Monday, January 13, 2014

Khas untuk Arwah Nasrul n fara

Soksek2 by Aida & Riana at 12:09 AM
Reactions: 
Assalam,

Jumaat lepas I dikejutkan dgn berita yg sgt2 menyedihkan. Masa tu i kt rumah sedara, ada tahlil. Mmg tak tgk hp pun time tu. Dlm kul 10 mlm br i dpt tgk phone n tgk ada miscol dr kwn2 sekolah lama. I tak return call sbb tak expect ape2. I bukak fb dulu, tp line slow sgt2. Tp i nmpk kat wall, ad sorg member pos, Alfatihah untuk arwah nasrul dan fara yg telah kembali ke rahmatullah ptg td, berderau darah i. Still tak percaya kot la salah taipkan. Nak loading comment punya la slow, tak boleh lgsung. Terus i call member yg post status tu td. Innalillah, mmg betul, my friends eksiden n meninggal ditempat kejadian. Both of them my classmate yg mmg rapat dgn I dulu


Nasrul I knl dr drjah 1, kitorg 1 taman. Fara masa form 1. Masa form 3 diorg start couple. Lamakan diorg couple. dr sekolah. Mmg true love betul. Fara mmg geng I dr form 1 - form 3. Then i pindah sekolah. Kitorg balik sekolah sama2, buat onar sama2, buat baik sama2. Mmg close. Arwah fara pandai masak, n matured sgt. dia pandai buat kuih tart, masak2 lauk yg complicated. Kitorg yg lain masa tu, potong bawang pun terkial2 lg. Arwah ni sgt becok, ceria, mmg happening sgt2. Tbe2 dia takde, rasa Ya Allah, mmg tak blh terima kat akal ni. Masa diorg kahwin, sangat meriah. First classmate yg kahwin, kahwin sesama classmate pulak tu. Dgn ponco2 la, berborak bercerita mengusik, menyakat. meriah sgt. Cinta diorg byk dugaan masa zaman2 sekolah. Ye la bercinta masa sekolah kan. Maunye parent tak bising. Tp Alhamdulillah, diorg kahwin jgk, dan paling sayu, diorg pergi sama2.


Masa sekolah dulu, kalau ada apa2 projek, the boys akn berkumpul kt rumah arwah nasrul, the girls kumpul kt rumah I. Then nti, g la jalan2 raya, lepak rumah i buat projek sekolah, preparekan hari jualan. Nasrul ni jenis suka menyakat. ada jek bnda yg dia nak bahankan org. So bila diorg ni takde, kehilangan tu terasa sgt2.

Cuma i terkilan, since masuk U, i kurang spend time dgn childhood fren I. Diorg slalu je gathering, tp I selalu tak dapat join. Every year msti jalan2 raya beramai2. Tp I tak join. Terkilan sgt. Bila kita dh ada komitmen lain, kadang2 kita lupa org yg pernah membesar dgn kita dulu. Yg slalu temankan kita, slalu jalan2 dgn kita. Sekarang diorg dah takde, dah jauh sgt, dah mmg tak dpt nak spend time sama2.

Fara n Nasrul, korg mmg kawan yg baik. Yg selalu contact kitorg semua supaya berkumpul sama2. Kehilangan korg sgt2 kami rasai. Terlalu susah nak terima berita pemergian korg. Love both of you and your 2 adorable kids





4 girls dh soksek2 together:

nuriz iman on January 13, 2014 at 2:01 AM said...

Innalillahiwainnailaihirajiunn...

sweet tooth on January 13, 2014 at 6:43 AM said...

Takziah dik, Smg roh keduanya di rahmati Allah... Al-fatihah....

PUANSTOBERI on January 13, 2014 at 6:00 PM said...

Akk ada tgk berita n baca paper jugak. Sedih rasanya.. semua pergi sekali termasuk baby derang kan.. tp beruntung sbb dpt dikebumikan bersama. Ni lah cinta ke hujung nyawa.. Alfatihah utk arwah semua...

Erza Japar on January 14, 2014 at 9:48 PM said...

takziah..really true love..jodoh hingga ke jannah...smoga roh dicucuri rahmat...

Post a Comment

 

Mr. Hunter's Sweetheart is the storyTeller Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates