Wednesday, February 9, 2011

Kesilapan yang pengantin sering lakukan #2

Soksek2 by Aida & Riana at 6:00 AM
Reactions: 
Hi dear..

Patut ke pengantin lelaki di-make-upkan?

Everytime i g wedding, i mesti tgk pengantin lelaki..tgk samaada diorg pki bedak ke tak..yg i perasan lelaki ni, walau mcmana putih/hensem nye pun diorg, klu diorg pki bedak, cfirm muka fail..compact powder tu mcm tak serap jek kat kulit diorg..bertempek semacam..agaknye design kulit diorg ni mmg tak absorb bedak kot..kalau yg gelap lg la, trus jd kelabu2 asap gitu..

Hari tu masa wedding Mr. Hunter nye cousin, cousin die tu mmg hensem la (tergoda kejap..hikhikhik), tp bile dipakaikan bedak, terus jd mcm weird gile + mcm bapok..tk lelaki trus muka die..same with my friend's wedding..dh la kawn tu coklat ala2 cadbury milk, dipakaikan bedak color natural kot, teraniaya trus rupe die..kita slalunye lbh focus kat pngantin pompuan..smpai kat part pengantin lelaki, ala2 cart jek..bayangkn, pompuan nye bersiap 3 jam, lelaki 3 minit jek..padahal duk atas pelamin sama2, masuk album sama2..Mmg la lelaki lbh simple tp tak leh la amik remeh temeh jek..kalau ye pun nk touch-up, biarla bertambah hensem..

So jangan amik remeh part pengantin lelaki..cian die..die kan hero masa wedding day tu..kalau nak touch-up, pastikan bedak tak bercapuk, color matching, tak shining..Lelaki ni kebanyakannye kulit berminyak..so kalau dipakaikan compact powder and tak kena cara, mmg la nmpk sgt teruk..lbh2 lg time panas..

For me, i'm not prefer Mr. Hunter di touch-up kan..dh la die tu color coklat pekat, kang trus jadi kelabu, fail...hihihih

Soksek2: ada jek pic2 contoh, tp takut la nk publish kat sini..wat koleksi jek

0 girls dh soksek2 together:

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates