Friday, February 24, 2012

Dialog Husband and Wife

Soksek2 by Aida & Riana at 12:22 AM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post
Issue: Baju tak muat

1st situation
Wife: Bie, baju syg ni dh tak muat la..
Husband: Tu la awak, asik makan jek..cuba timbang tgk..dh naik brape kg

2nd situation
Husband: Ish kenapa baju ni dah sempit
Wife: kan syg dh cakap, bie dah gemuk..tak nak caya
Husband: Mana ada, washer machine tu dh tak elok..habis sume baju bie kecut
Wife: ???!!@@#!$%%%&^%!@(!*??

Issue: Masak nasi lembik

1st situation
Husband: Syg, knp masak nasi lembik?
Wife: Ala sori, terlebih air tadi

2nd situation:
Wife: Bie, knp nasi ni lembik?
Husband: Ye ke lembik? hmm rice cooker ni dh tak betul ni
Wife: ??!$#@@#^%^&*!

Moral of the story: mmg tak nak ngaku salah..hahahha

Monday, February 20, 2012

One Dream Veil Contest

Soksek2 by Aida & Riana at 5:51 PM
Reactions: 
14 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam to all Bride2Be,


Do you love contest? Yes you do. Dengan itu, Puan Fainie ingin menganjurkan One Dream Veil Contest sebagai  buah tangan untuk bakal pengantin 2012. Wow banyak betul contest tahun ni ea. Lepas Pn NoraPn Intan pulak. Sekarang Ni, Pn Fainie nak jugak. 





Prize:
An exclusive custom made veil as per your request.





Interested to join? It's so easy and simple
  1. Be my follower on Adria Cottage & ChintaAidaIskandar
  2. Post a veil picture with a magic word. (That's mean, 1 picture and 1 word caption. No need an essay)
  3. Share with or tag a B2B 2012 and inform her about this
  4. Drop a comment below to notify me, so i can visit u back
  5. Didn't have blog? No worries, you may email me at fainie_riz@yahoo.com

Competition conditions:
  1. Brides and grooms who will get married in this year
  2. Participation of the whole Malaysia are welcomed
  3. Closing date for entries on 31 March 2012
  4.  Judgement is based on creativity and uniqueness.
  5.  All judges decisions are final
j
d
e

Sunday, February 19, 2012

3 kg lost in 5 weeks

Soksek2 by Aida & Riana at 6:43 PM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post
The best achievement so far. Tu pun sbb doc advice suruh reducekan weight before next appointment. Malulakan kalau tak reduce any weight.

I start diet on 11 January 2012. And now dh 5 weeks i diet. Rules no. 1 for diet is Discipline. No offence on that. Nak share sikit diary diet i selama 5 minggu ni..

Dgn malunya i nak reveal kat sini, berat i ialah

Initial weight: 73.4 kg as on 11 Jan 2012.
BMI: 29.72 (overweight)

I gain my weight after get married. Before that 69kg. Overweight jgk, tp tak la setegar 74kg. Then i start malu dgn hubby, rasa pnt buat keje umah, malu nk jumpa sedara mara. and hubby keep on teasing at me. So annoying ok. Dia kata, kalau dia tak buat mcm tu, i tak amik peduli dgn my body..Ok it's work..disebabkan asik kena ejek, mana boleh tahan kan..i pun start diet

What i do?

I start searching for diet program..Dh start pk nk g slimworld dh, tak kira la brapa k pun, asalkan kurus..then i do some research, tgk komen2 org, oh no mcm tak mampu la pulak. Then asik kena g slimming centre jek, sempat ke? Then i read about HERBALIFE. Baca blog consumer Herbalife, baca testimonial consumer. i mcm dpt kekuatan n kepercayaan kat product ni. Lgpun last 2 years ada sorg doc ni pernah promo Herbalife kt I..I pernah try la..tp tak discipline so ke laut la jawabnye

So dgn tekad hati yg menebal, i pun start la program HERBALIFE ni. Which is, replace your normal menu to protein menu. I take Herbalife every Breakfast & Lunch then normal meal for Dinner. Or sometimes i take Herbalife for breakfast & dinner and normal meal for lunch. As long as 2 times Herbalife + 1 normal meal..Plus the Teamix

Mmg la tergugat tgk food especially when hubby having his meal and i only having my protein shake..Tp nak kurus punya pasal, tahan kan jgk..Tp kadang2 ada la jgk cheat day. Bila terbanyak cheat day, muhasabah diri blik. Right now i dh boleh adapt dgn my new routine. Takde la food craving sgt. Dh boleh control. In the mean time i do exercise. Skipping kat umah jek..sambil2 tgk tv pun boleh..nak g gym mmg tak smpt..So everyday from 6.30pm - 7.00pm tu i berskipping jek..sambil memasak..boleh gitu? hahaha..

Tips2 utk diet (Secara general, tak kira la apa product pun yg digunakan)
1. Discipline & Consistent
2. Drink a lot of water. Atleast 3L.
3. Avoid fat and carb.
4. Exercise

Tips yg simple and semua org tahu, tp mmg susah nk buat.

Wednesday, February 15, 2012

Adria Cottage

Soksek2 by Aida & Riana at 7:19 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam Semua,

Dengan rasminya, saya dan Riana, telah membuka blog baru kami; Adria Cottage.

Kami menyediakan perkhidmatan;

  1. Sewaan barang-barang kahwin
  2. Membuat hantaran (Fresh flower dan Artificial)
  3. Membuat handbouquet (Fresh flower sahaja)
Kami akan menambahkan lagi perkhidmatan dari semasa ke semasa

p/s: Tak lama lg kami akn membuat 1 contest..wait and lets join..

Naza Suria 1.1

Soksek2 by Aida & Riana at 5:50 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Dear all babes,

I plan nak jual my baby Suria which i bought in 2007. Red Colour, small and cute, sgt sesuai utk ladies, student and new driver. Malacca registration number..Harga boleh nego..Sorry takde pic with baby Suria tu..I suka kete ni sbb; Senang nak parking and jimat minyak. Dari melaka ke JB baru RM25 jek. Tp it's time to let her go. Sob Sob

U may email me for the price; fainie_riz@yahoo.com

soksek2: ingt jual kete mcm jual cupcakes ke, main letak2 kt blog..huhuhu..i just try..kot2 la ada blogger outside there yg mmg ada sedara mara or rakan taulan yg tengah cari kereta kan..

Tuesday, February 14, 2012

Yellow theme

Soksek2 by Aida & Riana at 7:54 PM
Reactions: 
4 girls dh soksek2 together Links to this post
Just want to share my fav bertandang pic. I know the theme looks very traditional. Intentionally create like that..Sbb hubby nk sgt theme kesultanan gitu..sbb bujet takde, maka kecik je la singgahsana raja sehari ni..




Fotorepublic

Terukir di bintang by YUNA

Soksek2 by Aida & Riana at 1:18 AM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Suka lagu ni..tenang jek


Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Thursday, February 9, 2012

Wedding Stuff For Rent - Baju Nikah

Soksek2 by Aida & Riana at 5:58 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Dear B2B out there,

I nak sewakan my Nikah attire. 



Details;

Size: Fix L-XL 
Material: 
1. Baju ~ Beaded lace (colour baby blue) + Chiffon, Buttons & Zip kat tangan (which I love very much)
2. Kain ~ Flowy Chiffon
Color: Off-white + Blue beads

Please email me for the price: fainie_riz@yahoo.com


Wednesday, February 8, 2012

Berapa byk Doorgift/ Goodie bag yg nak disediakan?

Soksek2 by Aida & Riana at 7:14 PM
Reactions: 
4 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam gigirl...

Tadi blogwalking, terjumpa blog Diela yang bertanyakan pasak Doorgift. Masa kitorg dok buat preparation hari tu pun, pening2 kepala jgk pk kan berapa byk la nk kena sediakan ni..takut tak cukup..terlebih mmg tak pe la..Then we all discuss dgn caterer..caterer advice, normally only 80% guest will come from our invitation..tu kena termasuk jemput mulut, jemput kad, jemput FB sume..So our invitation around 1000..Akibat was2 maka kitorg beli 800 paper bag biasa & 300 paper bag VIP..Padahal caterer dh advice beli around 800 jek..but luckily, dari 1100 paper bag tu, lebihan cuma 100pcs je..kalau la kitorg beli 800 je time tu, maunye tetamu balik lenggang kangkung..

In the making; using take-out box
My advice, tak pe terlebih..nti boleh bg kawan2 opis yg tak sempat datang, or kirim kat sedara2 yg datang tak bawak ank cucu-cicit sume..lebihan 100 tu, kejap je kitorg settle kan..bg kawan2 ibu yg just kirim duit becek, bg kawan2 adik, and makan sepuas2 hati..goodie bag i sume makanan..takde souvenir pun..yg mcm kt pic tu, ada choc, choc cookies, muffin choc, and √©clairs (mmg sume choc base coz i love choc to the max)..haruslah i korek balik sume tu wat stock..hahahha buruk siku..

Tuesday, February 7, 2012

Red Velvet - final episode

Soksek2 by Aida & Riana at 5:51 PM
Reactions: 
5 girls dh soksek2 together Links to this post
Red Velvet idaman perut ni mmg byk cerita nya sblm dapat makan..Lepas kes tak bawak purse g UO tu, i still berusaha la nk g beli ingredients for the cakes..

Balik rumah, so excited nak start buat..tp sebelum tu smpt tgk kt Joy of Baking la cara2 nk buat cake ni..15 minutes video..masa minutes ke 13 tbe2 teringat yg Broadband weekly subscription mcm dah expired tp tak sure sgt..takpe la truskan la m-study cara2 buat cake ni..lepas tgk video tu, trus tgk subscription sms..confirm dah expired 1 day and i dgn tak perasan nya m-surfing internet using data charge..dh la semalam i main game online, tgk video, tgk video, tgk video, main game, semuanya guna data charge..Celcom tak notify i yg service tu dh expired. What the tut betul la..i cek my bill, it reach RM200++..previously, it's 2 days before that, baru RM50 je..sangat la terkejut..trus call celcom mengadu..then they give rebate on that..nasib baik tak spoil mood buat kek i..

Cream cheese yg sgt shedap..tp hodoh (",)

Addicted

Cupcake version
I make it in 2 version..Rupa mmg tak berapa cun la..sbb i tak reti nk sapu cream cheese atas kek tu..maklum la tak g menuntut kan..Siap terhangus sikit kat bawah tu..Tp rasa mmg yummilicious la..kejap2 bukak pintu es-box..kalau makan 1 slice trus, agak jemu la..kalau dok menyudu, lebih nikmat..

Yg cupcakes version tu i bawak blik melaka..my brother mmg suka la..kejap jek dia settle kan sume tu..

Thursday, February 2, 2012

Cameron Highland Vacation

Soksek2 by Aida & Riana at 5:48 PM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam..waaa lamanye Pn fainie ni tak update blog ea..ingtkan dh pencen... no no no..takde la bz pun..just takde cite nk share..wpun sbnrnye byk story, tp kebanyakan nye story yg -ve..malas nk pk, nk dikenang2, nak merungut2..bersyukur jek la...redha..

Yg super excited, ujung bulan 3 nk holiday dgn BFF kat cameron highland..With Yana & Hubby and Am & his brother..Apartment dh book, itinerary pun dh siap..Thanks to am, for the effort..ko mmg takde keje kan..sehari suntuk dok plan kan bnda ni..ni first time we all nk bergathering after marriage..harus havoc kan..blh wt post-wedding photography skali..Am skali lg la ko jd mangsa ea..



Time
Activity
Location
DAY 1
3.00-5.00
Depart to the top
Ipoh
5.00-6.00
Check in at the Silverstar  Apt. + Take a nap
Greenhill Resort
6.00-7.30
Sun Below the Horizon
Bharat Tea Estate
7.30-9.00
SSE –(Strolling, Shopping, and Eating)
Night Market
9.00-12.00
Schornstein in the House
Siverstar Apt.
DAY 2
6.00-6.30
Breaking Dawn
Silverstar Apt.
7.30-8.30
Take a Sip
BOH Tea Estate
8.30-10.00
Cinta Strawberry Abadi
Strawberry farm
10.00-11.00
Ouch! Plant
Cactus valley
11.00-12.00
Knick-knack
Uncle Sam farm
12.00-1.00
Mittagessen
Market Square
1.00-3.00
Rosaceae sp
Rose Centre
3.00-4.00
Monarch in My Eyes
Butterfly garden
4.00-5.00
Buzz in the Clover
Ee Feng Gu Bee Farm
5.00-7.00
Hometown Glory
 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates