Sunday, August 12, 2012

Perbelanjaan Raya

Soksek2 by Aida & Riana at 9:52 PM
Reactions: 
Intro: Tangan ni gatal nak shopping online lg. Baru jek "add to cart" pastu tetiba tersedar drpd kenikmatan berbelanja tanpa keluarkan duit tp bila cek kt maybank2u, duit berkurang. Kenapalah mudah sgt utk bersoping. Ish teknologi ni..Salahkan teknologi lah pulak. hahaha

Salam dear,

Lagi 5 hari je nak raya. So semalam we all balik umah parent hubby, umah my in-law la kan. Sabtu tu kitorg jek yg ada. Then pg ahad tu we all buat urgent calling, suruh semua balik. Baru la happening sikit kan. So pg2 Ahad tu, MIL, Hubby and I outing kat Kota Tinggi. Jem mmg tak payah nak kata la. Nak cari parking mmg susah la. Tp redah jgk sbb baju raya pertama takde lg. Ha, hamik ko mcm budak kecik, nak ada baju raya pertama, kedua, ketiga smpi keseminggu. Huhuhuu

Mmg heaven soping kat Kota ni, sbb baju murah and byk choice. MIL ni mmg dealer kain baju kat area rumah dia. So ramai la owner kedai yg dia knl. So, dapatla i beli dgn harga yg murah gile2. Baju yg i berkenan tu harga RM250. Then i call my Mak suruh ayat akak kedai tu. Lastly dapat RM160. waaa sungguh excited la I. Yg lg excitednye, MIL yg belanja..Hoyeahhhh I like sgt2. Gelak besar guling2. Tp tudung I tak beli kt Kota pun. I beli kt Pesona Anggun depan Kipmart sbb kt sini lg byk design yg cun2 and unik sikit.

Dh hujung2 puasa ni, mesti la dh finalize expenses utk raya kan. 1st time as husband and wife dan diakui perbelanjaan meningkat tahap tak hengat. Dulu masa bujang, mana ada pk pasal kuih raya sume, pasal umah, pasal nk sedondon dgn suami kan. Mujur ada bonus. Kalau tak merangkak jgk la nak beraya ni. Dan Alhamdulillah biz cakar ayam kitorg ada untung.

Duit raya nk kena sediakan double, minyak tol pun double. Ni tahap besederhana ni. Takde la dok sakan g angsana borong kuih pun. Siap gigih buat cookies sndiri lg tau. Barang rumah pun takde yg bertambah, sbb baru pindah pun kan. Hr tu dok merengek jgk kt hubby nk carpet baru and tv cabinet. Pastu dh kena sekolah potpet2 terus terbantut niat I. Ok, bertahan lah dulu ye wahai hati.




1 girls dh soksek2 together:

aTy _faRed~ on August 12, 2012 at 10:14 PM said...

betul..biler dah kawen..dah beranak..dah bekeluarge besar ni..[ngan kuarge sendiri ngan mertu lagi] meamng perbelanjaan meningkat melampau..!! siyes...walaupon cube sesederhana mungkin...haaa..nak balik kampung jauh duit minyak..tol lagi...nak berjalan beraye umah sedare mare..semua kene pikir dah tu sekarang..

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates