Thursday, March 15, 2012

Dah boleh ambil kunci rumah

Soksek2 by Aida & Riana at 6:02 PM
Reactions: 
Yeay semalam developer dh call, dh boleh amik kunci rumah, after 28days delay from the due date. Maka kena lah bayar penalty RM1008. Tak nak kitorg bayar. So we all send appeal letter to the developer. Kitorg boleh tgu 28 hari. Kalau setakat nak tgu lg 2-3 hari utk appeal, takde hal la.. RM1008 tu blh jgk beli bar counter kan..

Balik dari discuss dgn developer, g la tgk rumah kitorg tu. hari tu masa kitorg beli, jiran sebelah takde lg. Ni dh ada and dh siap renovate dh rumah diorg. Lepas masuk elektrik and air, boleh la start doing some renovation. Isu cat rumah jadi perbalahan. Wait and see yeay..

Utk org PG, Kipmart lama tu akn dibuka jadik KipHomeMart. Best nye. Just on time. boleh la soping2 barang rumah kat situ, kalau murah la..kalau tak mmg i g kedai auntie kat Masai tu jek la. Murah giles.

Beli rumah ni mmg menguji kesabaran. Masa lg 3 minggu nk due date, i call the lawyer almost everyday. Smpai diorg dh knl and dh malas nk layan i..I apa kira, i nk jgk kunci rumah tu secepat mungkin.

5 girls dh soksek2 together:

cha on March 15, 2012 at 7:31 PM said...

Bestnya dh ada rumah sndiri :)

Fainie on March 15, 2012 at 7:41 PM said...

Alhamdulillah..mmg seronok..hubby smpi berkali2 sebut, "syg, kita dh ada umah sndiri"..excited sgt

sha on March 16, 2012 at 9:03 PM said...

i pun x sabar tunggu home mart tu bukak. nak beli sofa baru nih. hopefully brg dia berkualiti la. huhu

miszatie on March 17, 2012 at 10:45 AM said...

alhamdulillah cpt rezeki awak dpt rumah..:)
slesa sket kan rumah sdr..:)

follow n link u..:)

aNis LeMoN aBu on March 17, 2012 at 7:01 PM said...

Fainie, kenapa kena byr, ek? Bukan salah you pun kan masuk lmbt?

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates