Wednesday, January 25, 2012

We talked about baby, everyday

Soksek2 by Aida & Riana at 5:28 PM
Reactions: 
Sebab kata2 tu kan doa..kami sgt2 berdoa utk dapat baby cepat2..Hmm kadang2 tak paham kenapa la ada manusia yg tergamak buang baby..kejam tau tak!! I don't know what sindrom i have right now..i suka survey barang baby, read about EBM, about pregnancy..tp i tak preggy pun lg..hopefully melekat la nti..huhuuhu


Doa nabi Zakaria bagi memperoleh zuriat dan menghadapi kehidupan dalam kesabaran.

وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَىٰ رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ

Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Zakaria, ketika dia merayu kepada Tuhannya dengan berkata: Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi. (surah al-anbiya, ayat 89)

هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ ۖ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً ۖ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ

Ketika itu Nabi Zakaria berdoa kepada Tuhannya, katanya: Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan. (surah ali-imran, ayat 38)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan) dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan) dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertakwalah kamu kepada Allah supaya kamu berjaya (mencapai kemenangan) (surah ali-imran, ayat 200)



Pagi td sblm g keje, sempat la surf2 sekejap..then i found this website. It will be in my favorite list (",)
http://drzubaidi.com/blog/

7 girls dh soksek2 together:

e k i n ♥ y u s r i on January 25, 2012 at 5:41 PM said...

insyaallah
nnti adelah rezeki tue

choclairissa @ intan marliana on January 25, 2012 at 6:11 PM said...

insyaAllah..saye tau perasaan awak..

fainie_riz on January 25, 2012 at 6:18 PM said...

Ekin: yes, must +ve (",)

fainie_riz on January 25, 2012 at 6:19 PM said...

Intan: Hows ur visit? perasaan para isteri ni selalunya same..very typical..huhuhu

veesakura on January 25, 2012 at 9:33 PM said...

insyaAllah, akan ada rezeki nanti. i doakan u. aminnn

choclairissa @ intan marliana on January 26, 2012 at 5:23 PM said...

hi faini..xsempat buat entry lg psl visit tu..tp mostly ok la..dr ckp just belum smp rezeki lg tu..nnt i buat k..panjang n kene pk betul2 dulu..structure kan sket entry biar senang difahami :)

miszatie on February 10, 2012 at 6:44 AM said...

seronoknyeww tal about baby..x sbr plak rse!!..:D

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates