Tuesday, February 1, 2011

Estrogen and Testosteron

Soksek2 by Aida & Riana at 10:54 PM
Reactions: 
Salam hot2 readers..

Hari ni nak cerita mengenai hormon dan manusia. secara biology nye, hormon wanita dikenali sebagai Estrogen dan hormon lelaki pula ialah Testosterone. Hormon2 ni membantu pembentukan figure2, emosi2, sistem reproduktif bg manusia. 

Masa kursus kahwin hari tu, ada sorg penceramah ni, dia merupakan Dr Pakar bg sakit2 kelamin. Die byk share cerita2 yg menarik. Yg pling tertarik, ada 1 fakta yg dia share, lelaki pada peringkat umur 20-40 tahun, kadar hormon testosterone mereka adalah sangat tinggi dan ini menyebabkan cara pemikiran mereka lbh analytical. Berbanding dgn wanita yg pada usia yg sama, memiliki hormon estrogen yg tinggi, dan segala tindakan mereka lbh dipengaruhi oleh emosi..

Apabila mencapai tahap2 menopause, masa ni hormon estrogen dh menurun barulah wanita akn berfikiran analytical dan tidak mengikut emosi..Lelaki pula, apabila mcapai usia 45 dan keatas, mereka akn start romantik, caring, daring and sbgainye..

ok 3 perenggan di atas merupakan fakta yg disampaikan oleh Dr tu..Mmg relevan kan..

Dr. tu sendiri cakap, kadang2 wife die kata die tak romantik, die jawab, mmg lah sbb hormon testosteron sy tinggi..sy tak boleh romantik skang..lawak gile jwpn die..I rasa, most of us yg ada tunang tak romantik tp diorg ada cara tersendiri yg bila diorg buat, kita trus rasa nk tumbang..ye tak?

Mr.Hunter i, bila dia buat salah, dia takkan trus cakap sori..die akn berlagak mcm biasa, n bile i dh stat lupa, br lah dia akn ckp sori..sbb dia kata, die perlukan masa utk pk ape yg die buat tu btl2 salah or terpaksa rasa bersalah sbb i..

Die tak slalu cakap i miss u..smpi i slalu paksa die cakap..tp mmg die takkan ckp..time2 i tak terjangka, die akn ckp, i miss u syg..feel very meaningful..tak mcm kite kan..hari2 love u miss u bie...

Itu lah lelaki dan wanita..dicipta dgn sempurna..byngkan klu dua2 hormon yg sama..masa muda sama2 kuat merajuk..lg tinggi la kadar penceraian..and i rasa syg sgt kt Muhamad Iskandar i ni..muah3..sbnrnye ada bnda yg terjadik td..tu yg terkeluar entri hormon ni



1 girls dh soksek2 together:

Anonymous said...

Books Commonly the nigh pop blogging weapons platform online.
about blogging platforms are in the imagination box so masses who Scan the article
can call your internet site to acquire more than.

Feel free to visit my blog post :: click here

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates