Thursday, November 11, 2010

On Baju Tunang

Soksek2 by Aida & Riana at 1:29 AM
Reactions: 
Errrkkk…Alhamdulillah..kenyang..baru lps membaham sandwich, popia and air soya..tgh sejuk yg amatla skang ni..otak frozen jap, takleh wat keje..klu siapkan keje hr ni, esok takde keje lak..so kite ber-blog sat ea..

Crazily said, I bought 4 lace masa nk engage. My initial theme is brown+pink..so I bought brown lace at Nilai 3. Price, RM170..kire standard price la kat Malaysia ni..and boleh dikira murah la utk lace yg design nye quite cantek..compare dgn certain2 kedai baju tu, corak gilek la retro, tp jual harga tak hengat2 jgk..ok, sgt la puas ht dh dpt baju masa tu..

Then, after a few month, my bos send me to Jakarta. Sunday to Tuesday. Not intend to shopping at that time. Takde ape sgt nk beli pun kan..On Monday g la meeting, cite2, mkn2, pastu my Indonesian colleague Said, ‘Esok hari libur (public holiday) ibu Aida, mau ke mana?’ What? Bukan ke patutnye meeting 2 hari? Tp takkan I nk meragut hari libur diorg kan..so its ok la, tomorrow need to assign new activities..masa on the way blik ke hotel that evening, nmpk byk sgt signboard tanah abang..hmmm mcm dekat jek..Then my bos mcm phm2 jek ape yg I tgh pk, die kata, g la jalan2 kat Tanah Abang, blh soping2..I snym2 jek, segan nk tnjuk excited..mmg plan nk g sana, tp plan nye masa nk dekat2 kawen nti..

Mlm tu duk pk2. flight kul 6ptg, pg nk wat pe jek? Maka col la pak supir..pak, esok sy mau soping di tanah abang, boleh? Pak supir on jek..huhuhuuh I loike..traffic mmg super delicious jem..tak payah cite la..dr jauh mmg dh boleh nmpk tanah abang complex tu..10 tingkat kot or maybe more..smpi2 jek, trus g Basement1, coz prnh terbaca kat blog Cik Belle pasal ni. First round, pusing2 jek dulu sambil mark kedai yg best..wooooo naik giler sekejap tgk lace2 tu sume..and color yg menarik perhatian masa tu adalah PINK..

First lace yg I beli, 2m lace & 2m satin, RM55..murahnye..suker nye..lace nye pun tak la simple sgt, tp bukan la French Lace kan.. then smbung jalan lg, serius byk yg murah2 and cantek2..Lace Off-White with full beads pun baru RM80/m..ni blum mntk kurang..blh mntk kurang smpi half price ok kat sana..klu owner kedai tak bagi, jalan jek..sbb mmg byk choice..pastu masa jalan2 nmpk lg yg cntik and dgn tak sebgaja nye, terbeli lg 2 pasang, soft pink 1 (2m lace + 2m satin), hitam 1 (2m lace)..tak smpi RM60 pun kot masa tu..puas hati..nti nk kawen, return sini lagi ya pak supir..Pak Ali Rahmat namanye..

Pastu trus g airport..smpi airport dok pk, nk wat pe byk2 kain ni? Nak pki mana 1? Lepas di vote oleh my BFF and my family, lastly I pilih yg ini utk dijadikan baju..
kalau gantung nmpk besar (tak nk ngaku gemukla tu)

Mmg berbaloi beli kat sana..tp tu disebabkan flight + hotel + supir + makan minum sume company yg tgung..terlanjir lah katakana..kalau saja2 nk g sana beli, baik pk 210 kali, melainkan brg yg nk dibeli tu terlalu lah byk..

Ok dah 5.30, masa utk balik

0 girls dh soksek2 together:

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates