Thursday, April 5, 2012

Wayar meter kena curi la pulak

Soksek2 by Aida & Riana at 1:20 AM
Reactions: 
Last week SAJ dh masukkan air..dok kira2 dgn hubby, early this week dh boleh start renovate rumah la kan. Last wednesday developer call, bgtau dh boleh g bayar TNB. Mmg excited la, i trus g bayar time2 tu jgk..Pastu last Friday TNB call kata tak boleh nk pasang meter letrik sbb board letrik tu takde..i pun g la call developer bgtau kt diorg..pastu developer kata, mmg la kak, contractor kita blum pasang boardnye lg, baru nak pasang hr ni..La, hr tu ko beriya suh ak g bayar TNB, ingtkan dah setle la keje contractor dia..sabar jek la..

So hr Isnin i call TNB bgtau board dh pasang..TNB pun datang and dia call bgtau wayar meter pndk sgt..tak boleh nak pasang meter board..dah pulak..I pun call lg dev bgtau wayar meter tu pndk..dia cakap, ha kena curik la tu kak..kalau dh kena curik kita tak ganti dh..nak suruh contractor dtg pasangkan balik, kitorg kena invoice kat akak la..i bingung sungguh time tu..trus bgtau hubby..hubby g tgk;



Mmg pndk and hubby kata tu bukan kesan kena curi..kalau org nak curi, takkan potong cantik2 mcm tu..dia dh dok pk yg contractor saje dok mainkan kitorg..dia trus call bos developer tu..nasib baik feedback positive..tak la mcm pekerja dia tu, dh la cakap acuh tak acuh, pastu nak marah2 i..bos dia trus panggil contractor datang betulkan balik and call kan TNB suruh pasang meter..so td i g tgk, yeaaa dh ada meter. Kan senang cite..ni nk dok bertelagah dh 3 hari..tak pasal2 delay renovation process kitorg

Td tiles baru smpai..Next week dh boleh la start renovate..tak sabar nk duk umah baru..and alhamdulillah, hubby dapat bonus..skang bile hubby suh buat ape2 jek, mintak upah..smlm dh dapat upah bar counter..hahaha..mintak taknak kalah punya..

0 girls dh soksek2 together:

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates