Monday, January 6, 2014

Family day

Soksek2 by Aida & Riana at 4:30 PM
Reactions: 
Salam dearie,

Selamat tahun baru. Mudah2an tahun ni lebih bermakna buat kita semua dan yg penting, sihat. Nikmat sihat tu, SubhanaAllah, mmg tak terganti dgn bnda lain. I nk mengidap migrain tegar. So kalau kena migrain tu, mmg rasa mcm segala bnda tak jalan. Tahun ni jgk weols berharap ada la rezeki nk ada baby. Amin. Tapi semntara takde baby lg ni, kitorg plan nk holiday puass2.So this year plan nk return cameron n tioman. Then nk g Krabi n USS. Padahal Spore tu seberang tambak jek. Tp tak g pun lg USS. Bz sgt2.

Hujung bulan hr tu, bulan 12, family hubby buat family day. Asalnya I just ajk diorg lepak2 tepi laut jek. Tp disebabkan thun ni ank buah hubby excellent PMR n UPSR so tukar plan, kitorg nk g overnite tepi laut.

Maka, bermula la sessi mencari homestay. Kitorg jd AJK penginapan n pengangkutan gitu. target area, Desaru, Balau or Batu Layar. Kitorg start g cari kt Balau, semua chalet n homestay fullhouse. Yg tak fullhouse, harga RM1000, pergh, baik sewa umah sebulan. Mahal jgk rate hotel n resort kt Desaru ni, Sampai ke batu layar kitorg cari, mmg takde. Hubby dh malas nk ke depan lg. Tp i paksa jgk, sebab dulu I rasa I pernah stay kt chalet area Teluk Ramunia tu. Then drive la masuk ke pelesuk kelapa sawit bagai, drive sampai hujung. Jumpa la Ramunia BEacr Resort. Ada kosong homestaynye. Price RM400, reasonable la. Rumah pun besar n betul2 menghadap teluk. So budak2 nak mandi ok sikit la. Yg bapak2, boleh cr port mancing. Contact num owner chalet: Pakcik Din: 019-7046723

Chalet dia ada tempat bbq, semua aircond. Mmg puas hati la. Kalau chalet RM120 & RM150 jek. Homestay dia ada dapur, peti ais, bilik air 3, bilik 3.

Keriangan jumpa homestay
Then kitorg pun inform adik beradik lain n bahagi2kan tugas. Asalnya 4 family je yg join. Yg 4 family ni ank diorg yg paling besar pun baru form 4. Tp lagi 2 hari sebelum event, eldest sister n brother my hubby nk join jgk. Diorg ni baya my parent tau. So ank diorg sebaya kitorg. Hubby ank bongsu dr 10 adik beradik. Very big family hokey. Yg niece n nephew sebaya kitorg tu ada yg dh kawen n ramai yg dah engage. So bawak skali la partner masing2. Asalnya nk g dalam 20 org jek. sudah nye, 40 orang yg join. Kitorg dh pening takut homestay tak muat, hadiah tak cukup, mcm2 lg lah

Yg AJK hadiah n sukaneka, Kak Lina n Abg Oden, Mmg superb. Cabutan bertuah best, sukaneka best, Hadiah sukaneka best. Mmg happening sgt 2 hari tu. Setiap family kena bawak 5 hadiah. Yg kitorg bawak 8 hadiah sbb dh teramai, so nk cover utk semua org, kitorg bawak lebih. Mmg semua dpt hadiah. I bungkuskan bnda yg best2 jgk la, tp ada 1 tu, i just bungkus botol air kedai RM2. Sbb mmg dah tak tau nk beli ape lg. Masa hubby nmpk, dia kata tak payah bawak. Siap sorokkan dlm kete. Tp i suh bawak keluar jgk sbb hadiah tak cukup. Masa cabutan tu, mmg happening la, I dpt hamper. hadian num 1 - 8, mmg hadiah mahal2. rice cooker, hp, duit, control car. Dh smpi num 10, nama hubby tak dipanggil2 lg., mmg ada harapan la nk dapat grand prize kononnya. Skali nama dia num 9. dan num 9 tu adalah hadiah botol air RM2 yg i beli tu. Mmg kena gelak gila la. Kesian hubby. Hadiah paling murah kot. mmg kena bahan sampai ke hari ni. Hahahaha

Esoknya sukaneka pulak. Kul 6 lbh dah riuh rumah. Sume das stand by nk bersukaneka. Bahagi2 group, hubby n I 1 group. Hepi gile. Layan pic la. Panjang sgt kalau bercerita

part of the gift

ready for sukaneka

purple team 




Hadiah sukaneka

preparekan tepung

cari gula dalam tepung

yg pakai baju S tu, my FIL. Sporting tau diorg. Yg hujung MIL

Lumba makan tembikai

Kitorg dpt num 3

I feel so blessed dpt family member seramai ni. My family kecik jek. n weols tak rapat sgt dgn cousins. Tp lepas kawen dgn hubby, tbe2 je I dpt segerombolan family yg sekepala. mmg riuh. Kitorg dtg sini bawak lori tau. sbb terlampau byk sgt barang yg dibawak, gula, beras, gas, makanan, hadiah. Mcm nak pindah rumah.

Next time buat lg ye. Love uols so much


4 girls dh soksek2 together:

Cik Puan Rara on January 6, 2014 at 4:49 PM said...

wah seronok kan.unit sy x de pon buat family day mcm ni.

Ayu azmir on January 6, 2014 at 4:49 PM said...

wahhh ramainya femly... seronok cuti ra,ai ra,ai... macam nak joint je...

Riana on January 6, 2014 at 5:14 PM said...

botol rm2 part paling tak ble blah..haha

LisaLisut on January 6, 2014 at 6:19 PM said...

So nice your family gathering :) happy new year anyway :)

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates