Tuesday, June 26, 2012

badan kat opis, otak kt umah fikirkan kain di jemuran

Soksek2 by Aida & Riana at 9:28 PM
Reactions: 
Bila usia dh meningkat, tanggungjawab dah banyak, gitu la jadinye. sangat concern dgn cuaca sbb nk basuh baju, basuh cadar, basuh itu, basuh ini. klu dulu, ada nye kisah semua tu..di opis sekarng ni sgt la mendung. Pg td g keje cerah jek. sebakul i duk jemur baju. Dgn harapan panas smpi ke petang.

Hati ni meronta2 nk g beli baju raya. Tibe2 tukar topik kan..hahah..Tailor yg biasa g, mmg dh tak amik tempahan dh, tu yg i start la risau. ada 2 helai kain pasang tak berjahit lg. Dh la yg 2 helai tu lari tema sefamily tahun ni. Ada la alasan nak mintak lagi sehelai kan. So hr ni nak half day ajak en hubby g jejalan. Boleh gitu? Hahahaha..Drpd jiwa dirudum keinginan kan, lbh baik i angkat kaki..hahahhaa

Iklan: nasi yg i tapau dr cafe ni menggoda jiwa betul baunye

Kitorg ada plan nk buat kenduri hujung minggu ni. Then en hbby sgt la busy (kononnye) lmbt jemput org surau. Maka dh ada org book utk 30hb ni. Yg family i semua dh amik cuti nk dtg dr Melaka. Last minit mcm ni, leceh la nk tukar2 kan. Yg kitorg ni terpaksa pospond kenduri tu ke minggu depan. Lepas blik surau dgn hubby tu, i dok meleleh air mata la. Ye la, Ibu i tak dapat dtg, sapa nak tolong masak, sape nk kupas bawang sume. dok meroyan jgk la sekejap. takkan nak harapkan family hubby jek, segan la. I kan baru pindah situ, so tak tau style kejiranan kat situ mcmana. Either diorg dtg tolong masak or not. I pulak mmg takde family kt Johor (ada sorg, tp tak leh nak mharap. Kitorg dtg umah dia, kitorg yg bawak bekal dari umah. Sbb kitorg tau dia mmg takkan masak). Mmg terpaksa mharapkan family hubby jek. Sedih and bingung noq. Menggelupur la I sesorg nti

Then baru kejap td, my beloved mummy forever call, dia kata, dia dh tukar cuti dia. Siap g tukarkan cuti adik i (Diorg keje sama tmpt.). Hoooyeahhh so happy. Tak payah la i start kupas bawang hr ni..hahahah

3 girls dh soksek2 together:

sha on June 26, 2012 at 11:04 PM said...

my baju raya kang carik kat kota tinggi je kot lagi best. kipmart pun cantek2... last year gi k. tinggi mmg tak cukup tgn shopping. hihi

Riana on June 27, 2012 at 7:19 AM said...

peh..half day sbb gi carik baju raya..amat menjeleskan..=P

Fainie on June 27, 2012 at 5:32 PM said...

Last2 tak beli baju raya pun. g beli barang2 umah jek..merayap kat angsana and tesco..hahaha..btul la, nak cari kt kota jek nti. malas nak tempah2, beli siap lg senang

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates