Thursday, April 4, 2013

Nak renovate rumah atau nk beli rumah lg 1?

Soksek2 by Aida & Riana at 1:07 AM
Reactions: 
Salam dearie,

Kat Johor sekarang, pagi panas sgt, ptg hujan..lebat dan gelap. Ni dh gelap nak hujan lah ni. Lately ni sgt busy dgn Adria Cottage. Best melayan kerenah bride2be ni. Teringat zaman kita2 jd bridezilla dulu kan. Tp biasa la, biz yg service related ni, ada jek kena kondem dgn customer. Paling teruk sekali last week..Sampai stress la I, tak buat veil 2 hari. G bantai main bowling jek. Tak faham betul, dh byk kot i buat veil, takde customer yg complaint manik tercabut. Tp i blh terima complaint tu. Yg tak tahan nye, dia g hantar repair kt tailor lain, tp mintak refund kt I. Apakah? Return je la balik. Confirm2 I repair. Serious to say, I tak de la nk lepas tgn kalau customer tak puas hati ke ape. Reply on time lg. Tp berpada2 la dik oi. Mentang2 awak tu customer, salah kita jek la ea. Takpe, positifnya, minggu yg sama, berderet2 oder yg masuk. Thanks for those yg tempah and trust us

Last year, i target to have my new car in May 2013. Terdapat awl pulak. Puas hati. Hadiah birthday sendiri. I ni, duit kalau tak di allocatekan nak buat ape, jadinya mmg tak nampak duit tu. Sampai dok terpikir2, belanja ape jek la ak ni smpai habis sume duit. My next mission nak renovater rumah. Hari tu renovate sikit jek. Target this year sebelum raya. Tp mcm tak sempat pulak, sbb i tak simpan duit pun lepas beli kete hr tu. Punya la meroyan bersoping, nak balas dendam setahun ikat purse sbb nk beli kete. So kita pospond next year.

Kira-kira, atleast kena ada 20k jgk. My long term plan, nk beli rumah lg 1, 9 tahun dari sekarang. So rumah sekarang ni nak disewakan. Kalau rumah ni nak disewakan, adalah sgt membazir kalau i renovate cantik2. Tp nak dok situ tanpa merenovate rumah tu, adalah sgt menyesakkan nafsu. Hari2 pk nak renovate. Pulak tu, tak semena2 area yg I target akan develop 8 tahun lg (mcm ak pulak yg datok bandar, target development area) tgh develope skang ni. Sime darby tgh naik kan rumah.

Mula la rasa nk beli umah baru pulak. Meh i tulis kat sini, banglo 40 x 80 RM470k. Nanges tau kalau tak beli. Terrace 35 x 70 RM300k kot. Tp ni area lain..bukan area sime darby tu. Tu yg tgh pening ni..Renovate umah 20k, tambah kwsp 10k, dh dpt umah besar tu. Haish, tengah pk2 kan ni

Selingan cerita my husband yg suka merepek tu. Smlm i nk g keje, dia tgh repair moto dia. Bersepah la barang2 moto kt depan rumah tu. Patu kononnye dia nak smbung tghari lepas lunch. So dia kunci la gate. Tau tak, dia kunci gate pakai lock yg i takde kuncinya. Lepas tu, dia tido dlm bilik, hp kat hall. I balik lunch, tak boleh masuk la. call byk kali, jerit2 panggil mmg tak de effect pun. Last2, I panjat tembok hokey. Pergh, panas hati betul masa tu. Hai la suami. Macam2 tau awk ni. mula2 nak marah. pastu nangis sambil tergelak. Ngoi gile rasa

7 girls dh soksek2 together:

wawa syaida on April 4, 2013 at 1:16 AM said...

hihi...xder org tengok ke time panjat tembok tu :)

Fainie on April 4, 2013 at 1:24 AM said...

sblm org tgk, kite tgk2 org dulu..huhuhu..time tghari, so takde org sgt

LisaLisut on April 4, 2013 at 1:31 AM said...

NANGIS tgk harga murah gile kt johor. rs nk pack semua baju beli rumah kt johor jual rumah kt puchong n puncak alam skrg jgk. huhhhhhhh dh la dgn jem nye lg. letihhhhhhhhhh stresss

apa la laki u ni fainie hahahahaha ade je bahan kelakarnye kakakakaka

Fainie on April 4, 2013 at 1:36 AM said...

tau tak pe lisa..murah gile..area tu jem sikit la compare dgn area rumah i skarang ni..jem2 pun, 30min smpi je opis tu..

mmg lisa..laki i tu..rasa nk picit2 je kadang2 tu..merepek btul

eRzA on April 4, 2013 at 10:52 PM said...

pada i bek beli g 1...nnti ade duit lebih lagi baru renovate!! eheheh...anyway...lawak la ur husband..klau i jd u mesti hangin 1 badan...jd superwoman la plak panjat tembok...hihiihih

aNis LeMoN aBu on April 5, 2013 at 2:39 AM said...

i vote beli rumah satu lagi pls. :D

ur hubby memang epic. hahaha.

Riana on April 9, 2013 at 1:44 AM said...

300k tu da mampu no u nak beli kan..so..proceed je beli umah lagi 1..hahaha

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates