krim nye smpi naik muak..as a cake lover, ak ngap jek..that year I got so many bday present and 1 thing that I have till now is my necklace..from ibu syg..ada nama ak k tats tu..idayu..knp idayu? Sngkatan kepada aida Rohayu…klu tlis Aida Rohayu pnjg pulak, mkin mhai la rntai tu kelak..

Pastu yg aku ingt masa umur 15 thun..bday ak masa tu hr sbtu..n kitorg ada tusyen kat skolah..ye lah form 3 kn..kena la gigh study..masa tu ada leena, shaheera, fara asmira..hmm mmg geng2 ak lah tu..class tusyen tu kat lab masa tu..lab punya blackboard 2 lapis atas bwh..masa clas nk mula, board tub lapis..so leena ckp kat ak, ‘Aida, suh cikgu tarik papan itam tu..tak nmpk la’.. ak pun ‘cikgu, tarik ppn itam tu ke bawah, tak nmpk tulisan cikgu’..cikgu tarik, and kat papan itam blakang tu tertulis la ‘HEPI BDAY AIDA’.. so sweet la u all gurls..merah2 pink2 la muka ak masa tu..

Masa umur 16, first time celebrate w/o fmily..ak dh duk MRSM masa tu. Ak sebilik dgn Kak su, Kak Eni, Kak Liza n Khal..these gurl are very girlish..i like u ols tau..cyg n rindu sgt2..masa 12hb mlm tu, ak tido awal dlm keadaan sedey jgk la..mngenang kn fmily yg jauh..tp kat hostel biasa la, Jr.2 masa lights off kena bdiri row call. Baca asma-ul-husna sume..so tgh sedap ak tido tu, khal kejut..da, bgun, baca Yasin..ak tgh pisat2 compuse2 ni, knp baca Yasin tbe2? T gigih gk la g toilet amik air smayang..masuk bilik blik tgk diorg dh pasang kek n lilin n nyanyi beramai2..terharu-biru nye..tp kan sbnrnye ptg tu ak dh ternmpk dh kek tu kat tepi loker kak su..hahahha..80% surprise la kan

Pastu, thun2 yg len, sume biasa2 jek..tp tetap diraikan oleh my FIRST LOVER..Amri Yasin..Thanks a lot..make me happy for almost 5 years..

Then masa thun 2008..this time I’m already work..i have hanif at this time but we almost break down..cnta terlarang..sbb die bkal ditunang kn dgn gfren die..ak ni jek yg very degil nk jgk kat die..masa tu br 10hb die dtg dgn EX-5 die tu..n die bwk berita yg sgt sedey..die kata die dh dpt keje baru,,kat perak n die akn ke sna mgu depan..die tau die tak smpt nk tgu bday ak, so die bg hdiah tu awl sikit..dlm box tu ada kek bntuk love n ptung mickey yg sgt comel with a card with a word ‘Klu papa hilang, mama cari papa tak?’ Ya Allah masa tu sedey gile..ak mngalami ksedihan melampau saat2 nk bpisah dgn hanif..ha, boleh wat entry hanif ni..

2009 n 2010 ak dah ada my lovely Iskandar..n I hope happiness will be with me till my end of my life. But of cos I still need sadness to make me become a normal lady..

0 girls dh soksek2 together:

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates