Thursday, November 18, 2010

Theme in my mind – For Khatam Quran

Soksek2 by Aida & Riana at 7:27 PM
Reactions: 
Holaaa..kejap nye dh hari jumaat balik..masa berlalu begitu pntas smpi terkadang tu kita tak smpat nk mengejar dan kadang2 kita hanya static di tempat yg sama..alangkan bagus nya kalau kita jua mampu bergerak sepantas masa untuk melaksanakan segala yg dirancang..muhasabah diri untuk menjadikan diri lbh baik dr hari semalam yg jauh kita tinggalkan..
Kembali kepada topic asal..i mmg dh set in my mind, utk mjls khatam quran, I nk guna theme Arabic..arab nye ko..hahahha..dress in my is Chiffon Kaftan..hadoi, skang ni byk sgt kaftan yg cntik2..ditambah dgn beading lg la mewah2 belaka..color pun I wanna use hot2 color..which one is gorges? Burnt Orange? Vampire Red? Itu akn di decide kemudian..make-up juga harus Arabic..

Admire these dress so musch..by Rizman Ruzaini
Ha, Glamor kan

DCT, pinjam baju ni boley?


But for sure its very expensive. Not affordable. So as the solution, I will buy this plain super gorjes kaftan in Jakarta during my Jan visit, then send for the beading process..rasanya total damage, lbh kurang RM200 je kot for this dress. Kire ok la, nti blh pki lg kan..

Ibu suruh khatam quran kat pelamin yg sama jek nti..tp I’m thinking to DIY 1 simple dais. Pelamin sanding wat kat luar rumah..so pelamin khatam quran I plan to have it in the living room. As my house is high top, so I plan to buat langsir from satin dr atas smpi bawah (ada kot 7m) using satin, and have 3 colors. Combination of turquoise, orange and red..pastu kat bawah nye ada lantern and some flower of cos..ok2 brangan dulu, nti tell my abah, suh die wat kan..lampu spotlite and liplap2 harus ada supaya nmpk meriah..

Ok skang start g start practice ngaji..kang kena kutuk dgn makcik2 marhaban tu lak..make-up jek lebih, tajwid hampeh..hahhaahha

0 girls dh soksek2 together:

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates