Monday, April 28, 2014

Husband hobi memancing, komen sikit wife2 sekalian

Soksek2 by Aida & Riana at 6:10 PM
Reactions: 
Salam uols,

Dari sebelum kawen mmg i tau husband i ni pemancing tegar. Masa dulu siap dh ada term n condition, tak nak cari husband yg suka fishing. Tp dh takdir n jodohkan, nak buat mcmana. Masa engage dulu mmg slalulah gaduh pasal fishing. dh kawen ni pun kadang2 i meroyan jgk kalau dia asyik nk g mancing jek. tp still boleh control

Ntah la, tak tau knp rasa bengang gile kalau dia g mancing. padahal g mancing jek. Mana port dia sume I tau jek. Bak kata kawan I, ala g fishing jek, bukan g cari pompuan pun. biar la. Haish. Susah nak explainkan perasaan tu. Dulu I bg g sebulan sekali. Kalau sebulan tu lbh sekali, mmg muncung panjang sedepa la. Skang ni ntah mcmana tbe2 jd seminggu sekali pulak. Alasan dia, sy tak dpt g mancing laut. So kena g mancing kolam berkali2 la. Ha, gitu.

Mmg best kalau dpat ikan, siakap, bawal, unga, mcm2 jenis la. Tp I ni bukan pemakan ikan sgt pun. dan lg 1, dia suka g mancing jek, siang ikan dia tak suka. Kalau ikan dh besar2 ni mmg tak kuasa la iols nak menyiang. Takat kembung, caru, Selar tu, gigih la. Lagi2 yg jenis bersisik. Kesudahnya ikan tu dok jek la dalam peti ais tu.

Adik beradik dia sume mmg kaki mancing. So bila sorg dh msg Ape projek, ha mula la sume dah tak keruan cari port. I slalu share ketensenan i ni dgn biras i. Dia dh lebih experiance mhandle hbnd yg kaki memancing ni. Dia kata masa diorg mula2 kawen dulu pun slalu jgk stress pasal ni. Tp lama2 dah biasa and hbnd dia pun dh kurang sikit memancing.

Mmg susah nk ubah minat org, so i je lah yg berubah. Cuba terima hobi dia tu. Nampak simple jek, ala, husband g fishing pun nak stress. Ha, hanya wife2 yg dpt laki suka mancing jek tau mcmana stress nya perasaan tu. Gerammmmmmmm jek rasa. Takpe, positif jek. Dia g mancing, I g shopping. Terapi la konon.


3 girls dh soksek2 together:

ct cucubi on April 28, 2014 at 9:17 PM said...

nak ubah hobi org lain mmg susah skit.. so maybe terapi shopping ubat terbaek. :P

Ar Eirza Japar on April 28, 2014 at 10:35 PM said...
This comment has been removed by the author.
Renee Meow on May 7, 2014 at 7:17 PM said...

nice nye umah.. ni kat mana ni dear..

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates