Tuesday, December 25, 2012

Jakarta Trip

Soksek2 by Aida & Riana at 5:54 PM
Reactions: 

Salam dear,

I’m back. How’s my holiday? Ok and not Ok. Ok sbb geng soping menggila menjadi2. Tak Ok sbb cuaca sekarang, hujan. The best experience ever! I dh byk kali jgk la ke Jakarta. Tp selalunye under company trip. So semuanya arrange by company. Supir pun tak payah risau sgt la. Ni, semua bnda nk kena arrange sndiri. Nasib baik la ada adik lelaki i. So takde la takut sgt. My itinerary;

21 Dec 2012
7.00 am: Flight to Jakarta
8.00 am: Arrive at Jakarta
9.15 am: Arrive at the hotel (Avia Residence)
10.00 am: To Pasar Baru, Jakarta
12.00 pm: To Mangga Dua
2.00 pm: To Kebun Jeruk

I mmg target nak cari barang2 utk buat veil and border lace. Kat Pasar Baru tak byk kedai, tp collection nye menarik2. I like. Then ke Mangga dua, nak cari material utk menjahit. Mcm Pearls, Appliqué Diamond, mmg murah2 kat sini. Then ke Kebun Jeruk utk teman kan adik I cari barang2 motor dia. 1st time naik ojek. Mmg thrill la. Just imagine, Jakarta tu dh la jek. Then the ojeck just cilok sana sini. Kitorg pgg ketat2 punye. Takut tercicir. Mlm kitorg berehat jek. Sbb hujan

22 Dec 2012
8.00 am  - 4.00 pm: At Tanah Abang

As U know, Tanah abang tu besar tak payah nak cakap la kan. My mom aim for comforter set. My brother aim for shoes, and me myself, cari barang buat veil lg lah. So kitorg berjalan non-stop and shopping mcm org hilang akal kejap. Just imagine, my mom beli 3 set comforter & I beli 2 set. At first my mom jek nak beli 2 set. Then kedai yg last kitorg g tu, boleh vakumkan comforter jadi kecik, sgt la sesuai nak bwk naik flight. Tu yg menggila beli byk2 tu. Lepas tu, kul 4.00pm, kitorg dh nak balik, sekali tgk ramai gile org dok kt tangga. Adik I ingtkan ada konsert. Yg I, mmg tau la, style diorg suke duduk2 kt tepi tangga. Tp tak expect la kt luar tu hujan lebat gile. Lebat sungguh2 tau. Dlm hati i dah cuak dah, cfirm macet n susah dapat teksi. And once again, I tak expect la depan tanah abang tu banjir hokey. Jakarta banjir! Mmg susah nak cari teksi and diorg paw gile2. Kitorg terpaksa bayar 200,000rup utk balik ke hotel. Masa dtg, around 20,000 rup. Contingency expenses. Sgt unexpected. Please be prepared. Lepas tu, tak habis lg tu. Sepanjang jalan mmg banjir la. Nak kat smpi pintu jgk air naik. Lbh malang nya lagi, jalan nak masuk hotel tu, banjir paras lutut ok. Kereta dh tak boleh masuk. Just imagine, we all bwk barang sgt byk, jalan kaki, mengharung banjir, smpi ke hotel. Seriously horror. Serik I beb.

Maka 3rd day, kitorg hanya bermalas2an di bilik, makan2 local food, then ke airport. Lgpun semua barang dah beli. Next entry, I akan share on expenses kat sana pulak

My mom shopping telekung

Adik I shopping Kasut

Mak I pun tak ketinggalan

Beads, Pearls centre

Our luggage selepas di-compress

While waiting the flight. Sempat lg tu jahit veil. 

Veil yg sempat I buat masa kat Jakarta. Champagne color 

Ha, ni la comforter set nye. RM100/set. Mana tak meroyan nak beli byk2

We just restock our border lace!


For full border lace collection, kindly review at:


5 girls dh soksek2 together:

Pink Lavender on December 25, 2012 at 6:10 PM said...

wahhh...btol2 shopping eh...
mana better?bandung or jakarta?

Fainie on December 25, 2012 at 6:32 PM said...

i tak pernah ke bandung..jakarta un i dh cukup puas hati..lbh2 lg kt tanah abang..mcm one stop centre..tak payah nk g byk2 tmpt..hihih

aNis LeMoN aBu on December 25, 2012 at 10:34 PM said...

yeay, that's my lace up there~

ur new stock cantiknyaaa! ada chance nak beli lagi ni ;D

eRzA on December 26, 2012 at 12:09 AM said...

wah bestnye especially tang comforter tu...ni yg teringin nk pegi ni..tp ade mmber ckp shhpng kt medan lg best...fainie penah g x?

Fainie on December 26, 2012 at 1:02 AM said...

anis: cepat, sebelum kehabisan stok..hihii
erza: tak pernah pulak g medan..tp kt indon barang mmg murah2..g la ceruk bahagian mana pun..mesti lg murah dr msia..(",)

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates