Monday, January 27, 2014

Alhamdulillah Rezeki 2014

Soksek2 by Aida & Riana at 7:22 PM
Reactions: 
Salam dearie,

Nak share kegembiraan. kalau share kt fb nmpk mcm menunjukkan..tp dlm hati berkobar2 nk bercerita..so cite kat blog je la. konon2 mcm tulis diari gitu..huhuu

Last year my increament sgt tak memberangsangkan. Company baru kena take overkan. so tak stable lg. Tp thun ni Alhamdulillah 6%. Blh senyum lebar sikit la.Tahun lepas sentap hoi. Mcm nak resign dah. Tamakkan.. Dah la keja main2 jek. Tp gaji, increment nk lebat. Then in the afternoon I had some discussion dgn surveyor. Balik cubicle, check email, ada email from HR manager "Aida Rohayu Binti Azali's Covering Allowance request approval". Eh, bila pulak iols mintak allowance ni. Email balik kt Manager ni, dia c.c kat bos, after few minutes, bos call.

"Aida, effective from 1st Feb i nak u cover government affair portfolio. Thats why i request HR to give u some covering allowance. Next promotion in April, I plan to promote you to sr. Exec. Temporarily, we give you covering allowance first"

Hanya mampu tersenyum dihujung talian wpun dalam hati mjerit2 kegembiraan. Hahahha. Covering allowance 10% tu. Alhamdulillah. Taktala nak tgu waktu balik, 5.24pm, dpt memo dr HR. Financial Performance 2013: We reward all the staff RM1500 Aeon voucher for your effort this year. Berbunga2 hati hoi. Alhamdulillah banyak2 kali

Tp, disebalik rezeki yg Allah bagi, I risau kalau diturunkan atau ditarikkan bnda lain. Mudah2an We all tak riak, tak lupa yg memerlukan, lebih menjaga ibadat, menambah amal.

Misi tahun ni, nak mempermajukan bisnes veil n penjualan manik2: https://www.facebook.com/GerobokAdria. Semoga 2014 ni rezeki kami tak putus2. Kami bukan nak jadi kaya raya pun. nak senang jek. Atleast bila family gathering, kami ada utk hulurkan duit. Bila family susah, kami mampu nk bg apa yg ada, blh bawak family jalan2, makan2, bg bday present. Dah cukup dah utk kami. Yg kami nk cuma anak jek. Mudah2an Allah makbulkan yg 1 ni tahun ni. Amin

1 girls dh soksek2 together:

Petak Bunga on January 28, 2014 at 4:33 PM said...

congrate gud news starting new year..:)

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates