Tuesday, May 31, 2011

Nak Suruh Tunang/Bfren Anda berhenti SMOKING?

Soksek2 by Aida & Riana at 6:57 PM
Reactions: 
7 girls dh soksek2 together Links to this post
Jom join Quit Smoking Challenge organize by GSK and support by Ministry of Health Malaysia..Not for us but for out Fiancee/ Bfren yg smoking..But for long term, still for us jugakkan..

Kena register dulu, then nanti diorg akn call if layak join this program..Memang beruntung la para wanita yg dapat pasangan yg tak merokok..Tp kalau dh terdapat yg merokok, nak buat mcmana? Berbuih2 jugak la mulut bagi nasihat itu ini..Tp mmg susah nk berhenti..Paling2 pun dapat kurangkan jek..

Tp i taknak Mr. Hunter Give-up..i tetap nk die berhenti smoking..i paling hangin bile tgk ayah dukung ank smbil hisap rokok..rasa mcm nk g marah jek..

Pray for him to stop smoking..

Monday, May 30, 2011

Nak renovate Rumah?

Soksek2 by Aida & Riana at 8:26 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Nak Design bilik cantek2 for your wedding? 

Nak Dining hall yg menyelerakan?

Nak Hall yg nampak mewah?

Ha, grab this offer from Designva Design. RM99 jek..berbaloi2..mana nk carik Design Consultation yg Murah mcm ni? Untung nye org2 sana..slalu dapt offer Milk A Deal. Lbh2 lagi promotion Spa, facial treatment sume tu..Spa2 kat area JB ni tak de ke yg nak join?



RM99 instead of RM1800 for On-site Professional Consultation + Furniture Layout Floor Plan using Autocad Space Planning + Quotation of Proposed Cost & Site Visit in Klang Valley (includes Klang/Putrajaya/Bangi) by Desigva Design, Damansara Perdana 


What they offer?
interior design, material specifications, architectural detailing & custom furnishings

Fuhh Lamenye tak update..nak cite pasal Zaifie Zainal ni

Soksek2 by Aida & Riana at 6:32 PM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam..

Lamenye cik fainie tak update blog..what the happening? bz sgt nih..masa utk mengular pun semakin singkat..

Las week we all dh book Bridal house utk bertandang..Lega and excited sgt sbb dpt book kt tmpt yg diidam2kn..Murah tp bj marveles..tema tetap kuning di raja..

Last wekend jgk we all g anta pengantin..kazen Mr. Hunter punye wedding..Bride die org Shah Alam..Wedding yg hampir perfect..Layanan family pengantin pompuan mmg tiptop, tentative masjlis sgt teratur, kebajikan rombongan terjaga...I suke g wedding2 sbb boleh blaja sumthing..kadang2 kite overlook itu ini..tp bile kite g wedding2, we learn about it..

Our family gerak dr Johor around 4.00pm sbbdie nikah lepas Isya'. sampai2 jek mmg ngan2 dh diorg nk nikah..so i g tgk org nikah pakai seluar jek..tak smpt salin baju..Masuk2 umah, pelamin Grand, bunga telur kristal yg sangat cantek, Hantaran cantek..(Ni entry tak bergambar sbb PC ni wat hal, tak leh nk upload pic..so tolong la bayang kan je ea..huhuhu)..Tunggu dlm bbrapa minit, then pengantin pompuan turun utk dinikah kan and disolek oleh Zaifie Zainal. Mmg cantek..muka pengantin die nmpk suci sgt..lepas akad nikah biasa la, sessi makan2..lauk mmg sedap2..Majlis akad nikah habis around 11.00pm..kitorg yg kepenatan ni pun terus blik hotel yg disediakan..comfortable and cukup utk sume org..

Next morning, dlm kul 7.00pg sume dh bgun, perut dh berkeroncong..Then parent Mr. hunter suruh la we all g beli breakfast..baru nk turun, family pengantin perempuan dh anta breakfast.. this is one thing that i take note during this wedding..sediakan breakfast utk family rombongan..before ni tak teringat pung..dh inform ibu and ibu kata, OK..Pastu melepak kat bilik je la smpi kul 1 lbh, then standby utk bersanding

Mr. hunter jd pengapit tu..very the hensem pakai baju melayu..hahaha..Emcee die pun best, skrip tersusun, siap ada pantun sume bagai..masa nk merernjis, die panggil sorg2, sebut nama semua..so tak de la mcm slalu jerit2, "ha sape nak renjis, jemput la naik" smpi ke sudah tak de yg naik sbb malu..hahahha..Lepas tu sesi makan beradab and potong kek..Make-up pengantin, mmg stunning..kalau malam td nmpk suci, siang nye terus nmpk gorjes..Credit to Zaifie Zainal..Tp pengantin lelaki bisik kat kitorg "Mintak pelamin lain, dapat Pelamin lain"..Teetttttt

So far, the event flow mmg smooth and puas hati wpun datang dari jauh..nti kalau PC dh ok, i upload pic..

Monday, May 23, 2011

Skim rumah pertamaku

Soksek2 by Aida & Riana at 7:19 PM
Reactions: 
19 girls dh soksek2 together Links to this post
In this few days, we start talking and thinking about house. Commitment increase. Hidup ni macam main SIMS kan..eh, ke main SIMS tu mcm kehidupan kite? Yes, we must develop our life, commitments, harta, kasih sayang, and everything..baru la hidup kan..

Seriously i tak tau procedure beli umah sume..Have no idea on it..My housemate skang ni tgk uruskan pembelian umah die..so i follow sikit2, so i have few idea on it. Today i do research on SKIM RUMAH PERTAMAKU..What is it?


"Skim Rumah Pertamaku (SRP) telah diumumkan dalam Bajet 2011 oleh Kerajaan Malaysia untuk membantu golongan muda yang baru bekerja dan berpendapatan tidak lebih daripada RM3,000 sebulan untuk memiliki rumah pertama mereka.

Skim ini membolehkan golongan muda untuk mendapat pembiayaan sehingga 100% daripada bank-bank yang terlibat untuk membeli rumah pertama mereka. Ini sejajar dengan hasrat Kerajaan untuk meningkatkan pemilikan rumah di kalangan rakyat Malaysia."

Ok syaratnye senang jek:
1. Gaji pemohon tak lebih dr RM3000
2. Gaji pemohon bersama (isi rumah/husband & wife) tak melebihi RM3000
3. Umur blum smpi 35 Tahun
4. Harga rumah tu antara RM100,000 - RM220,000
5. Bekerja tetap

Syarat2 lain klik Sini ye

Ha kerajaan dh bg kemudahan tu, ape lg, grab it..beli umah muda2 mmg untung..lg 1, jgn lupe kite ada KWSP..akaun kedua tu boleh dikeluarkan utk bayar deposit rumah sekiranye anda tak layak menerima skim rumah pertamaku..sbb gaji anda sume besar2 belaka kn..

Ibu slalu pesan, "nk mulakan komitmen tu mmg susah, tp kena berani..kalau dh beli tu, msti takde masalah punye..Allah akn bg rezeki selagi kite usaha..jgn lmbt2 amik umah..tukar kete besar skali.."

Teettttt..ayt yg last tu mmg tak leh blah...tak hbs2 suh tukar kete..hahaha

Kalau area Pasir Gudang i, ada beberapa kwasan yg tgh develope. Antaranye
1. Taman Scientex. Mmg well-known la..Rumah mampu beli tp kawasanye dh macam ke dalam sgt..nak kuar g keje mmg agk jem sbb residential area die dh terlalu pack..disebabkan agk jauh dr kwsn kilang, so environment die agk terpelihara. Developer Scientex Sdn Bhd

2. Taman Tanjung Puteri. Tgh develope gile2..rumah masih murah2 sbb terpelosok sikit..Developer Scudai Sdn bhd

3. Taman Bukit Dahlia. Kawasan high class sikit on my point of view la..umah die cantik2, geram tgk tau. Centre of Pasir Gudang. dekat nk g keje, nk g Kipmart, pusat bndar, skolah sume dekat lah..Maka price die pun tak hengat2 la..I suke umah2 kat sini..Developer Johor Land


4. Taman Nusa Damai. Ni lg pelosok dunia..Tp sgt tenang..Umah ni bukaan tanah die luas. Ni dh fasa ke 7. Masa fasa 1, harga die tak smpai RM150,000 pun. Skang i u see how much it increase? Developer Scudai Sdn Bhd jgk


Then ada la bbrapa kawasan yg hot mcm Kota Masai, Seri Alam..Bloggers, ada tips2 beli rumah tak? lets share..Sharing is sexy right? Beli umah long term commitment..msti kite taknak umah tu problem, kejiranan teruk, ada anai2, so byk bnda yg kite kena consider..


Mode: Hepi sgt2..Smpi malas nk menaip

Soksek2 by Aida & Riana at 2:55 AM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post

Thursday, May 19, 2011

Doa untuk Pengantin

Soksek2 by Aida & Riana at 9:18 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Mode : Design kad kawen..bukan design front cover pun..design ayat2 kat dalam n map jek..Then searching doa yg sesuai utk letak kat dalam kad. So i found some nice pray for future Bride&Groom. Before that, i would like to share some info regarding this



Sebenarnya apakah ucapan yang paling baik untuk mempelai-mempelai yang baru mendirikan rumahtangga?

Di dalam sebuah hadith, telah diriwayatkan bahawa Aqil Ibnu Ali Abi Talib r.a. telah menikahi seorang wanita dari kalangan Bani Jusham. Lalu orang ramai datang dan berkata, "Semoga berbahagia dan ramai anak."

Mendengar yang demikian Aqil berkata, "Janganlah kamu mengatakan demikian, kerana sesungguhnya Rasulullah s.a.w. telah melarang yang demikian."

Mereka lalu bertanya, "Jika demikian, apakah yang patut kami katakan wahai Abu Yazid?"

Aqil menjawab, "Katakan (Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu). Begitulah yang diperintahkan kepada kita".[1]

Di dalam sebuah hadith riwayat Imam Bukhari, diceritakan Rasullulah s.a.w. ternampak kesan Sufrah (sejenis wangian berwarna kuning) di baju Abdul Rahman Bin Auf r.a. lalu beliau bertanya, "Apakah ini?"

Abdul Rahman r.a. menjawab, "saya telah mengahwini seorang wanita dan telah membayar mas kahwin seberat sebiji kurma."

Rasulullah s.a.w. bersabda, " (semoga kamu diberkati). Adakan walimah walaupun dengan seekor kibash"[2]

Menurut Abu Hurairah r.a. apabila mendoakan seseorang yang baru berkahwin, Rasulullah s.a.w. akan berkata, "(Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikkan.)"[3]

Menurut Imam Nawawi di dalam Al-Azkar adalah disunatkan kita mengucapkan seperti ucapan-ucapan Rasulullah s.a.w. di atas. Menurut beliau lagi, adalah makruh kita mengucapkan "Semoga berbahagia dan banyak anak."[4]

Mana tidaknya, kehidupan pasangan yang diberkatiNya sudah tentu gembira dan bahagia. Sedangkan kehidupan pasangan yang gembira dan bahagia, belum tentu mendapat keberkatanNya.

Wallahu’alam.




Firman Allah S.W.T. yang bermaksud :
“ Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami-isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir "
- Ar-Rum : Ayat 21

Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :
" Manusia Hawa dijadikan daripada rusuk manusia Adam, bukan
dari kepalanya untuk menjadi atasnya, bukan dari kakinya
untuk menjadi alasnya, malah dari sisinya untuk menjadi teman
hidupnya, dekat dengan lengannya untuk dilindungi dan dekat
di hatinya untuk dicintai

Semoga Allah menghimpunkan yang terserak dari keduanya, memberkati mereka berdua dan kiranya Allah meningkatkan darjat keturunan mereka menjadi pembuka rahmat, sumber ilmu dan hikmah serta pemberi rasa aman bagi umat “
Doa Nabi Muhammad pada hari pernikahan puterinya Fatimah Azzahra dengan Ali bin Ali Talib
Salam Jumaat..sronoknye esok dah wekend

Wednesday, May 18, 2011

Rintitan kisah Cincin Suasa

Soksek2 by Aida & Riana at 12:20 AM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Just now i asked my friend regarding this issue. And this is his response;

Soalan:

Apakah hukum memakai cincin suasa?

Jawapan:

Menurut kenyataan dan perakuan daripada tukang-tukang emas beragama Islam yang ada kepercayaan dan mempunyai pengalaman dan pengetahuan terhadap jenis-jenis logam yang diperbuat hiasan adalah suasa itu sejenis logam yang diadun dari berbagai-bagai logam menurut kadar dan peratus yang tertentu iaitu:

1. Tembaga 70%
2. Emas 20%
3. Perak 10%

Logam ini setelah diadun dan dicampur dengan cara-cara yang tertentu akan beroleh menjadi sejenis logam yang dikenali sekarang ini sebagai suasa dan suasa ini menurut perakuan dari tukang-tukang emas tersebut apabila dilebur kali pertama maka unsur-unsur emas di dalamnya tiada dapat dikesan lagi dan apabila dilebur pada kali kedua akan berubah menjadi tembaga.

Menurut pendapat fuqaha’ adalah halal bagi lelaki memakai cincin daripada logam yang " مموه" iaitu yang bersadur atau bercampur dengan emas yang sekiranya dileburkan emas itu tiada dapat dikesan lagi dan jika dapat dikesan halal bagi orang-orang perempuan sahaja iaitu tertentu pada barang-barang hiasan mereka tiada pada barang-barang lain, walaubagaimana pun perbuatan menyadur atau mencampur itu adalah haram sekalipun bagi perhiasan-hiasan perempuan kerana terdapat padanya pembaziran.Rujuk nas Tuhfah Muhtaj Bi Syarh Al-Manhaj juzuk 1 hlmn 122.

Negara asal :
Malaysia
Negeri : Kedah
Badan yang mengisu fatwa : Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah
Penulis/Ulama : Mufti Kerajaan Negeri Kedah


Kesimpulan    :Bergantung kepada I’tiqad kte mcm mana. Mcm kes rokok sekarang pun ada perselisihan pendapat ulama’ ada yang kata  makruh & haram. Jadi ikut keyakinan. Kalau was-was tinggalkan.    



Tuesday, May 17, 2011

Hukum Cincin suasa bg Lelaki

Soksek2 by Aida & Riana at 8:42 PM
Reactions: 
9 girls dh soksek2 together Links to this post
Rasanye mmg dh ramai blogger yg discuss pasal ni. I also noted about this and as the result i belikan cincin silver jek utk Mr. hunter. Tp dalam hati still berkenan cincin suasa..

Tp knp ramai jek lelaki yg pki cincin suasa..Tp Cantikkn..

Soksek2: I tak semangat btul tgk cincin Mr. Hunter..rasa mcm nk bellikan yg lain..Tp jgn bgtu die tau..nti die bising sbb membazir..Cincin yg dah ada tu, i buat hdiah bday..ha tak mbazir kan...HAHAHAHHA

Monday, May 16, 2011

Dugaan Ganda Dua

Soksek2 by Aida & Riana at 2:03 AM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post
Semalam Mr. Hunter kena saman dgn JPJ..Hr ni i terima surat saman PDRM..mengalir lah keluar duit2 kami..

Nak cut-off budget part mana? Or kena usaha ganda dua utk topup duit? Kalau ikutkan Bridezilla Mode, for sure la kena ganda dua usaha for topup the duit kan..duit boleh cari, kawen ttp skali..hahahah..Malas nk pk..smpi masa, msti cukup duit tu kan..my tagline "Segalanye akan berakhir dgn Baik"

Bulan 8 my car and his car kene renew road tax..Bulan 8 jugak raya..Bulan 10 dah nak kawen..

TAPI

Bulan 7 Bonus - Tak tau brape byk
Bulan 10 Bonus - Tak tau brape byk
Bulan 11 Bonus - Confirm 1 bulan

OK senyum utk sedapkan hati sendiri
Positive Positive Positive..

Sunday, May 15, 2011

Mode: Bertandang

Soksek2 by Aida & Riana at 9:16 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
As my previous entry, i g survey bridal house utk bertandang..My FMIL mmg berkeras nk buat pelamin sendiri at first..tp disebabkan ank n bakal menantu die lg keras, so kami menang..hahahah.(jgn tiru aksi ni)..wpun bertandang, i ttp nk buat cntik2 jgk..i dh cube turn-off bridezilla mode utk bertandang, tp tak mampu..hahahha

So smlm dh g survey and so far we all puas ht dgn bridal house kat situ..harga pun still in the budget..cume color kuning yg Mr. Hunter idam2kan jek takde..bab2 color jek i bg Mr. Hunter chance utk pilih..

Pg tu, Mak Mr. Hunter suh i gorengkan nasi sbb die ada keje nk buat..ok, i pun goreng..tak cuak or nerves pun sbb dh biasa kena suh masak kt sana..lepas goreng tu i tak rasa pun nasi goreng tu, tup2 mak die rasa dulu..then mak die cakap "aida ni betul2 dhnak kawen ni." hahahah nasi goreng ku termasin..malu malu malu..

Esok public holiday..yeay mood cuti2 malaysia ni

Saturday, May 14, 2011

bertandang pulak

Soksek2 by Aida & Riana at 6:43 AM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
on d way blik kota.esk nk tgk bridal house utk btandang.

Wednesday, May 11, 2011

SABAR

Soksek2 by Aida & Riana at 8:37 PM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post
Sabar... satu perkataan ringkas yang memberi impak yang besar pada diri manusia. Sifat sabar ini berjaya 'memandu' tindakan manusia dalam kehidupan seharian. Adanya sifat sabar ini membolehkan ramai manusia hidup dalam keadaan aman damai seperti sekarang.
Dengan sifat sabar ini, seorang guru mampu terus menjadi seorang guru walaupun berhadapan dengan ragam pelajar yang bermacam-macam karenah.
Dengan sifat sabar ini, seorang ibu mampu membesarkan anak-anak yang ramai walaupun ketika kecil, anak-anak biasanya sangat nakal dan tidak mendengar kata kerana mereka masih tidak mengerti kata-kata ibunya.
Dengan sifat sabar ini, hubungan persahabatan terus berkekalan walaupun kadang-kadang dalam bersahabat, kita selalu diuji dengan sikap rakan yang mengundang rasa kecil hati.
Dengan sifat sabar ini, ramai manusia telah berjaya menjadi orang hebat kerana berjaya melalui pelbagai kesusahan ketika menuntut ilmu.
Dengan sifat sabar ini juga, suami dan isteri terus bahagia menjalani kehidupan walaupun setiap pasangan biasanya akan diuji sepanjang berada di alam rumah tangga. Kata orang, 'sedangkan lidah lagikan tergigit, inikan pula suami isteri'.
Cuba kita bayangkan situasi dimana sifat sabar ini sudah tidak ada langsung dalam diri manusia, walaupun sekelumit.
Tanpa sifat sabar, bilangan guru akan berkurang kerana ramai orang yang tidak sanggup lagi menjadi guru untuk melayan karenah pelajar yang kadang-kadang mengundang rasa marah dan sedih di hati.
Tanpa sifat sabar, anak-anak kecil akan membesar dalam keadaan yang tegang tanpa kasih sayang kerana tidak ada lagi sifat sabar dalam diri ibu bapa dalam sepanjang membesarkan anak-anak kecil yang masih tidak mengerti.
Tanpa sifat sabar, hubungan persahabatan tidak lagi seindah yang dirasakan sekarang kerana setiap orang tidak dapat bersabar lagi dengan sikap rakan masing-masing dan tiada lagi sifat sabar dalam diri yang mendidik hati berlapang dada dan saling memaafkan.
Tanpa sifat sabar, tiada lagi lahirnya orang-orang hebat kerana semua orang tidak sanggup menghadapi kesukaran ketika belajar dan berputus asa saat-saat diuji dengan kesukaran.
Tanpa sifat sabar, alam rumah tangga tidak akan bertahan lama kerana tiada lagi sifat sabar dalam diri pasangan masing-masing untuk bertolak ansur antara satu sama lain.


Firman Allah S.W.T yang bermaksud:
Maka bersabarlah (wahai Muhammad terhadap ejekan golongan yang kafir itu), dengan cara kesabaran yang sebaik-baiknya. (Surah Al-Ma'aarij:ayat 5)

Friday, May 6, 2011

DIY rozek

Soksek2 by Aida & Riana at 9:13 PM
Reactions: 
1 girls dh soksek2 together Links to this post
Saje testing dikala takde keje..sementara nk tgu g wedding my kazen, so gatai2 tgn try wat rozek ni..upload secara laju2, so layan pic je la ea




kain tu pakai kain organza lebihan langsir..tepi2 tu mmg saja bakar lbh supaya nmpk impak kelopak bunga sikit..senang jek nk buat..tgh tgu approval mem..kalau ok, kite bakooooo...hahaha..bako tepi kain utk buat rozek ni

Dah tempah baju Nikah and it's FREE!!!!

Soksek2 by Aida & Riana at 2:49 AM
Reactions: 
8 girls dh soksek2 together Links to this post
As-Salam..

Mgu ni byk jgk bnda yg dapat dibuat..sgt seronok..td g tempah baju nikah..Tempah kat my Bridal House jer; Dliya anggun..and serius to say, Cik Milah tu sgt best ok..I mmg dah save kan design dlm pendrive..so sng nk tunjuk kn..Cik Milah fhm la dgn design yg i nak sume tu and die kata, kain baju nikah i tu cantik..then i saja usik die, nti tolak dgn acik boleh tak baju ni..pastu dgn hepinye die jawab..eh boleh la..mcm ni acik nk buat lg cntik2 la...waa best nye..pastu dok borak2 lg, then die kata, ni nti upah tak payah la, biar acik je yg bayarkn..woooo sgt best ok..even kain yg i bawak tu pun ada yg tak cukup..i tak beli satin utk lapik dalam lg, then cik milah kata, takpe, acik ada..tempah siap dgn veil and it's for FREE ok..sgt sronok..

Then cite pasal pelamin lak..i nak pelamin roman.n butik diorg ada butik tu..tp tinggi, 9 kaki..umah i 8 kaki lebih jek..mcm terkecewa jgk la..dh plan nk sewa khemah so pelamin bawah khemah jek..tp plan dlm hati jek la..then tunjuk kat cik Milah design pelamin yg i nak..then die kata, nti acik buatkan la pelamin bulat yg baru utk ko..yg rendah sikit..Ya Allah, rasa nk pengsan sekejap ok..Seriuously highly recomended la Dliya Anggun ni..

Masa my first time visit, i bgtau i nk bj purple, tp diorg takde..td i g, tgk2 cik Milah tu dh beli kain utk buat bj we all..sgt terharu..rasa tak sabar nk kawen ni..td masa i g pun ada few baju baru..cantik..

Sunday, May 1, 2011

Hunting this and that..lastly i found...

Soksek2 by Aida & Riana at 7:45 AM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post
Seharian ok berjalan..hari pekerja mmg hari utk sume pekerja2 yg rajen ni, g merayap mhilang kan stress, spend time dgn family, berehat kat umah, or g oips utk pulun OT..

hmpir sume tmpt kat Melaka ni jammed..Jusco penuh, MP penuh, dataran pahlawan penuh..nak makan pizza kul 4 pun penuh lg..and most of the outlet buat sale giler2..mmg menarik utk bersoping..adik i yg lelaki dok lebih2 soping dr akak die yg nk kawen ni..

semalam n hr ni, byk jgk la bnda yg dlm wedding list tu dh dicancel out..semalam g KELUARGAKU, cari sampin Mr. hunter, my bro n my father..kat situ sampin mmg murah2 gilos and cantek..tp kualiti tak la sehebat sampin/songket terengganu tu..tp still ok n nice la

abah n adik punye sampin
 color purple mengikut tema..murah jek ni and seriously recommended..

Pastu keluar dr KELUARGAKU tu ternmpk kedai printing kad kawen..singgah survey jap..Galeri kad kahwin ZR..byk jgk la choice..tp tak secantik yg kat LH..price pun quite ok la..

0.80 sen if tempah 1000pcs

0.75sen if tempah 1000 pcs

kalau nak tempah bunting and banner kat sini pun boleh..pakej die, 2 bunting + 1 banner RM99..pic high resolution, i tak ingt brape resolution die tu..

Kedai die kt tingkat ats

Ni first kedai kad kahwin yg i survey..kalau ada mana b2b yg tau mana2 kedai yg best, please please please let me know ea..

Then trus ke Semabok sbb nk cari Wescourt yg kononnye murah tu..wescourt tu kedai perabot..pastu kat situu bukan wescourt jek yg murah, hmpir sume kedai perabot kt situ murah2 belaka..b2b melaka, silalah ke Semabok kalau nk cr perabut..tepi jalan jek kedai2 tu sume..and my mom dh byr dep utk my bedroom set..white color..love it..and love ibu jgk

Wescourt barang murah
 Pastu hari ni duk teman adik mencari kasut3, baju2 die lak..kalah org nak kawen..tp serius mmg byk sale..kalau nk belanja utk wedding gift, mmg berbaloi sgt2..lepas 4 jam tour Melaka, at last i found this..


Cecite ape ni?
 I bought my wedding shoes..blink2 and 3.5 inch..rasa nk tido smbil pki kasut mlm ni..boleh? actuaaly ada byk jgk yg i berkenan td..First dkt Nose..tp kasut tu simple sgt..white, open toe and ada platform..kalau tmbh brooch kt depan die, mmg gorjes la..lastly i pilih Sembonia ni jek

in the summary, mmg pnt sgt hr ni..blup tidoq
 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates