Monday, March 21, 2011

DJ of the day

Soksek2 by Aida & Riana at 7:13 PM
Reactions: 
Wooo belum cari DJ lg..Migrain sekejap..

There is 2 type of DJ

1. DJ statik - DJ ni hanya akan duduk di bawah khemah DJ, memutar2kan lagu yg menarik and kadang2 tak tau ape yg terjadi di luar, di dalam, and pendek kata disekeliling. Mengharapkan org memberitahu, "eh pengantin dh smpi, slow kan lagu", "DJ, diorg tgh baca doa kat dalam tu, slow kan lagu", "Ish DJ ni, org tgh kompang die bantai bukak lagu jgk", dan sebagai nye la..Diorg statik di tempat diorg kerana, mic die ada wire..so sgt limited nk bergerak..

2. DJ mobile - I nak DJ mcm ni, mempunyai wireless mic, so die boleh berjalan2 g tgk keadaan kat luar, boleh tgu pengantin sampai, boleh tgk pengantin buat ape kat pelamin and sebagainye..DJ bukan setakat memainkan lagu, tp diorg pun kena jadi penyampai info..info parking - "Tuan2, anda masih boleh parking kereta di bahagian depan padang, diharap jgn halang laluan kereta lain", info buffet table - "Para tetamu, kat meja sblh sana nmpknye masih kosong. Boleh ambil makanan di sana", Info ketibaan pengantin - "Ha, kereta pengantin dh kelihatan, team kompang boleh get ready"..This ia a DJ. Must alert dgn surrounding..bukan duduk jek kat meja DJ tu jaga set2 die yg canggih tu..


Soksek2: Walk-in interview; Who want to be my DJ?



2 girls dh soksek2 together:

LisaLisut on March 21, 2011 at 9:53 PM said...

haha i sll tgk cmni jugak.aduh tiap kali baca post u semua jadi neves..mcm2 bermain dlm kepala.i tatau la dj i nnt statik atau bergerak.i kene bgtau awl2 ni.huhu mslhnye i tak pandai sgt nk gve order.tkt kata cerewet.haha

fainie_riz on March 21, 2011 at 11:45 PM said...

Lisa: i ni, DJ pun takde lg lisa..tu la, kang suruh itu ini, kata pengantin demand lak..tp kena surh jgk, sbb dh bayar kan..caiyok2 byk lg yg kena dpikirkan rupenye..huhuhu

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates