Tuesday, October 30, 2012

KPI isteri.

Soksek2 by Aida & Riana at 12:48 AM
Reactions: 
Salam AidilAdha,

Yeaaa lama betul tak menulis. akibat kesibukan yg melampau. bukan sibuk kerja pun. kerja biasa2 jek. sibuk dgn Adria ni ha. Alhamdulillah, order yg masuk sungguh memberangsangkan. Kena struggle lebih sikit. Ye la, kena wt keje umah, kena menjahit, kena g kerja. Ha, budget superwomen kan. Pnt, tp best. nasib baik la hubby paham kalau time manik kain sume berterabur atas lantai. nasib hubby tak demand nk mintak dilayan lebih2. nasib keje tak penat sgt.

Ni dh hujung2 tahun ni, kat opis biasa la, nak kena update KPI la kan. kena review balik ape yg dh dibuat ape yg belum. I think KPI is a good system to keep track on your performance. pastu, dah jadi isteri ni, rasanya kena da KPI jgk kot. I takde la strictly key-in wifey KPI i dalam pc ke ape. huhuh. Cuma few things yg i betul2 monitor. contohnye;


  1. masak dinner atleast 5 kali seminggu
  2. buat breakfast atleast 2 kali seminggu
  3. basuh baju 2 hari sekali
  4. takde baju pending untuk dilipat
  5. sapu rumah seminggu sekali  
Cenggitu la kononnya KPI isteri. takut terbabas pulak dh bz2 ni. Rasanya semua bnda tu takde la susah mana pun nak buat kan..rumah pun takde la besar mana pun nk kemas hari2. masak pun bukan sekuali besar and hubby demand yg merepek2. kalau masak makanan sndiri, feeling tu best sesangat. lbh2 lagi kalau tgk hubby makan bertambah2. selalunya mmg bertambah la. sedap kot isteri masak kan.hihih..tp sebelum sedap mcm ni, berapa kali kena marah sbb tak reti masak. Ye! kena marah ok. Suami cakap, masak tak sedap tak pe, tp jgn tak boleh makan.

Antara masakan i yg dia tak boleh makan, sambal kicap masam. pandai2 g bubuh limau dlm kicap, dia tak blh terima. telur dadar over masin. sbb guna garam kasar masa tu. masak daging tak buang urat. hamek ko, nak kunyah mcmana. hahaha..nasibbaik dh mintak maaf kt i. kalau tak, mmg i bungkus sume kuali periuk tu..hahaha




5 girls dh soksek2 together:

Aida the Pinky on October 30, 2012 at 1:15 AM said...

hehe..biasela tuh..
hubby pon selalu komen kurang masin la itula inilah,
tapi last2 die kate sedap.siap bagi berapa bintang lg..kdg2 majok jugak.

Cik Saila on October 30, 2012 at 1:26 AM said...

hehehe..comel je..sy lagi la xreti masak yg canggih2..huhuh..lg risau ni :(

Fainie on October 30, 2012 at 5:53 PM said...

aida: mcmanapun, masak sndiri tetap lg sedap kan..takpe, berkayuh perlahan2..nti msti expert jgk..huhu

Fainie on October 30, 2012 at 5:54 PM said...

saila: dont worry la..nti dh kawen, msti pndi punya..tp kena rajin test la..i dulu, 1 bnda pun tak reti masak..

izfanora on October 31, 2012 at 8:08 PM said...

mcm pnh follow blog cmnie b4 this.. tp, knp nama xsama plak ye.. ke u der 2 blog? huhu..

xsbr nk masak utk hubby.. skrg dok dgn mak, so, kemalasan bermaharajalela..

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates