Wednesday, February 8, 2012

Berapa byk Doorgift/ Goodie bag yg nak disediakan?

Soksek2 by Aida & Riana at 7:14 PM
Reactions: 
Salam gigirl...

Tadi blogwalking, terjumpa blog Diela yang bertanyakan pasak Doorgift. Masa kitorg dok buat preparation hari tu pun, pening2 kepala jgk pk kan berapa byk la nk kena sediakan ni..takut tak cukup..terlebih mmg tak pe la..Then we all discuss dgn caterer..caterer advice, normally only 80% guest will come from our invitation..tu kena termasuk jemput mulut, jemput kad, jemput FB sume..So our invitation around 1000..Akibat was2 maka kitorg beli 800 paper bag biasa & 300 paper bag VIP..Padahal caterer dh advice beli around 800 jek..but luckily, dari 1100 paper bag tu, lebihan cuma 100pcs je..kalau la kitorg beli 800 je time tu, maunye tetamu balik lenggang kangkung..

In the making; using take-out box
My advice, tak pe terlebih..nti boleh bg kawan2 opis yg tak sempat datang, or kirim kat sedara2 yg datang tak bawak ank cucu-cicit sume..lebihan 100 tu, kejap je kitorg settle kan..bg kawan2 ibu yg just kirim duit becek, bg kawan2 adik, and makan sepuas2 hati..goodie bag i sume makanan..takde souvenir pun..yg mcm kt pic tu, ada choc, choc cookies, muffin choc, and éclairs (mmg sume choc base coz i love choc to the max)..haruslah i korek balik sume tu wat stock..hahahha buruk siku..

4 girls dh soksek2 together:

choclairissa @ intan marliana on February 8, 2012 at 9:04 PM said...

betul awak..mase saye kawen haritu pun nervous gile terbeli lebih..byk pulak tu lebih nye..dkt 300 jgkla..sbb risau kalo beli sikit buatnye ramai..dhla i anak first fam xtau nk estimate..tp menurut firasat saye..awak beli tu ok dh..ngam2..kalo risau jgk xcukup..standby gule2 or lollipop utk budak2 :)

fainie_riz on February 8, 2012 at 11:15 PM said...

intan: same la, i pun ank first..tak reti estimate 1 hal, then dgr org ckp pulak, slalunye ank 1st ramai org dtg..kitorg hr tu ada la standby sikit, tp unpack la..hihihi

dhiera on February 9, 2012 at 12:51 AM said...

eh, makne ye invitation tu 1k yg dtg pun gam-gam 1k jugak la ye ikut kes atas ni~

saya pun anak sulung. tak reti nak anggar dan takut ramai datang sebab kebetulan buat time rase ke 7~ ermmm

fainie_riz on February 9, 2012 at 1:08 AM said...

Lbh kurang mcm tu la diera..lauk pun tak lbh byk masa tu..daging je lebih seperiuk..ayam & kambing settle..sy smpt jamah masa kt mkn beradab jek..kempunan jgk la..tu kitorg takde tapau2 kan utk sedara sgt pun..

Ank sulung slalunye mmg ramai kot..especially ank perempuan

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates