Tuesday, September 6, 2011

Wedding Cakes

Soksek2 by Aida & Riana at 2:02 AM
Reactions: 
Baru terhegeh-hegeh nk tempah..caterer nk tempahkan taknak, cerewet..nk jgk cari sndiri..kalau caterer tmpah, msti design mcm gitu2 je kan..survey punye survey selama hampir 1 thun (lamenye ko survey) finally i choose Noni's Creative Cake.

Kak Noni ni org Pulai..I tanya die, ok tak kalau i angkut kek tu bwk blik Melaka, dia kata ok..Dia pernah ada customer yg bwk blik cake smpi pahang, negeri sembilan sume..peramah owner nye..setengah jam jgk la we all bergayut tepon td..Nti hosmate i la yg jd mangasa kena angkut cake2 ni..sbb i dh blik Melaka dulu kan..

I tempah 3 jns cake kat kak noni..

1. Cake 3tiers utk majlis potong cake sblh i
2. Cake hantaran from her to him
3. Cake number 13 (sbb bday kitorg 13hb) utk majlis bertandang

Serious to say, price mmg affordable la..

utk first cake i mintak design ala-ala mcmni. Stack 3 tier

Noni's Creative Cake



Tp kak noni kata, susah sikit nk bawak, kena pgg all the way to melaka from jb..harus kejung tgn hosmate i..so i pun change ke cake bertiang..kak noni kata, nti die sketch kn few design..tak sabar nk tgk..i mmg suke white color cake then ada bunga2..mcm suci gitu kan..t'pk jgk nk cake gile2, tp tkut lari concept.. anniversary yg ke 10 nti boleh la wat design yg gile2 sikit..huhu

utk cake hantaran, i mintak buat yg simple flowerish jek..

i nak share price utk for all the cakes..Nota kaki: bukan nk menunjuk tp as reference to other b2b

Utk 3 tiers cake - RM300

Hantaran cake (choc moist) - RM120


Number Cake - RM180

I rasa mmg murah..i ada mintak quotation from other bakers, yg stack cake tu most of them mintak around RM400 and ada yg smpi RM600..nangis tau klu cake RM600..

Ni ada beberapa vendor yg i rasa cake diorg cntik and price not bad..tp maybe disebabkan bbrapa kekangan mcm availability diorg, tmpt diorg, so i can't choose them..

1. Batrisyia Delight Cake - Johor
2. Tulip's Oven - Melaka
3. Freshly Bake upon Your Request - Melaka

Kak noni bg pinjam cake stand and pisau skali..tak payah i pening2 cari pisau..dh setle 1 keje i..and 33 days to go..

Mode: Happy

7 girls dh soksek2 together:

cik asam jeruk on September 6, 2011 at 5:01 AM said...

waduh2 aida cantiknye kek2 tu..ni tak sabo nak kawen nih :P

Syima Syaz on September 6, 2011 at 8:52 AM said...

saya pun dapat beli kek yang murah 2nd tier....hehehehe

choclairissa @ intan on September 6, 2011 at 6:44 PM said...

cantiknye semua...rasanya price for 3tier to reasonable dah.. :)

AnEs on September 6, 2011 at 7:07 PM said...

aida, suke kek yg warna cream kuning tu..cantik!

fainie_riz on September 6, 2011 at 9:55 PM said...

cik asam jeruk: tu la pasal, dulu masa tunang pun excited sgt tgk kek hantaran..ni klu dpt wedding cake mcmni, lg double excited

nuraien on November 7, 2011 at 10:04 PM said...

kak noni memang baik..=)
klu jmpe depan2 lagilah.hihi

fainie_riz on November 8, 2011 at 4:24 PM said...

aien: haah..kalau dh bercakap tu, tak bhenti2..huhuhu

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates