Sunday, February 6, 2011

Wedding Progress

Soksek2 by Aida & Riana at 6:02 PM
Reactions: 
Morning..

Mood masih tertinggal di melaka..Hanya jasad di opis..tu lah sindrom cuti panjang kn..Hihihii..Alhamdulillah, byk  jgk yg i dah settle kn..

Antaranya, langsir rumah and bilik dah beli..langsir bilik dah tempah, langsir umah ibu yg jahit kan..mujur la ibu pndai jahit..jimat gilos..klu tak, langsir jek mesti dah riban2..total damage utk kain langsir and tempah sikit2 tu, is only RM950..

Then, OP dah booking..dah bayar dep..He is from Gambalawa..Price affordable and album die chantek2..dh g tgk kat studio..

Tp tak decide bridal house lg, sbb masih compuse..

Dulang utk hantaran dah beli kat Nilai hari tu..SA tu tersalah cakap, die kata ada 10% discount..padahal takde pun..tp i bertegas nk jgk 10% tu sbb SA tu dh cakap mcm tu..huhuuu..jimat 10%..carpet jgk dh beli..beg souvinear utk guest dh beli..Murah okey, 32 sen sekeping..yg biasa2 jek..utk VIP jek baru special sikit..

Rantai pun dah tempah..i tak g kat Habib, Poh Kong sume tu..g kedai emas biasa jek...sbb dh tradisi beli emas kat situ and my arwah nenek also buy from them, so die bg special price..1g = RM135..klu harga emas turun masa i nk amik tu, die turun kan lg harga..tp ibu kata, nak naikkan tak boleh..ibu sgt pndai tawar menawar..mmg untung bawak ibu..sukek sgt...

Sronok nye dh ada progress

3 girls dh soksek2 together:

aNis LeMoN aBu on February 6, 2011 at 7:06 PM said...

"tp i bertegas nk jgk 10% tu sbb SA tu dh cakap mcm tu"
bagus, girl. fight for ur right! hee.

bestnya ada kedai emas turun temurun. i kena cari sendiri. huhuh. (sbb tu xpergi2 lagi. hehe) -alasan busuk. *slap-

fainie_riz on February 6, 2011 at 7:57 PM said...

Anis: semenjak2 nak kawen ni, 1% pun duit..wajib kedekut and berkire..hahahah..

u g jek kedai2 emas yg tak glamor, msti die bg harga murah2..diorg nye stok emas tu ntah2 die amik masa harga emas RM120/g je kot..

AnEs on February 6, 2011 at 8:18 PM said...

betul la kalau jahit langsir sendiri jimat..hihi..i pun cadang2 nak jahit sendiri je..tp da potong,tapi tak jahit lagi..ngee :D kalau hantar kat orang jahit mmg kopak jugak la

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates