Tuesday, March 27, 2012

Nippon Paint Momento for featured wall

Soksek2 by Aida & Riana at 12:56 AM
Reactions: 
6 girls dh soksek2 together Links to this post
Rustic yet Chic. Grand yet charming. Stylish yet spectacular. Nippon momenta paint was created with you in mind



I just found this type of paint that I think suitable to color your featured wall. Offer price from GROUPON is RM98 including;


  • 1x 1L of Nippon Momento™ Primer (RM30 value)
  • 1x 1L of Nippon Momento™ Top Coat (RM105 value)
  • 1x Toolkit – spatula, stirrer and brush from Italy (RM40 value


Market price, i'm not so sure. Tp sgt cantik la cat ni.

Kindly visit: Nippon Paint Website for the demo and more color.

Friday, March 23, 2012

New Veil ready for RENT

Soksek2 by Aida & Riana at 1:26 AM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post
Dear All B2B,

Searching for Wedding Veil? Adria Cottage just release her new collection. Veil untuk disewa

Details;

Color: Gold/Bronze tone
Can be suit with: Coral, Gold, Orange, peach, burnt orange, copper, latte, mauve
Material: Net with patch lace
Design: Pearls & 3D flower
Length: Fingertip (paras punggung)

The details: Pearls & 3D flower

The Details

Bahagian atas kepala

Overall view

Interested? Email me for the price at fainie_riz@yahoo.com

Thursday, March 22, 2012

Lace untuk baju dan veil

Soksek2 by Aida & Riana at 7:42 PM
Reactions: 
5 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam dear,

Nak share sikit mengenai pembelian kain untuk buat baju nikah and veil. Selalunya time beli kain untuk buat baju nikah, kita akan fokus utk buat baju tu jek. Why not we consider skali lace/material utk buat veil. B2b skarang slalunye suka having signature veil khas utk diri sendiri je kan. Exclusive gitu. Bak kata hubby, dh macam omputih

Ok like this, kalau u all beli material lace, cari lace yg ada border2 menarik tak pun bunga2 lace yg menarik. Nanti lebihan utk buat baju tu, blh buat patch lace kat veil. Masa tempah baju, pesan kat tailor, simpan saki-baki kain tu. Nak buat veil we only need very little piece of the lace. Kalau takde lebihan tu, tailor veil kena cari lace baru utk u all, that's why harga veil jd mahal. Then masa beli kain, either kat Jakel, Gulatis, Euromoda, kedai kain May or yg seangkatan dgnnya, mintak SA tu lebihkan sikit potongan tu. Contohnya kalau u all beli 2 meter lace, bisik2 la kt diorg suruh beli potong 2.15m. Atleast dapat jgk lebihan bunga lace tu..Skill Mak Jemah diperlukan di sini..Huuhuhu

Next, kalau u all beli kain chiffon, utk buat kain flowwy2 gitukan, jangan lupa beli extra 1 meter utk buat veil. baru matching baju and veil. Beli sekali harung, kan lg senang & jimat. Tak la, dh beli kain buat baju bagai, pastu nak buat veil, kena cari lg sekali kain lain. Kadang2 susah nk jumpa yg matching and material dh lain.

Utk rujukan;

Veil labuh punggung = 1 m kain net/chiffon/tulle
Veil labuh pinggang = 3/4 m kain net/chiffon/tulle
Veil pendek = 1/2 m kain net/chiffon/tulle

Kalau u all dh siap2 beli material utk veil skali, tempahan veil akn menjadi lebih murah. Logiknye, Jakel tak jual kain 1/2 meter. So kalau u all tak provide material kat tailor veil, diorg kena beli 1m net/chiffon/tulle and it's include in the cost. Plus duit minyak nak g Jakel (",)

Special Note:

B2B yg berminat nk tempah dgn i, please email me at fainie_riz@yahoo.com. Harga tempahan bermula dr RM30 (material anda)  Selepas mengaplikasikan tips2 diatas

Current project;
Yellow Chiffon veil for Nabila. Struggling for beading

Tuesday, March 20, 2012

Finally dh dapat kunci rumah

Soksek2 by Aida & Riana at 9:28 PM
Reactions: 
7 girls dh soksek2 together Links to this post
One word!! LEGA..

Ni tgh nak masukkan api air, esok g tempah grill and bawak tukang tgk rumah. Renovation list

Knp masuk kaki kiri? Excited sgt la tuh

  1. Pasang mozek
  2. Kitchen cabinet
  3. Expand master bedroom
  4. Extend dapur
  5. Courtyard? Still thinking about it.

Living room yg straight nmpk kitchen. Left side ada small area utk courtyard


Monday, March 19, 2012

Tergamak seorang ibu nak jual anak

Soksek2 by Aida & Riana at 2:09 AM
Reactions: 
9 girls dh soksek2 together Links to this post
The post
The comments

I just captured this from FB. Ya Allah, manusia zaman sekarang. Speechless ok!

Dh alang2 dia post kt wall FB dia, meh i tolong promotekan skali kt blog ni. Harus kena kecam mak mcm ni. Kalau ye pun ada masalah, ape lah salah ank kecik tu..smpi nak dijual, nak dibuang dlm tong sampah. Idiot!!






Mommy and Baby Expo

Soksek2 by Aida & Riana at 12:51 AM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Dear Mommies,

This weekend ada baby expo at Danga City Mall, 23 - 25 Mac 2012. Ish rasa nk g jek. Confirm husband kata i buang tebiat kalau i g expo ni. Pray hard for this..

Thursday, March 15, 2012

Dah boleh ambil kunci rumah

Soksek2 by Aida & Riana at 6:02 PM
Reactions: 
5 girls dh soksek2 together Links to this post
Yeay semalam developer dh call, dh boleh amik kunci rumah, after 28days delay from the due date. Maka kena lah bayar penalty RM1008. Tak nak kitorg bayar. So we all send appeal letter to the developer. Kitorg boleh tgu 28 hari. Kalau setakat nak tgu lg 2-3 hari utk appeal, takde hal la.. RM1008 tu blh jgk beli bar counter kan..

Balik dari discuss dgn developer, g la tgk rumah kitorg tu. hari tu masa kitorg beli, jiran sebelah takde lg. Ni dh ada and dh siap renovate dh rumah diorg. Lepas masuk elektrik and air, boleh la start doing some renovation. Isu cat rumah jadi perbalahan. Wait and see yeay..

Utk org PG, Kipmart lama tu akn dibuka jadik KipHomeMart. Best nye. Just on time. boleh la soping2 barang rumah kat situ, kalau murah la..kalau tak mmg i g kedai auntie kat Masai tu jek la. Murah giles.

Beli rumah ni mmg menguji kesabaran. Masa lg 3 minggu nk due date, i call the lawyer almost everyday. Smpai diorg dh knl and dh malas nk layan i..I apa kira, i nk jgk kunci rumah tu secepat mungkin.

Wednesday, March 14, 2012

Can we be a good mommy?

Soksek2 by Aida & Riana at 6:44 PM
Reactions: 
7 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam Peeps,

I think everybody knows about kematian adik Dirang. Dibunuh dan dibakar. I mcm tak paham, mcmana manusia tergamak menyakiti manusia lain. Mmg binatang!!

Tp disebalik pembunuhan tu, kalau dikaji2 balik, root cause of the event is her mom. Knp seorg emak sanggup suruh anak yg baru berumur 5 tahun pergi kedai sorg2? Padahal bnda ni dh pernah jd kan bbrapa thun lepas..kat gelang patah kalau tak silap i..knp emak2 ni tak aware dgn bnda2 ni? This is about your loves..kalau anak kecik tu boleh berjalan g kedai, msti ko pun boleh jalan g kedai tu jgk kan..Jgn bagi alasan..

Bile keluar berjalan, i suka observe mommy2 punya kerenah. Can u imagine, bawak anak yg baru lepas pantang, yg halus lg tu, g Uptown pukul 12 tgh malam..what the tut! tak boleh ke tgu budak tu umur setahun tak pun tgu la smpi 3 4 tahun..bukan beli ape pun kat uptown tu..berjalan jek..esok ank tu dh besar, dok merambu smpi 3 4 pagi, tak payah bising2 la ea

Last 2 days i follow my hubby g mancing udang kt kolam..i sgt2 terkejut tgk sorg mak ni, bwk ank dia, yg i think baru 3 bulan kot, g fishing skali..bukan sekejap, almost 3 hours kot..smbil dukung ank, smbil pgg joran..dh pnt, ltk ank dlm stroller then dia smbung mancing..hello, kids need rest la..dgn tak bagi susu, tak tau ank tu kepanasan ke ape ke..Mmg la ank korg, tp please la, be more sensitive. Baby tak boleh nk cakap dia tak comfortable ke ape ke..but don't do that to them la..

Bile i nmpk bnda2 mcm ni, i slalu cakap dgn hubby, "nti tolong ingtkan saya supaya tak buat mcmni kat ank kita tau"..


Anak tu anugerah Allah paling mahal. Bukan senang nk dapat ank and nak besarkan anak..Hopefully i can be a good mom and didn't repeat the same mistake.

Monday, March 12, 2012

Contestant of One Dream Veil Contest

Soksek2 by Aida & Riana at 6:44 PM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Dear all,

Herewith the latest list of One Dream Veil Contestant. Thanks for the support dear. Yg belum join, penyertaan masih dibuka. Tarikh tutup 31 March 2012. Most of the veil and the mord mmg awesome. I know it will be difficult to choose only 1 winner. Better u guys pray supaya Adria Cottage bermurah hati nak tambah hadiah. (",)

Congratulations to all contestant. All of you had done a goob job!


  1. http://iedaurora.blogspot.com/2012/03/one-dream-veil-contest.html
  2. http://einzmiszmessyartwork.blogspot.com/2012/03/one-dream-veil-contest.html
  3. http://pikapikah.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  4. http://menahumairaa.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest-by-pn-fainie.html
  5. http://aidathepinky.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  6. http://kerjakawensaya.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  7. http://contengcontengkahwin.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  8. http://closetcleopatra.blogspot.com/2012/03/adria-cottage-one-dream-veil-contest.html
  9. http://perjalananutaraselatan.blogspot.com/2012/03/one-dream-veil-contest.html
  10. http://threemonthstoprepare.blogspot.com/2012/03/one-dream-veil-contest.html
  11. http://nisadawi.blogspot.com/2012/03/one-dream-veil-contest.html
  12. http://methebridetobe.blogspot.com/2012/03/one-dream-veil-contest.html
  13. http://geediaries.blogspot.com/2012/03/one-dream-veil-contest.html
  14. http://rimbunankasihilahi.blogspot.com/2012/03/one-dream-veil-contest.html
  15. http://shah0nadia.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  16. http://sayanakkahwindah.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest-thanks-puan.html
  17. http://lildrwalimah.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  18. http://aidathepinky.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  19. http://shafikafieka.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  20. http://raihalism.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  21. http://rinastories.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html 
  22. http://theotheraz.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  23. http://iman-hasanah.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest-by-pn-fainie.html 
  24. http://bellanoticeboard2.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  25. http://faraylicious.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html 
  26. http://hitched-shayra.blogspot.com/2012/02/one-dream-veil-contest.html
  27. http://sayaangkasawati.blogspot.com/2012/02/220212-one-dream-veil-contest.html
  28. http://misiduapuluhdisember2012.blogspot.com/2012/02/contest-one-dream-veil.html
  29. http://fadhilahsyuhada.blogspot.com/2012/02/one-veil-dream-contest.html
  30. Hanie rfve
  31. Ayu Sogie
  32. Sharifah Suleiman
  33. La Dolce Liz
Note: Sila abaikan blog link yg ter-highlight biru tu. I tak tau nk edit mcmana. 

Sunday, March 11, 2012

Hantaran Decoration - Illya Shahar

Soksek2 by Aida & Riana at 5:54 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Last few months project..Baru nak update hari ni..This hantarans belongs to Gorjes bride Illya Shahar..Senang sgt kerja dgn Illya ni..Request dia 1 jek, nak hydrangea..I love hydrangea too.

Perfume set - Theme Pinky Greenish

Full set

Interested?

For artificial hantarans
7 dulang - RM245
9 dulang - RM300
11 dulang - RM350
ni termasuk sewa bantal hantaran tu, aksesories, and tray




For Fresh Flower - RM55 / tray + FREE Fresh Flower handbouquet




Drop your email at fainie_riz@yahoo.com to place tour order.


Thursday, March 8, 2012

AdRia Baking Kitchen..Lets switch ON oven!..

Soksek2 by Aida & Riana at 5:21 PM
Reactions: 
0 girls dh soksek2 together Links to this post
Hi Dear,

My Partner Riana had on his Oven. Let,s Visit Adria Cottage for special offer


 Cupcakes

 

 




Fruit Tart



Cheese Tart



Wednesday, March 7, 2012

Veil project again

Soksek2 by Aida & Riana at 5:10 PM
Reactions: 
2 girls dh soksek2 together Links to this post
Baru siap 5% of beading

Maaf pengcahayaan kurang memberangsangkan..

Veil ni dibuka utk sewaan, color bronze tone. Boleh match dgn baju color peach, coral, gold, burnt orange, copper, latte, mauve..material: net lembut with patch lace.

Can be match with this theme

Do email me to book your date.

fainie_riz@yahoo.com

Tuesday, March 6, 2012

Fertility treatment - Traditional version

Soksek2 by Aida & Riana at 6:42 PM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post
That is, berurut..am i desperate to have baby? Serious to say, yes..i love baby + baby stuff so much..Tp i takde la stress sgt..just berusaha jek..Kalau ada rezeki mmg syukur sgt..kalau blum ada pun, we all enjoy lives together..

Ok, smlm i g berurut..my ex-housemate rekomen kan makcik ni..dua kali dia g berurut, dua kali jgk la dia preggy..Tp still dgn izin Allah la..dulu i pernah urut jgk, tp akak tu urut bahagian bawah perut i smpi terlampau sakit, so i g sekali jek la..sepatutnye 3 hari kan..Makcik ni dia urut slow jek, tp sedap..dia tekan bawah perut i, dia tau samaada i ada segugut or keputihan or whatever la..mcm2 tips la dia bagi..utk warga pasir gudang, umah makcik ni kat air biru, email me if u need the info (",)

Actually my life quite miserable right now..masalah kunci rumah baru yg tak dapat2 lg..rumah sewa kitorg yg dh hbs contract, and right now we all lives separately..tergendala activity2 menjahit veil i..nasib baik kebanyakannye kahwin bulan 5..hopefully blh la dapat kunci lg 2 minggu ni

Monday, March 5, 2012

I nak bg Voucher Equatorial Hotel Cameron Highland - Sekali lagi

Soksek2 by Aida & Riana at 1:14 AM
Reactions: 
12 girls dh soksek2 together Links to this post
Salam Dear,

Last few months i ada dpt this voucher from maybank..and today i received from Bank Islam pulak..Totally sama just it's issue as Bank Islam nye promo..Sila abaikan logo Maybank kt atas tu

The voucher

Terms & Condition (yg penting2 je i taipkan..malesss..huhuuhu);

  1. Valid from 1 March 2012 - 30 June 2012
  2. Payment with Bank Islam Card-i & Debit-i only
  3. Stays from Sunday till Thursday


I'm not sure on hidden charge or what-so-ever here..Tp who feel like the term n cond tu ok for u guys, just email me..i have 2 voucher..and i'll curier it to u..maybe for those yg nk g short vacation or honeymoon (",)

Email me at fainie_riz@yahoo.com

Friday, March 2, 2012

We will be PJJ for few weeks

Soksek2 by Aida & Riana at 12:49 AM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post
Gara2 kunci rumah tak dapat lagi..kecewa betul..masa last Nov, dh discuss dgn lawyer and bank sume, diorg told me, in 3 month everything will settle. So we just extend our rumah sewa for another 3 months jgk la..Should be dapat kunci rumah before 18 Feb and we all kena keluar rumah sewa 29 Feb..

Tp disebabkan kesengalan sesetengah pihak, byk process tergendala and till now, 2 March, kitorg still tak dapt kunci lagi..and the best thing rumah sewa kitorg dh tak boleh diextend..mujur la next tenant tu my friend so dia bagi we all tumpang berteduh lg seminggu..So start next week kitorg akn duduk asing2..my husband still stay at the rumah sewa..sbb kawan i tu lelaki, so blh la hubby and barang2 kitorg tgl kat umah tu lg

I la yg kena angkat bag, tilam sekeping, bantal busuk and towel ke rumah lain..i menumpang kat rumah ex-hosmate i yg juga baik ht sudi tumpang kan i kat bilik diorg..Terpaksa la i meninggalkan dapur, blender, oven and kenikmatan hidup utk bbrapa minggu ni..paling tak tahan, nk dok asing2 dgn hubby..waaa tak dapat nk imagine..g kerja pun dh rindu kt hubby..ni pulak dok asing2..sape nak masakan hubby..sedih sedih sedih

Almost 5 months of marriage..Such a blissful life..(",)

Thursday, March 1, 2012

Amalan-amalan untuk memperolehi zuriat

Soksek2 by Aida & Riana at 12:47 AM
Reactions: 
3 girls dh soksek2 together Links to this post

Setelah berusaha dengan perubatan moden dan kampung untuk memperoleh zuriat bahkan telah berdoa kepada Allah, namun belum memperoleh zuriat, maka kita dituntut supaya banyak bersabar dan jangan dalam keadaan tertekan. Perasaan yang tidak stabil akan mengganggu keadaan dalam diri anda dan ini akan menyukarkan lagi bagi anda berdua untuk memperolehi zuriat.
Di dalam berdoa kita disuruh menaruh harapan seratus peratus kepada Allah dan yakin bahawa Allah berkuasa untuk mengabulkan doa kita tersebut. Yang paling penting awali doa dengan pujian kepada Allah dan selawat kepada Rasulullah SAW begitu juga dalam menutup doa.
Mungkin anda semua boleh mencuba amalan di bawah ini, semoga Allah memberikan jalan penyelesaian yang terbaik untuk anda dalam penantian untuk mendapatkan zuriat.
Amalan pertama.
Selepas Fajar ataupun Solat Subuh
- Baca Bismillah 1 kali
- Kemudian selawat kepada Nabi Muhammad SAW 3 kali.
- Setelah itu sujud dan baca kalimah syahadah 101 kali
- Dalam sujud tersebut mohonlah kepada Allah apa yang kita hajatkan. (Umpamanya: “Ya Allah, kurniakanlah kepada hamba mu zuriat atau anak yang soleh yang Engkau berkati di dunia dan akhirat)
- Kemudian tutup doa tersebut dengan membaca selawat 3 kali.
Amalkanlah cara ini baik suami ataupun isteri selama 15 hari atau teruskan jika masih belum berhasil dan jangan merasa putus asa. Sebab Allah tidak suka terhadap orang yang suka berputus asa.
Amalan kedua.
-Suami hendaklah membaca “Ya Mutakabbir” (Allah Yang Maha Memiliki Keagungan ) sebanyak 11 kali sebelum mengadakan jimak.
-Isteri hendaklah membaca “Ya Awwal” (Yang tiada permulaan adaNya) 333 Kali setiap hari.
-Isteri hendaklah membaca setiap hari “Ya Zaljalaali Wal Ikram” 11 kali kemudian tiup di dalam air dan air tersebut diminum.
-Suami isteri hendaklah membaca surah Yusuf / surah Maryam setiap hari.
Amalkanlah dengan penuh harap agar dimakbulkan oleh Allah SWT akan zuriat yang baik dan mendapat rahmat daripada-Nya.


 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates