Tuesday, November 2, 2010

Ada Apa dengan Chinta

Soksek2 by Aida & Riana at 1:46 AM
Reactions: 
I nk sharing the way we shimmering our love, cinta, syg and rindu..i don’t know about other couple, but for us, relation still ada up and down..kadang2 rasa rindu sgt..kadang2 nk kuar date pun malas..kdang2 rasa syg sgt, kadang2 rasa biasa2 jek..setakat ni, rasa bnci blum ada lg la n mintak la dijauhkan..


Easy way to Shimmering our love;

1. Share hobby..like us, hobby we all mmg mcm langit n bumi..sorg suka fishing n sorg suka shoping/reading..so everymonth we all akn g shoping skali n fishing skali bersama2..kita akn ada perasaan keterujaan klu kite wat bnda yg kite suka..so kite akn outsource kn feeling tu kat pasangan kite..n by this we learn about our partner..in the same time kite akn ada hobby baru..like me, yg tak prnh fishing..tp after few times follow Mr. Hunter g fishing, rasa syok jgk. Same as Mr. Hunter, everymonth akn Tanya, bile nk g shoping lg? and die pun start concern klu ada Jcard-Day and others

2. Surprise..bukan woman je suka surprise..guys pun suka jgk kn..wat yg simple2 jek..like example, tinggalkan note with alarm in his HP, write-on, Hari ni dah 6 bulan kita engage. Love u My Dear. Mesti die tersenyum and untung2 die blanja makan..klu baaanyaak duit lebeh, blh la beli hadiah slalu

3. Bercerita..bercerita lah ape2 jek..pasal family, kerja, cite kat tv, isu Negara, isu dunia and share opinion. So kite tak bosan..i suka sgt bile Mr. Hunter bercerita. Suka tgk muka die yg sgt la beriya tu..

4. Masak..org doulu2 pun kata, cara nk amik hati lelaki ialah melalui perutnye..masaklah ape yg die suka..FMIL ajar, klu nk makanan sedap, baca ‘Inna aq thoi na’ 3 kali..ok, petua diterima and I tmbh doa sikit, mudah2an kasih syg ni berkekalan..mmg la pnt, blik keje masak, then nk basuh periuk sume, tp bile diselam dalam2 hati mesti ada rasa bahagia dpt masakkn utk yg tersayang..lbh bhagia klu die cakap, best la syg msk td..tp lelaki slalunye tak mengekspresikan pujian..in the other word die akn ckp, syg, msk lg mcm hr tu..ataupun, syg, kuah kari td ada lg tak..jauh2 dlm lubuk ht die msti die ada ckp, sygnye tunang/wife ak kt ak..blik keje pnt2 memasal pulak..tak pun time2 duduk kt opis, msti die teringt, best jgk dpt mkn asam pds tunang/wife ak msk ni..ceh, pndi jek I meramalkan ape yg die pk..hahhaha

5. Go out from the rutine..as example, everynite sblm tido msti calling2..cuba 1 mlm, tak payah col, just sms jek..msti esoknye rasa lose n rindu sikit..nk rasa byk2, wat la 2,3,4, hari..or vice versa, slalunye nk tido, trus jek bantai tido..tp that nite call dulu, cite2 and then baru tido..

6. Yg ni weird sikit but we all buat..Gaduh..kadang2 bile relation tu slalu ok jek, kite rasa feeling tu graf die mcm mendatar jek..tak turun tak naik tak lengkung2..tp bile tergaduh sekejap, merajuk, then pujuk2, graft tu dr mendatar akn menurun sikit (merajuk), pastu naik tp bersudut kecil (process memujuk), medatar sekejap (process nego), pastu shoot up (dh ok blik lah tu)..so ada la up and down nye..lepas gduh tu msti rasa rindu, rasa masih syg dan disayangi..

Graf Chinta

Kite nk sntiasa hidup bahagia n disayangi oleh die. But as a human, Allah give us heart and feeling. Manipulate it and for sure we can feel the happiness..

0 girls dh soksek2 together:

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates