Monday, March 21, 2011

Kesilapan yg Pengantin sering lakukan #3

Soksek2 by Aida & Riana at 2:04 AM
Reactions: 
Episod 3..

Kepala Majlis

Dah mcm drama bersiri lak..Ok, this thing pengantin selalu terlepas pandang..Sbb ramai B2B skang ni jadi wedding planner sendiri..tp masa hari u all sanding, could u be the event manager? BIG NO NO NO for this..so jgn lupe assign 1 kepala utk mengepalai majlis anda..masa hari tu anda adalah raja and just smile and enjoy the day..tak payah nak sibuk2 pk kan bunga telur takde sapa nak bg..lepas ni sape nk naik pelamin amik gmbr..kluarga pengantin lelaki nk duduk sebelah mana..

And please make sure this 'kepala' very understand your event flow. If possible, please dont appoint your mom, dad, sister or brother or even ur bridesmaid..appoint la ur aunt yg pling meletops ke, jiran yg pling havoc ke, kawan yg pling dominan ke..this person must be hyperactive..(",)

Last weekend i attend my bestfren wedding..and she appoint very good 'kepala' ok..Aunty ni mmg faham flow majlis, kenal sume org2 penting for the majlis including pengantin punya bridesmaid, pengantin punye cameraman, pengantin punye ipar punya tunang..sume die kenal..Die tau bile die kena ke depan, bile die kena ke tepi sikit..die tak overshadow tuan rumah, bridemaids, and even anybody..she just nice at her place..mmg 2 thumbs up la kat aunty ni..at that time br i terfikir my 'kepala' for my majlis soon. oh no i terlepas pandang for this..

Then the next day, i attend sebelah lelaki punya majlis pulak..masa mula2 smpai, ada sorg aunty tu, sambut we all dgn air mawar and bunga rampai sume..then we all pun assume la aunty ni 'kepala' utk sebelah sini lak..lepas 2 semua family member duduk depan pelamin, pengantin pun dah amik tempat, pengapit pun dah mengipas and setting pasition semua..then, no body instruct us nak buat ape lepas tu..almost 10 min kot we all duduk menatap pengantin and pengantin menatap we all..their family member takde suruh we all buat ape2..then the OP tanya bridesmaid, nak buat ape ni? both are blur..nk merenjis tak dijemput lak..nak bergambar pun tak dijemput..takut kang pandai2 jek buat, padahal tuan rumah tak suruh..kot la diorg ada flow diorg sendiri kan..last2 we all dgn sendirinye bergambar dgn pengantin..lepas tu br diorg jemput makan..masa pengantin nak bgun makan (masa tu fmily pengantin pompuan sume dh bgun), then nenek pengantin lelaki naik atas pelamin and amik bunga rampai air mawar sume tu utk merenjis..die kata, ni doa dr nenek..ha tgk, dh terlepas pndang...alat merenjis sume dh cantik kat depan pelamin, tp tak de yg merenjis..

Bile smpai waktu majlis, kita mmg tak boleh handle everything. Outsource kan sikit the tasks..let people know what we want for the event..so diorg aware..we are good wedding planner for ourself but we cant manage everything especially on the big day..

Soksek2: Sgt enjoy on my Bestfren wedding and learn a lot of things..Minus 1




3 girls dh soksek2 together:

LisaLisut on March 21, 2011 at 2:28 AM said...

aaaaaaaa scary la part2 flow majlis ni..i tatau nk harapkan siapa.sobsob

K.I.N.A on March 21, 2011 at 3:54 AM said...

sama la..huhu..da la anak sulung..xd pengalaman lagi..;(

fainie_riz on March 21, 2011 at 5:37 PM said...

Lisa n Kina: dr smlm kepala ni asik dok pk calon2 yg sesuai jek..nk buat walk-in interview la..huhuu

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates