Wednesday, March 5, 2014

Jakun first time dpt bunga

Soksek2 by Aida & Riana at 1:03 AM
Reactions: 
Semalam punya cerite. Masa tu quite bz dgn keje, then tgh marah, tgh pnt uruskan loan rumah, tbe2 receptionist call. "Kak aida, dtg tempat saya kejap blh?"

On d way ke depan dok pk, ada customer pos kain ke? rasa mcm takde. Sampai kat situ nampak ada doc kt tepi, dh pgg dah nak amik. Then receptionist tu ckp, kak, ni bunga utk akak. Pergh, rasa nak menjerit meroyan kat lobby ni. hahahha. Maklum la hubby tak romantik, bile tbe2 dapat bunga, bukan time bday or anniversary, maunye tak pitam.

Masa dpt tu, maybe few seconds i'm thinking, eh, sapa bagi bunga ni? Sampai tak mampu nak pk husband sendiri yg bagi. Ye lah, tak pernah romantik2 suprise2 gini.

Roses and yg penting ada purple

Sampai rumah terus menjerit2 kejutkan hubby. Dia baru balik dr keje malam. Dia pun excited tgk muka bininya yg super2 excited ni. Hahahha. 

Lunch tu kitorg lunch sama2. Masa I tgh drive dia sibuk kemas2 handbag I. Susunkan name card yg berterabur dlm hanndbag. Siap bebel. makin besar handbag makin byk bwk barang. Layan jek la dia bebel. Rupanya dia nak amik name card I. Nak alamat opis. Alahai suami. Terharu I tau.

2 tahun 5 bulan. Mmg ada ups and downs. Kalau time gaduh, mmg gaduh. Time happy, Ya Allah hai, nikmat dan kurniaan terhebat rasanya. And 1 thing yg I realize, kitorg makin berjangkit dgn peel antara 1 sama lain. I punya perangai yg sgt obvious, kalau I nak something, dan dan tu jgk I nak. Bukan esok, bukan kejap lg. Skang ni, perangai hubby I mcm tu lah. Selagi tak dpt, tak tenang hidup dia. 1 lg, I kalau beli barang, mmg terus nak pakai. Mcm handbag, kasut, jam, mmg terus nak sarung. Masa mula2 couple dulu, hubby pelik dgn perangai I ni. Dia kata tak pernah jumpa org mcm ni. Tp parent I mmg dh sedia maklum sgt dgn perangai I ni. Then sekarang, dia pun sama. Samapi 1 hari tu, dia kena marah dgn I. Baru balik dr petaling street, i tak tau jalan, suh dia settingkan waze, tp dia dok sibuk transfer  barang dia dr beg lama ke beg baru dia. Pergh, mmg naik hangin la I. Bila dh reda tu, I cakap, menurun perangai saya ea, tak menyempat2 nak pakai barang baru. Hahahha

Kalau I pulak dah berjangkit perangai dia, tak boleh jalan lama2 sakit kaki. Shopaholic la kononye dulu. Everyweek g shopping and tawaf 1 shopping mall sampai habis kedai. I pelik knp la hubby ni penat sgt kalau berjalan. I tak rasa benda pun. dan dia sgt pelik, I tak jemu ke pergi jusco tu everyweek even tak beli apa2 pun kadang2 tu.Tp skang ni, I pulak yg dh tak excited and tak larat nak tawaf2 shopping mall. Nak beli apa2, terus je tuju kedai yg nak pergi, beli, makan, balik. Sampai 1 tahap tu hubby suh pusing2 dulu, takkan dtg jusco semata2 nak mkn secret recipe pastu balik. 

Mcm peribahasa kata, kalau kita duduk dgn org wangi kita akan jadi wangi. begitulah sebaliknya. Bila kita dh terlalu attach dgn seseorg tu, sedikit sebanyak, kita pun terbiasa dgn habit dia. Amik aura2 positif je. Yg negatif yg boleh down kan hidup kita, jauhkan. dah 2 tahun lebih hidup sama2 ni, dh tau sikit mcmana nak handle mood. mcmana nk neutralkan emosi. mmg kena mengalah, tak rugi pun. Kalau gaduh, lagi rugi. Kita tak tau brapa byk masa kita ada untuk suami kita. so, tak payah nak bazirkan masa dgn merajuk sume tu.

3 girls dh soksek2 together:

Ar Eirza Japar on March 5, 2014 at 5:12 PM said...

bestnye dpt bunga...huhuuhhu

Aty_Fared on April 8, 2014 at 11:02 PM said...

dah lama tak dapat bunga..sobsobss....

Anonymous said...

The credit card with chocolate sample seems to be the most scrumptious one.
The cave symbolizes the darkness of the soul from which he has now emerged.
There is no assure of 100%25 precision with best psychic abilities.

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates