Tuesday, January 21, 2014

Turn Raya

Soksek2 by Aida & Riana at 12:05 AM
Reactions: 
Salam,

Ye, tajuk tak salah. Kitorg dh pening nak decide turn raya ni. Wpin ada lg 6 bulan sebelum raya, masing2 dh menampakkan hint2 nk suruh raya di kampung halaman masing2. Siapa yg bagi hint tu? Ibu I n Sister-in-law i. Both family dh bagi hint hoi. Weols pening ni.

Kalau ikut kiraan teori, tahun ni turn rumah family I. Family hubby kan ramai. Tp turn kitorg terbalik dgn 9org turn adik beradik yg lain. So time kitorg balik raya kt rumah parent hubby, mmg kitorg sorg2 jek..Semua tak balik. So tahun ni, diorg semua raya umah MIL, and kitorg raya Melaka. Asalnya I tak kisah pun nak switch turn tahun ni. Tp tahun lepas ada tragedi yg menyebabkan kitorg tak beraya kt rumah parent i langsung. Just imagine, tak raya langsung. Mmg derhaka betulkan.

So time tu dgn rasa bersalahnya hubby promise nak raya kt Melaka tahun ni. Last week my SIL dh setup group kat fb, diskuss color baju raya. Takpe, kita join je discussion, pilih hijau. Then weekend balik Melaka, lg best, my mom terus bawak g beli baju melayu hokey


Ha, ni hint dari ibu, tahun ni kena raya sini ok. Fuhh kesat peluh. Mcmana nk cakap nk switch turn tahun ni. Hmm wait and see je lah. Weols akn try cr win win situation. biar dua2 family tak terasa hati. Bab baju raya tak payah pk dah. Dh siap 2 pasang sorg. Preparation paling awal sepanjang hidup.

Dah kawen, ni la masalahnya. first year, 2nd year alhamdulillah, smooth je. Wpun ada sentap2 sikit, but weols managed to handle it. tahun ni tak tau lg mcmana keadaanya.




















6 girls dh soksek2 together:

LisaLisut on January 21, 2014 at 12:42 AM said...

wahh dh citer psl raya cik kak ni. as for me, nk xnk turn dh dibuat. like it or not, thn ni turn husband i. haha. tp if turn i kesian kt MIL i cz xde spe balik. sebab semua sederap balik raya umah in laws. rs mcm kene ubah pn ade turn ni haha. tp nt xsama dgn ipar duai lain la pulak.ok skrg i plk dilemma haha

Erza Japar on January 21, 2014 at 12:44 AM said...

awalnye..eheheh

Aida & Riana on January 21, 2014 at 1:11 AM said...

tu la lisa..kesin jgk kt in laws i last year..just imagine kalau we all tak balik last year..mmg terkontang kanting sorg2 la..tp kitorg pulak yg jd boring..semua balik sebelah sana..kitorg jek yg kat situ..hmm fining pk kan pasal raya ni..

my family lg kesin...dh la 5 org jek..kalau kitorg tak balik..mmg tak beraya la diorg...huhuuh

ct cucubi on January 21, 2014 at 10:24 PM said...

Huhu. Tetiba rsa neves.. thn ni first time beraya dgn suami..dia dh bg hint blk umah mil.. sian jgk tgk mil.. sbb kluarga dorang 4 org je.. tp sdihnya klau x dpt rya dgn family sndri..

Riana on January 21, 2014 at 11:01 PM said...

tak menahan ayat secara teori..hahaha..

S. Faezah on January 23, 2014 at 7:47 PM said...

huhuhu..dilema nya nk pilih turn rayaaa T.T

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates