Sunday, January 16, 2011

Perginya seorang Ibu

Soksek2 by Aida & Riana at 8:59 PM
Reactions: 
Salam Gurls,

Last wekend Mr. Hunter and i Planned to attend a wedding and cukur jambul ceremony. Unfortunately his aunt pass away. Takziah kpd family Cik Jah. Unfortunately jgk, Cik Jah la the only aunty yg i tak prnh jumpa. Sume uncle and Aunty Mr. Hunter yg lain i prnh jumpa..

Cik Jah sakit kencing manis, and ada bbrapa pnyakit lg..masa smpi umah tu, i tak berapa sedih, biasa2 jek..then masa on d way nk g kubur, i naik 1 kete dgn ank bongsu Cik Jah, Diana. Sebaya i and akn engage masa CNY ni..Die citer die smpt berborak dgn arwah, peluk arwah, jaga arwah masa skit..tiap2 hari blik keje die akn ke hospital, tido sana and pg tu trus g keje..Tu lah rutin die tiap2 hari..Die kata masa hr Jumaat tu die hepi sgt sbb Sabtu cuti, so whole day blh teman kn mak die kat hospital..tp umur cik jah tak panjang, die pergi jam 1.00 pg sbtu tu..

Lepas dgr cite Diana, i rasa sebak sgt..untung diana, smpi nafas terakhir pun die smpt temankan mak die..die dpt jaga mak die masa skit..i trus teringat my ibu kat Melaka..Klu die sakit, smpt ke i nk blik on time, blh ke i jaga die tiap2 hari..Smpt ke i nk peluk cium die klu die tbe2 pergi..Ya Allah, tak dpt nk byang kn sume tu..Mudah2an Allah mpermudahkan segalanya ketika itu berlaku..

My parents slalu tak bgtau i klu diorg skit..diorg taknak i risau and blik Melaka dlm keadaan yg kusut..kadang2 dah baik demam br bgtau i..I sgt2 la tukut klu my ibu/my family call me pada unregular time..tgh2 mlm ke, pg2 buta ke..ada skali tu, kul 6pg ibu call bgtau abh hmpr2 kena stroke..Mcm nk luluh jantung i..mmg rasa dh tak pijak bumi. Tp Alhamdulillah sumenye ok..

Ibu Abah, love u all so much..

0 girls dh soksek2 together:

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates