Tuesday, May 31, 2011

Nak Suruh Tunang/Bfren Anda berhenti SMOKING?

Soksek2 by Aida & Riana at 6:57 PM
Reactions: 
Jom join Quit Smoking Challenge organize by GSK and support by Ministry of Health Malaysia..Not for us but for out Fiancee/ Bfren yg smoking..But for long term, still for us jugakkan..

Kena register dulu, then nanti diorg akn call if layak join this program..Memang beruntung la para wanita yg dapat pasangan yg tak merokok..Tp kalau dh terdapat yg merokok, nak buat mcmana? Berbuih2 jugak la mulut bagi nasihat itu ini..Tp mmg susah nk berhenti..Paling2 pun dapat kurangkan jek..

Tp i taknak Mr. Hunter Give-up..i tetap nk die berhenti smoking..i paling hangin bile tgk ayah dukung ank smbil hisap rokok..rasa mcm nk g marah jek..

Pray for him to stop smoking..

7 girls dh soksek2 together:

Riana on May 31, 2011 at 7:29 PM said...

Chaiyok Beb..tapi memang susah nak stop beb..mcm Abg I,(abg kandung tau)>dia akan keluar kl dia nak merokok..walau dgn apa cara sekalipun..sampailah anak dia dah besar pun tetap kena mcm tu..peraturan keluarga..haha..

nida-razak on May 31, 2011 at 7:30 PM said...

chaiyo2, bg dia semangat..bahaya la merokok ni..

LisaLisut on May 31, 2011 at 7:31 PM said...

i pn tatau how to stop man from smoking.sbb tunang i mmg tak smoke.hidu asap rokok pn dia tak boleh.huhu.tp ada kawan i pye adik,dulu nenek dia bg minum air herba Cina yg amat pahit.(nenek dia Cina) n after that adik dia tak smoke lg dah.bau asap rokok pn xbole.tp i tatau mana herba tu herba apa.maybe kalau try tye kedai herba cina dia tau kot.hehe..

one of my colleague,bini tgh pregnant,taknak suami dia balik umah cpt2 sbb tak tahan bau.tunang i kata bukan sbb bau perfume ke apa,sbb bau rokok.tunang i sndri rs nk muntah kot.hahaha.makan niquitin jela mcm iklan tu :P

fainie_riz on May 31, 2011 at 8:01 PM said...

Beb Yana: Klu is smoking depan i, i mintak die sebatang..i ckp kat die, kalau nak mati, meh mati same2..hahahaha

fainie_riz on May 31, 2011 at 8:03 PM said...

Nida & Lisa: Mmg tgh caiyok2 ni..nak test la g kedai cina tu, tanya pasal herba tu..kot2 la menjadik

A 'n' M on June 1, 2011 at 12:15 AM said...

owh...bgs gak ni.cdgn yg bagus.tp kalau tuan punya bdn pn xde inisiatif nak benti camne nak bg galakn??huhu....

fainie_riz on June 1, 2011 at 12:34 AM said...

tu la, masalahnye tuan punye badan tu mcm suke sangaaatttttt jek isap rokok..geram btul tgk..tak rasa bersalah pun..dah la rokok mahal..

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates