Thursday, April 11, 2013

Keinginan tu tak cukup kuat

Soksek2 by Aida & Riana at 8:14 PM
Reactions: 
Salam dearie,

Yeay dh Jumaat. Smlm halfday semata2 nak g Jcard day..boleh gitu? Malas nak bersesak2, so g time office hour, lenggang sikit. Berjaya la merembat seluar keje n Tshirt.

Last month, I g umah my aunt. Her husband ni pandai ubat2 org, cara Islam. I go there just to visit my cousins jek. No intention to go for any treatment la. Then my uncle tu borak2 dgn hubby I, pastu panggil I. Dia tanya, dh preggy ke blum. Confirm la belum kan, then kena la tazkirah sikit. Ckp kena usaha, itu ini.

Dia ckp la keingin kitorg nk dptka ank tak kuat. tak mcm keinginan kitorg nk dapat kan Lady-eL tu. Dlm ht I, nk jek jawab, Paksu, beli kereta tu, i blh control my expenses, I blh tentukan bila I nak dapat, I blh usaha dan bila I usaha I tau I akan dapat. Tp bab zuriat ni kan Allah yg tentukan. Allah tu jek yg tau mcmana kuat nye keinginan kitorg nk anak. Kalau kuat mana pun keinginan kitorg, tp Allah belum nak bg, bukan nye I blh pregnant pun. Bnda ni bukan benda yg I boleh control.

Kadang2 orang2 ni cakap sng jek. Buat gurau jek bnda ni. Tanya depan2 org ramai. Bandingkan dgn org lain Kitorg ni ada perasaan jgk. Sedih tau, malu tau. Kadang2 I malas nk g umah sedara-mara sbb ni. Stress. I tau, rmai yg senasib dgn we all kt luar tu. I kagum dgn semua pasangan2 yg sabar tgu rezeki Allah ni. I tau mcmana u all rasa. Bila tak pregnant2 lg ni, mmg wife jek la yg kena attack.

Redha, pasrah, tawakkal.



9 girls dh soksek2 together:

Shizan Syafik on April 11, 2013 at 10:49 PM said...

sabar ye yang.. rezeki tu ada.. cepat atau lambat je.. banyakkan berdoa.. insyaALLAH.. pedulikan je mulut2 orang tu

aNis LeMoN aBu on April 11, 2013 at 11:22 PM said...

yeah, i feel u. :)

no worries. meh share with me. nak wasap sharing feeling pun voley~

Alwanez on April 11, 2013 at 11:29 PM said...

Hmm..mulut org aida..susah nk control..even yg dh ada anak ni pon org dok tanye bile nk tmbah,bile nk tambah pon kekadang emo..sabar ye daling

Wahyu on April 11, 2013 at 11:41 PM said...

try cosume Maajun Anggun Bestari for 3 months berturut2..i'allah dengan izin allah disamping berdoa.

sweet tooth on April 11, 2013 at 11:49 PM said...

I can understand ur feeling.... I pun kadang tu sentap jugak... Tapi bila dh lama2 malas nk ambikpusing. I Percaya rezeki dr Allah n Allah tau apa yg baik utk kita. I doakn u x perlu tunggu lama n smg dicepatkn rezeki u :-)

Nursaila Norman on April 12, 2013 at 12:08 AM said...

saya yg bru 5 bln kawen ni pun org2 yg xde otak ni sibuk je tny 'dh ada isi ke belum?' 'bila nak ada ni?' rasa nak maki je..bru 5bln kot..mcm dh 50thn lak..sbb tu sy dgn husband prepare siap2 jwpn pedas bg diorg senyap..lantak la,org xreti jaga hati kita xyah nak jaga hati org sgt kalau dh bg soalan mcm nk provoke je :(

Fainie on April 12, 2013 at 2:11 AM said...

Thx laling2 sekalian. yg dekat sini jgk yg memahami. when strangers love and care each other, its so peaceful. (",)

eRzA on April 19, 2013 at 2:54 AM said...

ya fainie...sbr ye...abaikn je pertanyaan org2 camni...diaorg ckp snng sbb diaorg dh ade anak...i fhm sbb mse awal2 kawen dlu pun agak lmbt dpt cahaya mata ni...mse tu mmg stress gak la..ade org siap wut bahan gurauan ckp xpndai buat la...tegur bab figure kt la...mmg i sentap that time...u sbr ok...insyaAllah tuhan tu maha mengetahui...Dia tau bile the best time utk anugerahkn cahaya mata kt u... :)

ayu on April 28, 2013 at 11:29 PM said...

sabar ye... i doakan u dikurniakan rezeki anak cepat.bangun malam banyak2kan buat solat taubat dan hajat. dan juga solat dhuha. kita usaha semampu yang mungkin. :)

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates