Thursday, September 22, 2011

Review: Kad Kahwin

Soksek2 by Aida & Riana at 7:47 PM
Reactions: 
Ok, jom review kad kahwin i..(straight to the point..huhuu)

sampul kad

Pocket

Inlay 2 pcs

Secara pukul rata nya, nak masukkan semua kad2 ni, mmg penat..dr kedai, semua inlay (2pcs), sampul and pocket adalah berasingan..we all kena masukkan sendiri..

Kronologi pembuatan kad kahwin:

I plan nak g survey LH creative and Pesona Kad Kahwin kat Jalan Pudu..I ni tak pandai jalan KL..smpai2 kat Jalan pudu tu, trus park kat area Caltex tu..sblah tu ada kedai kad kahwin..we all smpai awl tu..kul 9.30 kot..tauke kedai tu tgh dok baca paper lg..LH and Pesona Kad Kahwin depan lg, kena jalan kaki sikit..so kitorg singgah la dulu My One Card ni..Survey2 harga memang ok la price diorg cuma kena order 1000pcs la..we all mmg nak order 1000pcs pun..and diorg offer bg 2 pcs bunting..

I mmg ada bwk kad idaman kalbu i (kad idaman kalbu tu, sebijik la mcm kad i ni..100% copycat) then i anya la tauke kedai tu, kalau mcm ni brape sen? dia kata 80sen..mommy i mula la sessi tawar menawar, lastly dia bg 70sen..yeay suke..

Balik office i anta la sume artwork and wording2 yg i nak..so far layanan pekerja dia mmg terbaik..by phone n email je pun..After alter few parts, i puas hati dgn artwork then diorg pun start printing..2 hari lepas tu, i terbaca blog Kina, dia tak puas hati dgn priting kad kahwin dia...and he order from the same vendor..oh My..i trus call the vendor nak pesan suh print n gunting cantik2..tp adik manis tu kata, kad akak dh siap..boleh la dtg amik..pergh rasa mcm nk g amik trus jek..apekan daya, i di Johor ketika itu..

Lepas 3 minggu kot baru i g amik..masa kat kedai i cek kuantiti and cek sikit2 je la..pastu suuh diorg angkt g kat kete..masa kt kete tergerak hati i nak bukak semua packaging tu..i belek2, tgk ada pocket yg tak printing kat atas metallic paper..adushhh terkena dah..nasibaik tak bawak blik Melaka lg..

Masuk blik kedai, tunjuk tauke kedai tu..diorg asingkan mana yg tak printing atas metalic paper..ada 150pcs..rupanye tersalah print..yg metallic surface tu ada kt dalam..kira ok la 150 out of 1000 kan..tp tauke kedai tu refund RM50..hohohoh rezeki jgn ditolak..so total price is only RM0.65 jerk..suke suke suke

Tp ada la sikit2 pocket tu yg diorg potong senget..mula2 tak puas ht jugak..then adik2 i kata..kad dh la murah, nak demand mcm2 lak..ok sentap sekejap..redha jek..adik i siap kata, untung ke tauke tu printing along nye kad? kitorg bantai gelak ramai2..hahaha

So totally, i'm very satisfied with my wedding card..My One Card is Recommended..not highly recommended okey..

9 girls dh soksek2 together:

miszatie on September 22, 2011 at 9:41 PM said...

putih + emas..love it!!
kalo silver +putih+ ungu mesti lg santek kan..ngeeee

nida-razak on September 23, 2011 at 7:18 PM said...

canteeekknya...suka.. =)

LisaLisut on October 2, 2011 at 11:35 PM said...

cntikla kad kawin u.i suka yg emas2 tu.kerawang2.dlu xdpt buat.sbb mahei..hehe.last2 kad i pn jatuh 87sen.cait...

Anonymous said...

salam... boleh tak nak email address org yg u contact dgn kedai ni...
kalo boleh emailkan kat sy yer.. sarah.wahida@gmail.com.. thanks.. :-)

Fainie on February 27, 2012 at 8:29 PM said...

Hi dear: ni email diorg ;

HANI'O'RINI on October 5, 2012 at 12:58 AM said...

I tempah kad kt myonecard jugak n printing diorang comot gilaaaa..!! Ii wat print depan blkg n tembus ink yg depan tu kt blkg. Mmg rs nak nangis n bos dia kerek sgt..i x abis ckp lg dia dah letak. I totally not recommend u n i rs nk g repot kt tribunal :(

HANI'O'RINI on October 5, 2012 at 12:58 AM said...

I tempah kad kt myonecard jugak n printing diorang comot gilaaaa..!! Ii wat print depan blkg n tembus ink yg depan tu kt blkg. Mmg rs nak nangis n bos dia kerek sgt..i x abis ckp lg dia dah letak. I totally not recommend u n i rs nk g repot kt tribunal :(

Zunurain Salleh on March 12, 2013 at 3:20 AM said...

service kedai ni hampeh!! PR pun xok..sgt menyesal ambik dr kedai ni....hbs beribu beli tp sbr je lah....x seperti diharapkan

Zunurain Salleh on March 12, 2013 at 3:23 AM said...

service kedai ni hampeh!! PR pun xok..sgt menyesal ambik dr kedai ni....hbs beribu beli tp sbr je lah....x seperti diharapkan

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates