Monday, January 31, 2011

Kesilapan yg Pengantin sering lakukan 1

Soksek2 by Aida & Riana at 8:08 PM
Reactions: 
This topic bukan nk mcari kesalahan org, tp just nk share supaya we all tak terulang bnda yg sama..

Belek sikit pic ni..ape yg tak kena?


Sape dapat teka, mmg alert la..hikhikhik


ok now from front view..do u realize, these pengantins jalan angkat kain? Oh no..kan dah tak cantek dlm pic...padahal baju tu mmg dah cantek...I start realize this masa g wedding my cousin...baju die mmg dh superb gle..tp die jalan angkat kain mcm ni..kan dah spoil..another 1, my sedara, veil die mmg labuh ke tanah la..tp die jalan, dukung veil tu..Oh no again...

Persoalannya, kenapa perlu pgg kain tu?
1. Takut kotor. Jawapannya: kan dah bayar sewa, pedulik la kain tu sapu lecak ke, sape daun ke..
2. Takut terjatuh sbb kain labuh. Jawapannye: Why la tak fitting dulu..suruh mak andam tu sembat sikit kain tu
3. Kasut pengantin tu rasa nk tertanggal. Jawapannye: Test la dulu hr tu..klu rasa tak selesa, beli kasut sndiri..kasut mak andam mmg standard size..selamat la sape yg kaki size standard
4. Takut org terpijak. Jawapannye: mmg nk kena penampar la sape yg mbuatkan pengantin jatuh..hhihihi..

Baju, veil, kasut sume dh cantik. So jgn spoil kn outfit tu..Pastikan fitting smpai puas hati..Sekali jek blh pki ni..Nanti sendiri yg tekilan..Please take note babes..

7 girls dh soksek2 together:

miss Z on January 31, 2011 at 8:28 PM said...

agreed! banyak kali jugak nampak benda ni jadi. rase cam spoil je. dah tau camtu g amek baju/veil mleret2 2 knape la hai.... huhu

elle's laaa~ on January 31, 2011 at 8:38 PM said...

kadang2, bende kecik pon kite nmpak remeh kan ...

fainie_riz on January 31, 2011 at 8:54 PM said...

nti pt album, tgk shoot sume jalan angkat kain..kan frust camtu..ni pic dr OP tu..

AnEs on January 31, 2011 at 10:39 PM said...

betulll..slack betul bila nmpk camne..kalau tan nak kotor ke ape ke mnta someone tolong pegang kan nmpk la cm raja sehari sikit..jgn angkat sendiri kot..hihi

Yours Truly on February 1, 2011 at 12:07 AM said...

sangat betul! better beli kasut sendiri. keselesaan sgt penting! thanks for the post, a good reminder for us! <3

aNis LeMoN aBu on February 1, 2011 at 12:12 AM said...

agreed. baju SIL2 i dulu pun memang dorang biar meleret2 kat tanah tu. macam seksi la plk kalau terangkat lebey, kan.

fainie_riz on February 1, 2011 at 4:31 PM said...

Anes: sokong..raja tetap raja..bile lg nk suruh2 org...hr tu jek laa..hihih
Ur Truly: Sokong jgk..kasut kan blh pki byk2 kali..tak kisah la blink2 ke tak blink2..yg pntg selesa
Anis: Tu la pasal, kadang2 tudung dh cntk sgt dh, tp angkt kain nmpk pulak betis tu..

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates