Tuesday, January 4, 2011

Bile anak sulung ibu nak kawen

Soksek2 by Aida & Riana at 6:34 PM
Reactions: 
Salam selamat pagi..

Fuhhh malam td punya la skt ht..br tido bbrapa jam, kaki2 sume penuh kena gigit nyamuk smpi terbeliak bijik mata..pergh kenyang la ko nyamuk..kite nk ganyang die, die dh ganyang kite du..tp pg td puas ht btul..i bgun tido, I jejak blik sume nyamuk2 tu..4 ekor buncit2 belaka kena ganyang dgn i..puas ht..

Sape B2B yg ank sulung? Hands up….ape anda rasa? I rasa;

  1. ibu I lg semangat nk wat mcm2 bnda dr i
  2. ibu I m-update list to do hmpir setiap hari.
  3. ibu I lbh risau dr I, tkut tak smpt buat itu ini
  4. ibu I lg excited g amik sume contact number mak andam kat Melaka tu
  5. ibu I lg penig kepala baju ape yg die nk pki utk ketiga2 majlis
  6. ibu I lg teruja g tgk set bilik tido
  7. tbe2 ibu I obsess dgn purple (sebab color tema)

Ha itu lah ibu i..everyday I call msti ada cite pasal kawen yg die nk update..bile Tanya ibu tgh wat pet u? tgh wat bunga rangka untuk bunga dip..nti tepon lg Tanya bile nk bwk die g beli langsir..padahal dh bgtau dh raya cina nti kite g..

Thanks ibu to be so concern..she said sometime she can’t sleep to think about the wedding..ibu mmg sgt2 suppportive and understanding..ibu I tak la modern sgt tp die sgt senang adapt dgn kemodenan..die tak tau pun bunga dip tu diperbuat dr ape..die ingt kn amik plastic then panaskn, lekatkan kat dawai..then I ajar n tunjuk ibu cara buat bunga dip..ooo skang die dh phm and dh pndai wat..mcm2 bunga die buat..

klu I ckp I nk renda lace instead of renda ribbon2..so die akn focus cari renda lace jek..i nk purple, sume bnda die akn cr purple jek..i kata I suka set bilik tido color putih yg ada 4 tiang tu..die akn berusaha cr yg tu jgk…ibu adalah org yg sgt2 focus..dan mbantu I utk mjadi lbh focus..i ni cpt rambang mata..kejap camni kejap camtu..

ibu sgt syg kat bakal menantu sulung die ni..ape yg Mr. Hunter suke, sume die akn take note..smpikan Mr. Hunter kata yg ibu I bg layanan yg sgt istemewa kat die and smpi die tkut nk sktkan hati I sbb my mom is to kind to him..sume lauk yg Mr. Hunter suke and tak suke die ingt..wpun I bgtau skali jek..

ibu lah org yg pling excited, semangat, understanding, and sume lah..ibu mmg yg pling best..wpun masa kck2 dulu ibu sgt garang..klu tak baca buku kena marah..nak main kat padang pun tak boleh…main bling selipar, rounders, galah pnjamg sume mmg tak prnh merasa la..main spelling, hafal sifir, PS, yg indoor2 jek blh..ibu suka tgk kitorg beraktiviti dpn die..nk melepak2? Hmmm jgn mimpi la..ponteng skolah? Lg la tak pernah..merengek2 mintak barang mainan kat shopping complex? Klu berani buat lah..

Tp bile dh msuk asrama, dh blaja jauh2, dh keje sume..i bersyukur sgt ibu buat mcm tu dulu. Klu tak, tak la I jd mcm skang ni..love u ibu..ibu pun dh pndi tgk blog tau..dh pndi tgk FB..tp suruh adik bukakkan lah..ibu mmg best and kelakar..



7 girls dh soksek2 together:

K.I.N.A on January 4, 2011 at 7:04 PM said...

same goes to me..;)

LisaLisut on January 4, 2011 at 7:06 PM said...

saya anak sulung! heheh.i tau mak i agak risau sebab dia tak pernah handle benda sorg2.ayah tiri i mmg la akan tlg bg pendapat etc tp dia tak nk lebih2 sbb dia rasa dia "org luar". hehe. so far semua benda i decide sndri.i just mintak tlg bab2 remeh mcm bekas telur,bunga pahar ke bunga telur ke ape mak la yg buat.those petty things i tak heran sgt.

kdg2 i kesian jugak tgk mak i.i tau dia neves cuma dia tak tunjuk sgt la.huhu

fainie_riz on January 4, 2011 at 8:04 PM said...

Gurls: jd ank sulung mmg best kn..dpt full attention dr sume org..atok i lg best..die nk sewa kete kuda..suh berarak naik kete kuda..huuuhuuu tak mau i..dh pki cntik2 blh pulak suh naik kete kuda..

Lisa: i pun same lisa, tgk ibu i tu, mcm2 sgt yg die nk wat..yg jd mangsa my brother n my father la..kena bwk die g sana sini.. i blik mlaka sbulan skali jek pun..nti kite dh jd ibu2, kite pun mcm tu jgk kn..hikhikhik

dyn on January 4, 2011 at 9:33 PM said...

sy pon anak sulung jugak n cucu sulung hiks...family mmg sgt excited sbb xpnah wat kenduri..in fact last kenduri frm my mom side was 20 years agoooo...

Adila Yusof on January 4, 2011 at 10:06 PM said...

haha..sama ngn i gak la.my mom excited lebih..seronok kan jd anak sulung ni..hihi

fainie_riz on January 4, 2011 at 10:15 PM said...

gurls: mmg sronok sgt2..dh la sume bnda dpt baru..dyn, meriah la majlis u nti..hikhikhik

rose on January 5, 2011 at 12:30 AM said...

saya pun anak sulung!hehe..tapi buat masa ni mak saya tak panic lagi..myb kalau tarikh da tetap dia panic jugak kot..hehe

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates