Wednesday, July 6, 2011

Therapy Pasangan

Soksek2 by Aida & Riana at 12:32 AM
Reactions: 
Can be said every couple have their own to treat their relation right. Sbb kita ni individu yg berbeza..tp perempuan tetap perempuan n lelaki tetap lelaki..Naluri kita almost the same..

Perempuan kalau gaduh rasa mcm nk membebel sepuas hati n meluahkan segala yg ada..boleh..buatlah tp jgn smpi die dgr..sbb bile kite marah, mcm2 bnda yg tak sepatutnye akn kluar dr dlm mulut kite..smpi bnda yg sensitive to the max pun kite akn ungkit..Kalau die dgr, die akn smpn dlm ht (sbb die tak reti membebel blik kn) dan terbentuk la 1 titik hitam dlm hati die..he might say "ooo bini ak kata ak tak pernah ..........."..Die akn absorb smpi la 1 masa titik hitam tu dh penuh then die akn meletup melimpahkan blik sume bnda yg prnh kite cakap..untung2 dapat talak 3..Ok kidding...

Tp kite tak boleh simpan dlm ht kan..nti hati kite pulak yg bengkak..so bebel la kt washer machine, kt sofa, yg pntg die tak dgr..lelaki ni die tau kekurangan die tp lmbt sikit and kadang2 tak nak mengaku..Jangan tegur pasangan time kite tgh marah sbb masa tu kite pun tak rasional..I teringat 1 advice from my married friend..die kata, kalau u nk tegur husband u, tegur time sblm tido n selepas having intimate session..Ni i blum prnh test..hahaha..kalu i nk tegur Mr. Hunter i akn tegur time borak2 santai..time marah, i akn take note ape yg i nk marah die (draft kt dlm sms tu..hahaha)..

After few years couple ni, i realize yg lelaki ni lg suke silent war..bile diorg marah diorg akn snyp jek..(seksa kn rasa mcm ni)..mmg silent killer la..Mr. Hunter cakap, sy tak suke nk marah2 awk..kalu sy marah biarkan jek..sehari dua sy ok la..sy cuma perlukan masa utk pk ape yg terbaik utk kite berdua..

Yes kalau we all gduh, die akn snyp jek, tak call, tak dtg jumpe, tak sms sume..Nti bile die dh ok, die carik la blik tunang die ni..Time ni i akn pura2 konon die g masuk gua bertapa...no network coverage...hhahaha..

Whatever pun, i can see improvement in our relationship..i ni dominant..kalau dulu sume bnda kena ikut cara i...skang dh slow down sikit..Mr. Hunter dulu hot temper..skang dh slow down sikit..Kena give and take..

P/S: Sgt suke tgk desprate housewives..I learn so many things in that drama series.. Kadang2 kita sakit, susah, miskin..tp sampai satu masa kita sihat, sng and kaya..

EAT - PRAY - LOVE

3 girls dh soksek2 together:

LisaLisut on July 6, 2011 at 1:14 AM said...

i benci gila si Lynette malam td.ah season ni mmg menyampah lah tgk Lynette.semua dia nk handle.takde trust lgsg kat laki dia.dont be like her.hahahahaha.

i rs hbgn i dgn spouse skrg dh ok.sbb dia bukan jenis hot tempered n marah2.mmg bg silent treatment kalau dia sentap.n i tak suka merajuk2 lebih2 sbb tau dia takkan nk pujuk sgt,n kalau gaduh pn i tak suka lama2.masing2 akan say sorry.amin.eceh..

fainie_riz on July 6, 2011 at 1:46 AM said...

haah la lisa..lynette tu die bengang sbb die tak dpt keje..die kn dh biasa keje..tp laki die kire pnyabar tu..siap boleh tanya.."no great husband in the world?"..tp gaby tu mmg takleh bla..suke merepek itu ini..hahaha

tu la..hope masing2 cool down sikit...lg2 dh nak kawen ni..kdng2 gduh sbb stress jek..tp syiok jgk gduh..lepas gduh msti rasa rindu sgt2..sbb time gduh tak jumpe..time ok, hari2 jumpe smpi hbs cite lak..hahahha

fainie_riz on July 6, 2011 at 1:47 AM said...

Tp mujur tunang i temper tak naik suara n tgn..senyapppppp jek laaa

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates