Tuesday, November 8, 2011

MUA Review

Soksek2 by Aida & Riana at 6:19 PM
Reactions: 
Fuhhh blum habis2 lagi tu Review kawen dia..awok ingt awok nye wedding tu, wedding of the Year ke? Memey pun tak review Wedding dia mcm ko tau..hahahha

Peduli laaa..I nak review jgk..Sebagai tanda penghargaan I kepada usaha vendor2 i yg hebat..Most of the services, i puas hati..So right now, is MUA for hari Bersanding..For Bride's event, ~Nikah, Malam berinai and Bersanding, muka i di touch up oleh MUA/mak andam yg berbeza..

Untuk Nikah -  I disolek oleh mak andam drpd Impiana Bridal Melaka..Sebab mak andam i (Dliya Anggun) ada hal masa tu..


Actually i tak tau Impianan Bridal tu kat mana. Yg make-up kan i ni Kak As. Nasib baik la ok..Overall mmg ok, make-up tak pecah, tak berat, tak oily..tp akak ni make-up guna ice..every layer of her make-up dia tekap ice kat muka i..gile sejuk wokey...

Untuk Malam Berinai - I tak de pic. Di make-up oleh Mak andam I (Dliya Anggun)..Cik milah make-up very ol-skol-style..i dh cuak dh..dia siap tak nmpk celak tu color brown ke black..disebabkan cik milah ni dh veteran, so dia tak larat la nk berdiri, so i kena la dok bawah..pulak tu, dia yg bersandar, i dok tegak jek..pergh mcm nk patah jugak la pinggang i..tp outcome, marvelous..i tkut nk tgk cermin lepas siap make-up tu..hahahha..i request her to do classic look on my face..and she done it perfectly..

Untuk Bersanding - For this event i give the responsibilities to Gee. His make-up style mmg to-date..Most of the barang yg dia guna kan is from MAC and Kryolan..Gee make-up lembut sgt..dia slalu cakap, kalau sakit bgtau yea..hihhii..mmg tak sakit pun..Kejap je dia make-up, 45minit kot..Outcome, i suka, nmpk neutral and glamor, then make-up tahan smpi ke ptg (outdoor)..takde crack or comot2..Highly recommended. Hubby i pun dia yg make-up kan..sepatutnya make-upkan i sorg jek..ok la dia tak berkira..

 

Overall, i love all my make-ups..even lain2 style, lain2 brand, lain2 generation, tp outcome dia, sgt2 la puas hati..

4 girls dh soksek2 together:

LisaLisut on November 8, 2011 at 6:27 PM said...

Gee mmg famous kannn.wpn i bukan b2b melaka tp i penah research Gee is one of the top MUA pilihan b2b :)

fainie_riz on November 8, 2011 at 6:34 PM said...

Lisa: Haah..dia byk make-up artis jgk..sorg lg Salima..dia make-up pun ok..Tp Gee lg konsisten

cha on November 8, 2011 at 6:53 PM said...

okla mekap u. tak over sgt but still stunning :)

dhiera on November 9, 2011 at 4:12 AM said...

suka la mekap yg gee mekap kan~

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates