Sunday, December 16, 2012

Rendam ayam

Soksek2 by Aida & Riana at 7:12 PM
Reactions: 
Salam dear,

Dah lama tak merepek kat sini. Takde la busy sgt. Just takde benda jek nk cite. Life as normal. Dah setahun 2 bulan, tapi kami still belum ada rezeki nak timang cahaya mata. Ape perasaan? Hanya insan yg senasib kami je yg tau. Usaha? dah macam2, moden n tradisional. Komen husband? he always says takpe. Kita enjoy jek dulu. Hari tgk Entri Jameela kot, Prof Dr Muhaya cakap pasal anak. Panjang la komen dia tp last statement dia paling best. orang takde anak, dia tak gembira. Orang ada anak, dia takde masa. So just enjoy every moment. Macam gitu la.

Hr tu ada 1 incident happened. hubby balik keje kul 11 mlm. I dah siap2 masak sume. Dia pun makan and it's very amazing, dia habiskan nasi hampir 2 pot ye. Lepas makan, basuh tgn, tgk tv. Tibe 2 dia cakap, dia mcm tercekik tulang ikan. Dh dok tgk tv baru terasa tu. pelik betul. Pastu try2 keluarkan tak boleh. Lama2 dia give-up, ajak g klinik. dah kul 12 malam masa tu. pergi 2 klinik, both doc tak nmpk. Eh 3, 1 lagi tu g hospital tp takde doc pulak. I pun dh tak larat, i suh dia tido jek, mudah2an esok nye hilang tulang tu. Bgun pg tak hilang jgk. G la hospital penawar. Doc masukkan microscope. 1st time masuk tak nampak. So doc suspect maybe tulang tu dh takde just bekas luka jek. Tp hubby berkeras kata ada lg tulang tu. then masuk microscope lai pulak, baru la nmpk. punya la excited i, nurse n doc. mcm jumpe harta karun u. and you know how much the charge? RM200. Ok bie, awak makan ikan selar yg sekilo tak smpi RM10, tp awak kena keluarkan tulang dia yg kos RM200. Sila makan ikan sardin je lepas ni ye. huuhuh

Hari tu I pesan kat hubby, suruh keluarkan ayam dr dlm freezer, nanti balik i nak masak. Then i balik keje;

Hubby: Sayang, bie dah rendam ayam tu
Wife: ok

Tak g tgk lagi ayam tu. tp mcm perasan sink kosong jek. Then g toilet, peepee dulu. Sekali tgk, dia rendam ayam dalam baldi, dalam bilik air dan dgr suara husband berteriak

Hubby: Sayang, bie rendam ayam dlm bilik air tu
Wife: Bie, sink kita tu kan boleh buat rendam ayam. Ape motip rendam dalam bilik air?
Hubby: Haah la, asik lupe jek

Ni kali yg ke3 kot dia g rendam lauk dalam bilik air. Haiyo suami..hahahha

This week kerja 3 hari jek. Lps tu, long holiday. yeehaaa..tak sabar nak cuti. malas nak ngadap KPI, business plan bagai.


































8 girls dh soksek2 together:

Nursaila Norman on December 16, 2012 at 7:25 PM said...

hahaha..kelakar la..tp its ok sbb suami mmg mcm tu pun..hehehe! btl statement tu, just enjoy every moment..kat sini nak bt hari keluarga tmpt jauh sikit,extreme sikit semua bg alasan anak (konon anak menyusahkan). xbaik kan mcm tu..time2 mcm ni baru rasa 'kalau berdua dgn hubby je kan best'.. manusia kan :)

cha on December 16, 2012 at 7:26 PM said...

Bulan ni i setahun 1 bulan kawen and belum ada baby lg. sakit telinga? Sedih? Tak payah cakapla :(

Haha lawak je husband u rendam dalam baldi adoi haha

Gadis on December 16, 2012 at 7:26 PM said...

klakor la...hihihi

Fainie on December 16, 2012 at 7:40 PM said...

saila: tu la i ckp dgn hubby, sementara takde anak ni, jom mronda seluruh asia tenggara. nti dh ada ank, mcm2 alasan pulak kn..hihih

Fainie on December 16, 2012 at 7:43 PM said...

cha: hmmm mmg..tu tak kira lg yg suruh test segala macam produk. yg suh jumpa segala dukun bomoh lg. sabar jek la.

dhiera on December 16, 2012 at 11:32 PM said...

hahha...lawak la ur hubby ni~
yg penting enjoy ur moment ok!

shazlea shayla @ maria on December 30, 2012 at 8:46 PM said...

hahaha.. kelakar la your husband. dah macam style budak2 lelaki kt asrama

Riana on February 13, 2013 at 8:12 PM said...

dr muhaya kata, ada 3 pencen kubur..anak yg soleh..sedekah dan ilmu yg bermanfaat..kan ada 2 lagi tu bole buat..chaiyok beb..terlalu awal pun nak meramal masa depan..insyaAllah dipermudahkan..syg u..

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates