Tuesday, March 4, 2014

Unexpected plan

Soksek2 by Aida & Riana at 5:06 PM
Reactions: 
Salam dear,

Time flies...

Dah March dah. Serius rasa mcm tak menikmati hari2 yg berlalu. Bz sgt dgn veil and pearl. Tp Alhamdulillah.

Everyday while driving to work I'll listening to radio and heard about PR1MA project by government. Then sampai opis tergerak nak cek, kat Johor ni mana area yg diorg buat. Sekali ada kat pasir gudang. Kat Bandar Layangkasa nun jauh di atas sana. Tp dekat dkt higway EDL yg baru tu. Dekat tahap blh jalan kaki (tp penat sikit la..hahaha). Kalau area dh dekat dg highway ni, mesti ada future developementkan. Actually we all selalu je lalu depan area tu since few years back. Fasa 1 n 2 tgh construction. Fasa 3 PR1MA amik. Masa lalu kitorg tgk sebelah mata jek area ni. Siap mengata lg, sape la nak beli umah kat ceruk ni. Tp design rumah mmg modern la.Harga masa launching RM148k, 20x70, 2 storey terrace. Murah gile kan.

Ni umahnye;


family hall kt atas

hall

hall

I plan want to buy another house in next 5 years. Tp ntah kenapa malam 25 feb tu asik pk pasal umah jek. Then discuss dgn hubby, tanya dia kalau beli kt area layangkasa ni dia larat tak nak naik moto g keje. Dia kata ok jek, 27hb tu terus i g tgk umah contoh. Tinggal sebijik je yg kosong. tu pun yg fasa 1. fasa 1 kecik sikit binaan dalam dia. takde family hall kt atas. Mcm kecewa sikit dh masa tu. Then discuss2 dgn hubby, dia kata takpe la, dep jek. nanti blh renovate besarkan sikit. Masa nak dep tu, rezeki lah agaknya, ada org tarik diri utk yg fasa 2 tu. Yeay, dapat yg tu. Seronok hoi.

Tpkan harganya dh jadi RM200k. Ha, gile ko dia blh naikkan harga sebegitu banyak dlm masa tak sampai 2 tahun. Takpe lah, still murah utk keluasan yg macam tu. So skang ni tgh struggle buat loan. and paling best struggle kumpul deposit. Bersengkang mata jahit veil ni. Kitorg nye EPF both dah keluar utk rumah first hari tu. So this time mmg totally kena by own casy. Luckily my mom offer nak tolong sikit. tq so much ibu

Tp kitorg tak plan nk pindah sini dlm masa terdekat ni. Nak renovate habis2 dulu, baru pindah. Maybe 3 thun lg kot. Mintak2 dipermudahkan segala urusan

6 girls dh soksek2 together:

Riana on March 4, 2014 at 5:36 PM said...

insyaAllah.

Aeen on March 4, 2014 at 5:40 PM said...

serius rumah baru tu 200k???murah....kat kl xdpt la umah cantek mcm ni dengan harga mcm tu...bestnya....congrats dah ada 2 rumah...:)

LisaLisut on March 5, 2014 at 8:29 PM said...

ya allah murahnya!!!! dhla 20x70. kalau kt kl i n xsmpt launching dh abis. ala nape la kat johor.. hurmm. agak2 if beli utk disewa kan, ade ke org nk sewa area tu ek? hurmm. tgh cari rumah utk investment. hurmm

Aida & Riana on March 6, 2014 at 1:21 AM said...

Haah lisa, masa luanching 148k jek..
byk jgk umah2 lelong yg blh dibuat sewa..ni kawasan industri, umah mmg laku..sentiasa ada org nak sewa..try tgk kt mudah or iproperty.

Aty_Fared on April 8, 2014 at 11:01 PM said...

200k tu rasa muraaaaaahhh dah..kat sini memang tak akan dapat dah rega tu...nanges dengar...huhu

Anonymous said...

https://www.facebook.com/KomunitiLayangkasa

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates