Tuesday, August 7, 2012

Sakit di bahagian bawah perut

Soksek2 by Aida & Riana at 9:03 PM
Reactions: 
Hi Dear,

Hows Ramadhan? Cepatkan berlalu. Next week dh nak raya. Hari ni dh tepu tak tau nk masak ape. Kuih-muih mmg beli jek la..tak terdaya nak buat sendiri. kadang2 teringin jgk nk masak mee hailam ke, laksa ke, time buka..tp hubby i tu kang dok mencarik nasi pulak. Baik la masak nasi n lauk-pauk jek

Since last 2 weeks bahagian bawah perut i asyik sakit jek..mcm sengal2, cucuk2 gitu. Nk g jumpa doc, dari sehari ke sehari asyik pending jek. Pastu dok pk kan, panel klinik yg I slalu g tu mmg ramai jek memanjang. Sebelum g tadi pun call, tanya ramai ke tak, nurse nye dgn tak berdaya ckp ramai sangat2. Then cari panel klinik lain. First time g Rozikin Kmpung Pasir Putih. Dr. Shahrul Shaharuddin and he is very nice dan yg penting tak menakutkan. Our inPlant doc menakutkan hokey. Rasa mcm nak suruh company hire doc lain jek..hahaha

Then I bgtau doc, bawah perut I sakit since last few weeks. Doc tanya preggy ke tak. I jawab la tak tau sbb period I mmg tak regular. Doc kata slalunya sakit kt bawah ni, samaada kencing kotor, which is very synonym dgn wanita berusia lingkungan 20-50 tahun. Nama scientific nya Urinary tract infection dan ia adalah jangitan kuman yang melibatkan pundi kencing, ginjal, salur kencing ureter dan urethra. Untuk pembacaan lanjut dan sgt dirokomenkan terutamanya untuk ibu mengandung, sila refer page Dr. Zubaidi: Bahaya Kencing Kotor bagi Ibu Mengandung

Then doc suruh i kencing and dia buat UPT skali. Masa doc panggil nk explain tu, dupdap2 jgk. Mana la tau rezeki Ramadhan ke. Pastu doc tu pulak dok sengih2 semacam jek.Skali tak pregnant la. Just kencing kotor sikit jek. Then Doc bg antibiotik and doc kata, this is simple thing. Dont worry. Yeah, I'm not worry now, just wonder why I still didn't get pregnant. Ya Allah, kurniakan la kami zuriat kerana kami telah bersedia, namun hanya Engkau yang tahu di saat mana kami telah BETUL-BETUL bersedia.

4 girls dh soksek2 together:

Riana on August 7, 2012 at 10:02 PM said...

InsyaAllah beb semuanya akan dipermudahkan.Yg penting u ikhtiar k..i sentiasa doakan u..nasib kencing kotor..risau jek..

Cik Saila on August 7, 2012 at 11:34 PM said...

tak lama lagi,insyaallah.. nasib baik awk takde apa2..jgn fikir bkn2 eh..

Syima Syaz on August 8, 2012 at 3:12 AM said...

sabar ek dear..insyaallah 1 hari Allah akan bagi u rezeki yang 1 ni...Dia tau yg terbaik untuk hambaNya

Anonymous said...

Sy pon

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates